Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

EU:n valoisa tulevaisuus

Tuleepa kerran olemaan EU jossa keskuspankki lainoittaa suoraan valtioita. Tästä seuraa tietenkin jakopolitiikan yleistyminen, jokainen valtio voi jakaa kansalaisilleen kaikkea hyvää. Koulutus, terveydenhuolto, sosiaaliturva, kaikki ovat kunnossa. Ehkä jopa mannaa sataa taivaasta. Tietysti silloin on rahaa vihreään teknologiaan, EU voi sanoutua irti öljy riippuvuudesta ja edes energiakriisi ei uhkaa meitä. Samalla tietysti pistetään kuriin veroparatiisit ja rikollinen talous. Noinhan ne kommunistiset sadut alkavat.

Paratiisissa on käärme

Hyvästä joudutaan maksamaan. Hinta on kovempi kuin moni arvaa. Ensimmäinen seuraus on euron arvon aleneminen. Kun suunnattomia määriä rahaa työnnetään markkinoille, euron ulkoinen arvo suhteessa dollariin alenee. Tästä seuraa tietenkin EU kilpailukyvyn nousu. Koska EU alueella tuotetaan uutta, energiapihiä vihreää teknologiaa joka on hinnaltaan ja laadultaan ylivertaista, työvoiman tarve kasvaa ja kaikki työttömät houkutellaan töihin. Niin, tuossa kommunistien paratiisissa jossa on ylikattava sosiaaliturva, työttömiä houkutellaan töihin, ei pakoteta palkattomaan orjatyöhön kuten kokoomuksen luomassa persulandiassa. (persu= ultrakapitalistinen, landia = maa, suom. huom)

Työttömyys

Kenenkään ei tarvitse pelätä työpaikkansa puolesta koska ylikattava sosiaaliturva takaa paremman elintason kuin työ. Ansiotaso on suurempi ja vapaa aikaa enemmän.
Työttömyyskorvausten suuruus on kaksi kertaa palkka, tämä laki pohjautuu markkinatalouden kysynnän kasvun lakiin. Mikäli jokainen työtön työllistää kaksi työläistä, työttömyyden kasvu automaattisesti eliminoi työttömyyden. Työttömän elämä on siis loistavaa mutta siitä ei pääse nauttimaan. Tietysti täystyöllisyys pakottaa lyhentämään työaikaa, ei kai kukaan halua aikaansa tuhlata töissä. Minkä seurauksena teollisuuden tuottavuus kehittyy nopeasti, jonkunhan se kulutettava tavara on tehtävä. Siihen joudutaan käyttämään robotteja. Koska uudet robotit ovat älykkäitä, ne eivät suostu työskentelemään narsistisen yritysjohdon, ahneiden kapitalistien tai tarpeettoman tuotannon parissa, työelämä muuttuu paikaksi rentoutua ja saada uusia virikkeitä. Töissä on hauskaa.

Työ syntiä?

Oikeistopoliitikot alkavat saarnata työn olevan syntiä. Tosin, olojen korjaantuminen antaa ihmisille vapaa aikaa ja se käytetään opiskeluun, kukaan ei ole enää niin tyhmä että äänestäisi noita masokistisen tyhmyyden profeettoja.

Kasvu ja keinottelu

Alkaa siis rajattoman kasvun aika jota ei häiritse energiakriisi, työvoimapula, työttömyys tai kokoomuksen vaalivoitto. Progressiivinen verotus estää keinottelun ja uusia finanssi instrumentteja suunnittelevat keinottelijat hakeutuvat oikeisiin töihin paskakuskeiksi. Miksi luoda paskaa jos paskan kuljetuksella tienaa tasan yhtä paljon?
Ihmiskunnalle koittaa uusi aamu. EU tuplaa kehitysapunsa ja sen tärkein muoto on kansalaispalkka opiskelijoille. Somali joka voi valita, kuoleeko nälkään uusliberalistisen talouden pyörteissä, pakenee Suomeen tai lähtee Mogadishun yliopistoon opiskelemaan reilulla palkalla, valitsee tietysti viimeisen vaihtoehdon. Tästä seuraa uskomaton sivistystason kasvu, USA kansalaisetkin oppivat lukemaan. Sivistyksestä taas seuraa usko tieteeseen. Rasismi, sotahulluus ja hihhulointi jäävät muutamien harvojen lukutaidottomien osaksi.

Katainen ja Urpilainen

Uusliberalistiset teoriat, samoin kuin Natsien rotuopit, julistetaan suuren erheen ajaksi, Kataisen ja Urpilaisen kaltaiset linssiluteet vaihtavat alaa ja alkavat esiintyä Big Brotherissa. Koska uusi, älykäs ihmiskunta ei katso televisiota, he saavat peuhata niin kuin tahtovat ja siitä ei ole mitään vahinkoa kenellekään.

Työnjako

Nykyisin työnjako pohjautuu siihen kuka halvimmalla tekee. Tästä tietysti seuraa että työn saa se joka sen huonoiten osaa, hänen on pakko myydä itsensä halvimmalla. Uudessa taas kaikilla on sama palkka joten työhön palkataan pätevin. Tämä aikaansaa uskomattoman harppauksen laadun alalla. Tuotteita ei tarvitse mainostaa, ne ovat niin hyviä että ihmiset ostavat niitä ilman valheita. Koska kukaan ei halua tehdä yhtään enempää kuin on pakko, tästä seuraa turhien tuotteiden myynnin loppuminen.Kapitalistit

Työmarkkinoilla noudatetaan myös ihmisten taipumusten mukaista jakoa. Erityisen ahne ihminen joka nykyisin on suuntautunut kapitalistiksi vaatien muilta aina lisää, pääsee toteuttamaan itseään kaivokseen jossa hän voi kahmia hiiltä enemmän kuin muut. Näin hänen ahneutensa hyödyntää ihmiskuntaa koska hiilestä voidaan veistää suuria Stalinin patsaita joilla koristetaan kaupungit. Se on energiaa säästävämpää kuin pronssi patsaiden valaminen.Psyykkiset ongelmat

On monia ihmisiä jotka kärsivät siitä ettei ole köyhiä joita voisi vainota, vaatia kerjäämiskieltoja jne. Näiden ihmisten käyttöön luodaan suuria leirikeskuksia joissa he voivat esiintyä vuorotellen köyhinä ja rikkaina. Kun on vuorostaan rikas, voi potkia muita jotka ovat köyhiä. Tämä on demokraattisempaa kuin nykyisin jolloin voi esiintyä rikkaana sinne asti kunnes kohtaa jonkin vastoinkäymisen jonka seurauksena on loppuikänsä köyhä. Leireissä sekä köyhyys että rikkaus on määräaikaista ja vuorojärjestelmään perustuvaa, ei niin että rikkaana voi olla hiukan aikaa ja sitten onnettaren kolhaistua suistuu ikuiseen köyhyyteen. Esteettisyys syistä leirit lienee viisainta sijoittaa syrjään, vaikkapa Siperiaan?Blokivinkkejä (keskuspankkirahoituksesta):

http://rahajatalous.wordpress.com/Kirjallisuusvinkkejä :

Platon, Valtio

Thomas Moore, Utopia

John Steinbeck, Hyvien ihmisten juhla ja Torstai on toivoa täynnä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Tapio Temisevä

Juuri näin hallituksemme asiat esittää täysin kritiikittömän median hövelillä avulla, koostuuhan media rahaeliitistä erkko ja bonnier sekä poliitikkojen itse johtamasta YLEstä.

Hallituksessa ovat sekä kokoomus että vasemmistoliitto mikä ei tietenkään ole osoitus siitä että nämä ajaisivat käytännössä aivan samaa politiikkaa vaan vahva näyttö siitä että vastakkainasettelun aika on ohi: kaikki EU:n ja EU pankkiirien ja rahapiirien puolesta!

Toimituksen poiminnat