Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Kohti tasaveroa kertovat

 • Googele taulukkolaskimella tehty kuvaus. Linkistä pääset katsomaan taulukkoa.
  Googele taulukkolaskimella tehty kuvaus. Linkistä pääset katsomaan taulukkoa.
 • Selvempi kuva
  Selvempi kuva

Hetemäen porukan juttu on innoittanut muutamia poliitikkoja puhumaan tasaverosta, sitä tunnutaan vastustettavan. Nykyisin on muotia vastustaa tasaveroa. Moni saattaa hätkähtää. Tottuushan on, töissäkäynnin kannatavuus on joissakin tuloluokissa varsin heikko.

 

Wikipedia : Tasavero eli suhteellinen vero tarkoittaa, että veron osuus on sama riippumatta verotettavasta summasta. Toisin sanoen tasaverossa marginaalivero on vakio.

 

Malli nousee esiin aina silloin tällöin. Kuinka moni tietää millainen verotus meillä on tällä hetkellä? Yritä arvat katsomatta seuraavaa kuvaa.

 • Progressiivinen vero. Suurituloisella suurempi veroprosentti
 • Tasavero (Kaikilla sama veroprosentti)
 • Regressiivinen vero (Pienituloisella suurempi veroprosentti)

Ohessa toteutuneet veroasteet. Muutama esimerkki laskettuna googlen taulukkolaskimella.:

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AjW4Fd2Abm-BdGp1ajJRX3plUTgyWjl...

 

Kuten jokainen voi huomata, kannattavuus on kaikissa alle 72 000 tuloluokissa heikompi kuin miljoonan pääomatuloilla. Jopa ne parjatut työttömyys ja eläkkeen nauttiminen ovat vähemmän kannustavia kuin pääomatulot.

Laskelmassa on huomioitu välittömistä veroista (ei kuitenkaan työnantajan maksamaa eläkettä vaikka sekin on osittain veroluontoinen maksu):

 • Työttömyysvakuutusmaksut
 • Työeläkemaksut
 • Päivärahamaksu
 • Tulovero

Välillisistä veroista on huomioitu vain:

 • Kiinteistävero
 • Tv lupa
 • Sähkövero 4000 kwh
 • autovero
 • olutvero
 • alv ruoka
 • kulutuksen alv

Verot on laskettu verottajan laskurilla vero.fi ilman mitään juonimisia, en siis käyttänyt mitään tunnettua, laillista tai laitonta veronkierto menetelmää. Pääomatulolla elävälle oli pakko laittaa 2000 € työtuloa, muuten laskuri ei olisi perinyt ollenkaan veroa.

 

bruttotulot - veroaste

19 200 - 39,29 - eläkeläinen

19 200 - 42,41 - työtön

19 200 - 39,43 - töissä

36 000 - 46,23- töissä

72 000 - 48,82- töissä

1002 000 - 20,09 - pääomatuloilla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (118 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Joo.
Ja niitä joilla on miljoonan euron pääoma sijoitettavana löytyy...?
Suurituloisia (5000€ tai yli kuukaudessa ansaitsevat), paljonko heitä on kaikista suomalaisista? Huomioiden sen, että pääomasijoittaja voi menettää omaisuutensa nopeasti, huomattavasti nopeammin kuin mitä normaali irtisanomisaika yhdestäkään työpaikasta on. Eikö ole hieman idioottimaista verrata sijoitettavan pääoman verotusta ja palkkatuloja keskenään, koska näillä ei ole mitään yhteistä. Moni palkkatuloa saava saa myös jonkin verran pääomatuloja, suurin osa sijoittajista kun on piensijoittajia. Jos laittaa yritykseen miljoonan tai puolikin miljoonaa kiinni, niin sen ansiosta monella on se paikka josta palkkatuloja hankkia.

Joten mikä tässä nyt oli se vääryys, selitätkö minulle? Toisten rahat eivät ole automaattisesti vääryys. Jos jollain on miljoona euroa sijoittaa, niin onnea vaan hänelle. Tarvitsee sitäkin, koska pörssiin on aika monta miljoonaa ihmisiltä mennyt, parhailta talot ja kaikki siinä sivussa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

En minä sanonut että siinä on mitään väärää, sanoin vain että näin on. Se on hiukan eri asia. Ja miljoonan pääomatulot voi saada ilman sijoittamistakin jos on fiksu. Tyhmän taas on omistettava 10 000 000 saadakseen edes tuon verran.

Koska pääomaveroissa on 25% alennus suoraan, noin 500 suomalaista tienaa tuon verran. Siis ellei oteta mukaan niitä jotka käyttävät veroparatiiseja. Mikä sekään ei ole rikollista. Mutta niiden vuoksi valtio menettää 10 000 000 000 verotuloja. Ja niiden alle 70 000 tienaavien verotus hiukan nousee.

Rehellisten verovelvollisten jotka lisäksi eivät käytä laillisia veroparatiiseja, tiedot löytyvät tuolta : http://www.taloussanomat.fi/verotiedot/2009/suurit...

Mielenkiintoista siinä on se että esim
1. Erkko Aatos Juho Michel 16 767 525 € 4 673 168 € 28 %

Todellisuudessa hän maksoi tuon verran veroa mutta tienasi reilusti yli 30 milj pelkästään Sanomasta. Eli hänen todellinen veroasteensa on alle 16%.

Se onko oikein vai väärin että 19 200 tienaava maksaa 39,29 % ja 2000 kertaa enemmän tienaava maksaa 16 % on makuasia.

----
Tein tuonne laskurin jolla voit selvittää taloudellisen asemasi suhteessa muihin suomalaisiin (sekä omaisuus että tulo):

http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/pelit.php

.

repe (nimimerkki)

No onhna se nyt erittäin törkeää, että kun on muka hätä 20 vuotta ja mietitään valtion talouskriisissä verouudistusta, niin hyvätuloisin osa saakin lisää ja muilta otetaan pois. Kyse on vain ideologiasta ja ahneudesta. Uskomattominta on perustella, että heitä on vähän, niin ei tarvitse heiltä ottaa. Myös yhtä uskomatonta on kokoomuksen kannatus, vaikka he toimivat vain joidenkin kourallisen maailman rikkaimpien ihmisten käskyläisenä ja ajavat vain muutaman etua myös Suomessa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

hesarin mukaan yli 150 000 nettona kulutusyksikköä kohti tienaavia on 1 % suomalaisista.HS 16.12.2010, sivu A3

Tulot on tuplautunu vuodesta 1996. Samalla alimman kymmenyksen tulot ovat pysyneet 10 000 tuntumassa.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

En ota kantaa laskelmiisi. Mutta jos todella tulevaisuus on näin ruusuinen kuin lupaukissa on. Niin onhan niitä ratkaisuja.

Saksasta voi netin kautta tilata niin tupakat, viinit, viskit ja ginit, elektroniikan.

Kodin lämmitystä sieltä ei saa, mutta jos on hyvä ja hengittävä talo tulisijalla, niin kyllähän sitä omasta tai naapurinm kepulaisen metsästä klapia aina löytyy hyvään hintaan.

Jopa köyhä ilman luottokorttia voi tilata ulkomailta. Pankin kautta voi maksaa eurooppaan ilman kuluja. Joku postilaitoksen tapainen sitten toimittaa.

Kyllä kannattaa verottaa köyhiä. No, jos ei itärajalla käydä venäjällä ja Helsingistä Tallinnassa. Niin voidaan ottaa käyttöön Kurvin hihamarketti. Tämä yhteiskunnallinen kehitys luo suunnattomasti työmaata muurareille, kun rikkaat tarvii muurit ympärille. Luonnollisesti muurarit palkataan vähintään slovenian mafian piiristä, kun Puolan solidaarisuuskin on käynyt jo liian kalliiksi.

Mutta hyvää joulua

http://haapavaara.wordpress.com/2010/12/23/hyvaa-j...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No nuo ei ole minun laskelmia vaan tullin ja veroviraston sivuilta kerätyt verotiedot, laskin tuloverot vero.fi laskurilla, taulukkolaskimella tein vain tuon kuvan.

JMT TMJ

Näin riistoporvarisikayrittäjän ominaisuudessa olen jo maksanut tuosta miljoonan pääomatulosta jo 351000 € yritysveroa sekä 311000 € arvonlisäveroa. No nyt sitten työmies huutaa että ALV:n maksaa asiakas, mutta niinhän se maksaa ihan kaikki muutkin verot alusta loppuun asti. Eli riistoyrittäjäsikaporvarin todellinen veroaste on noin 85 % - oikeasti.

Toisaalta laskemistasi puuttuu se yrityksen maksama työntekijän TyEL 17.5 %:ia, joka on palkkaa. Se vain makseetaan kun aikanaan työntekijä pääsee eläkkeelle. Laske TyEL noihin lisään, niin työntekijöiden veroprosentit lähes puolittuu.

Mutta paskanko väliä näistä - totuus on se että tässä maassa työn tekemistä verotetaan eniten maailmassa. Käytännössä yhden tunnin työpanoksesta menee veroa noin 90 %:ia. Ylijäävästä osasta meenee 7 % työntekijälle ja 3 % yritykselle - ei ihme että kaikki työ teetetään Kiinassa.

Suomen valtti on pitkään ollut halpa: energia, logistiikka sekä raaka-aineet. Tämän takia raskasteollisuus, jossa työn osuus on varsin pieni, on menestynyt kymmeniä vuosia. Nyt kun energiaa verotetaan, liikkumista verotetaan ja raaka-ainetakaan ei saa entisellä hinnalla Venäjältä ollaa kusessa. Jotain tarttis tehdä...

Vieras (nimimerkki)

"Mutta paskanko väliä näistä - totuus on se että tässä maassa työn tekemistä verotetaan eniten maailmassa."

Ei sentään...

"Huippuyrittäjä kehuu matalia palkkojamme

Nyt kuulet sen suoraan huippuyrittäjältä, joka suitsuttaa Suomea – sen palkkoja ja veroja!

– Täällä on kaikki kohdallaan; lainsäädäntö, verotus, työn hinta ja sivukulut..."

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/12/17/hui...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo, palvelut on bisnes. Parempi kun teollisuus koska kiinteän pääoman osuus on pienempi, kaikki mikä tulee on tuloa, ei mitään lainan hoitoa.

Mutta, totuus on että täällä työvoima on melko edullista vaikkapa USA:han verrattuna. Insinöörin saa alle 10 000 kuukausipalkalla eikä tarvitse järjestää omaa sairaalaa jne.

Se on pitkälti kiinni siitä millaista työvoimaa hankkii.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

sen alv:n voisi laskea myös toisin. Siis kirvesmiehenä minä joudun laskemaan sen näin :

Työn ostajalla on 123 000 jolla hän ostaa mökkinsä urakan.
Verot jota minä maksan : (http://koti.mbnet.fi/port/js/laskuri.htm )
alv 23 000
vakuutukset, muut kulut, verot 46 000 (karkeasti, vuoden vanha laskuri)
Tassuun 54 000

Sitten menen kauppaan maksan ostoksistani haitta ja alv:tä noin 30%

Siis ostovoimaa jää noin 30 % laskutuksesta.

--
Mutta, kun huudetaan että kohta ollaan tasaverossa, ei olla, meillä on voimakkaan regressiivinen verotus. Ja toimeentulotuen saajiin lasketaan kohta kaikki alle 80 000 vuoteen tienaavat. Muutoksethan eivät voi köyhiä enää köyhentää, ne kuolevat pois. Meille keskituloisille ne ovat myrkkyä.

.

repe (nimimerkki)

Tietysti maksat paljon veroja, jos liikuttelet ja tienaat tähtitieteellisiä summia. Luuletko ihan ilman valtiota niitä juttujasi tekeväsi? Miksi sinun pitäisi maksaa vain saman verran kuin yhden duunarin? Ahneutta se on. Mitään muuta ei.

Jukka-Pekka Vasara

Suomalainen tasavero on tasan 100%.

Sitten kaikki kateelliset kommunistit olisivat tyytyväisiä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No taitaahan se aika lähellä ollakkin joissakin tuloluokissa, juolahtaako mieleen miksi en käyttänyt alle 19 000 tuloja?

Saattaapi olla että siellä ei paljon jää. Hyvä jos riittää kiinteistöveroon.

Tiesitkö sinä muuten että pääomatuloista menee maksimissaan 21 % ellei tee mitään hankinta olettamia? Minä tiesin. Osaatko arvata mistä?

--
Senhän jokainen ymmärtää ettei valtio toimi mikäli vero jää alle 50 %. Siis kokonaisuutena. Se kuka sen maksaa on eri juttu. Joko alle 50 000 tienaavilta 120 % tai kaikilta 50 %.

Visitor (nimimerkki)

Kovan oloinen tuo työttömien tulotaso sulla taulukossasi, työtön saa jotain ~500 e/kk työttömyystukea brutto, siihen tilanteesta riippuen mahdollisesti asumistukea, joku voi saada siihen sitten vielä toimeentulotukea jonkun roposen päälle...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Mä laskin sen omalla liiton rahalla.

Visitor (nimimerkki)

Liiton raha on tilapäistä ja monelta jo loppunut, tilalla valtion työmarkkinatuki, jota tiemmä vieläkin leikkaa esim. puolison tulot, monella nollaa kelarahan kokonaan.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Joo tiedän, mu ainu asiakysymys jota ajan tosissaan on 1000 peruspäiväraha iliman harkintoja. Ja 400 kk sua tienata iliman et päivärahat tippuu.

Tekkeilä o tietokone ohjelma jolla simuloin kustannusvaikutuksia. Siis vero, työllisyys, jne.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Kevennettyyn Minarkismiin pohjautuva tahallisen provokatoorinen ajatushahmotelma !

Haluatko osallistua IDEOINTIIN !

Voisiko ajatella että meillä olisi kaksi veroprosenttia:
1. Yritys, Arvonlisäverotus ja pääomaverotus 10 % ja
2. Henkilöverotus 20 %, 5000€ ylittäviltä palkkatuloilta.

Ne toimisivat seuraavasti:
1. Ensin laskettaisiin verojen laskennallinen tuotto
2. Seuraavaksi päätettäisiin yhteiskunnan menot sen mukaan mihin olisi varaa
3. Joka vuosi toistettaisiin sama.

Luonnollisesti saneerattavaa tulisi julmasti ja huutoa vieläkin enemmän, mutta päätettäisiin Demokraattisesti että ¤¤¤¤¤ut älinästä ja näin toimitaan yhteisen edun nimissä!

Kysymys!
1. Mitä hyvää !
2. Mitä huonoa !

KYSYMYS !
Osaisitko Sinä tai kukaan muukaan arvioida paljon näillä veroprosenteilla saataisiin kasaan vuodessa ?

Eli minkälaisen yhteiskunnan saisimme näin kertyvillä rahoilla ?

VeliSynkän Saneeraus, Ryhti ja SÄÄSTÖLISTA !
PS. Haluaisitko lisätä listaan jotain ?

1. 700 000 Virkamiestä, saneeraus aluksi PUOLEEN eli 350 000 POIS !
- Kriteeri; takahuoneiden verosyöttiläät ! Säästä 15 MRD / Vuosi
2. Maataloustuet 10 MRD - 75 % Pois, Myöhemmin 100 % Säästö 10 MRD
3. Pakkoruotsi / Kaksikielisyys Pois 100 % Säästö 2 - 4 MRD
4. Vankilalaitos 90 % SULKEMINEN ( ulkoistaminen Venäjälle )
5. Kehitysapu - 75 % Säästö 1 MRD
6. Suurlähetystöt - 85 %
7. Mustalaiset TÖIHIN
8. Sivarit METSÄTÖIHIN ( 18 kk. palvelusaika )
9. Yhteiskunnan korporaatiorahoitukset 90 % POIKKI !
10. MUU TUHLAUS 100 % POIKKI !
11. Pedofiilit ELINIKÄINEN
12. Huumemyynnistä I x 10 vuotta TOTAL ! Sitten seuraavasta 20 V. Jne.
13. Verotus: Palkkaverotus Max 20 %, Yritys ja Pääomavero 8 % !
14.Budjettisuunnitelma First Things First - mihin rahat riitävät
15. Velanotto täys -seis
16. Puolustusbudjetin kaksinkertaistaminen ! Aluksi !
17. Suojeluskunnat + 4 x vuodessa kertaaminen pakollisiksi 65 v.saakka
18. Naisille Militaaripalvelu 3 - 6 kk. + Lotta Svärd 70 vuoteen
19. Työttömyyskorvaus vastikkeelliseksi = SYÖT JOS TEET ! OK?
20. Nuorisotyöttömät YHTEISKUNTAPALVELUKSEEN = Vanhainkodit ja Sairaalat
21. Elinkautinen, pakkotyövelvoitteella, minimi 25 vuotta !
22. Raiskaus, minimi 10 vuotta !
23. Insesti minimi 20 vuotta !
24. Mielenterveyspotilaat TYÖTUPIIN ( Kun kunto sallii )
25. VENÄJÄN RAJOJEN SULKEMINEN TOTAALISESTI = 50 vuotta !
26. Yhteiskunnalta kavaltaminen - varastaminen, min.10 vuotta PAKKOTYÖTÄ
27. Kadulle sylkeminen 500 €
28. Kadulle kuseminen 5000 €
29. Rajat kiinni ja TAKAISINLAIVAUSTEN VÄLITÖN ALOITUS !
30. Verosyöttiläiden eläkkeiden Maximi 800 € kk. Säästö 4 MRD
31. Kaikille Nuorille pakollinen ulkomaanharjoittelu 2 vuotta !
32. Tulonsiirrot maaseudulle pois Säästö 10 MRD
33. Tarkentamatttomat kululuokat n. 500 kpl Säästö 4 - 6 MRD
34. Syrjäytyneetja dokaavat nuoret kuri ja MIEHISTYMIS LEIREILLE
35. VeliSynkkä ja Putkonen Armeija ja Valtiovarain Ministeriön konsulteiksi

VeliSynkkä +
Igor von Brutalisshwili , Alter Egoni 1,2 KG, Ahman luonne ja moraali, asuntona erikoisvahvistettu happoteräksinen savustuslaatikko Vaimon Maseratin takakontissaVeliSynkkä

http://paholaisencasino.com/
SUOMENPELASTUSJÄRJESTELMÄ
KansalaisFoorumi ja Tulevaisuutta tutkiva Th

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Tuolla en voi sensuroida sinua :
http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php?topic...

--
Nin lisätään.
Tietänet että mikään valtio ei toimi alle 45% veroasteella ellei rahoita palveluja setelipainolla. (86 suomen veroaste oli 36 % mutta silloin oli täystyöllisyys)

Tuo sinun 10 ja 20 % veroaste voisi toimia mutta silloin olisi pakko rahoittaa valtio toisin. Koska setelipainoa ei ole, kyseeseen tulisi pakko otot. Vanha Paavi Borgian niksi, joka vuosi 500 rikkainta kirjoittaa testamentin valtiolle ja tekee avustetun itsemurhan.

Tai sitten miljoona köyhintä.
.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Auvo ! Kiitos kommentista !

Pakko siis muuttaa lähtöarvoja, koska pakko niitä jokatapauksessa muuttaa ihan kohtpuoleen ...... jokatapauksessa!

Mitäs sitten tehdään kun NETTOVERONMAKSAJA kyykkää ja päättää vaikka hilpasta !

Minua siis kiinnostikin ensivaiheessa että mikä olisi saavutettu elintaso kyseisillä veroprosenteilla ?

Tässä joitain meitäkin viisaampien näkemyksiä !

Hyvää Joulua !

VS
http://ranneliike.net/arkisto.php?act=rthrd&thrdid...

http://www.google.fi/search?hl=&q=minimiveroaste&s...

http://www.google.fi/search?hl=&q=minimiveroaste&s...

VeliSynkkä (nimimerkki)

Auvo ! Kiitos kommentista !

Pakko siis muuttaa lähtöarvoja, koska pakko niitä jokatapauksessa muuttaa ihan kohtpuoleen ...... jokatapauksessa!

Mitäs sitten tehdään kun NETTOVERONMAKSAJA kyykkää ja päättää vaikka hilpasta !

Minua siis kiinnostikin ensivaiheessa että mikä olisi saavutettu elintaso kyseisillä veroprosenteilla ?

Tässä joitain meitäkin viisaampien näkemyksiä !

Hyvää Joulua !

VS
http://ranneliike.net/arkisto.php?act=rthrd&thrdid...

http://www.google.fi/search?hl=&q=minimiveroaste&s...

http://www.google.fi/search?hl=&q=minimiveroaste&s...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Sitä elintaso en voi nyt kertoa, tietänet että kansatalouden funktiot toimivat vain teoriassa, siis staattisessa tilanteessa. Siksi ainut keino selvittä asia on luoda simulaatio jolla seurataan pitkän aikavälin muutoksia.

Ei riitä aika kaikkeen ja ne professorin tolovanat joilta hommaan olen vaatinut tuijottavat seiniä ja sanovat ettei sellaista voi tehdä.

Mutta, lupaan, ellen nyt pääse ennen sitä paratiisiin tai eduskuntaan, tehdä sen softan.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

VeliSynkkä, miten olisi NIIN kevyt minarkia, että vain rajaa vartioitaisiin ja sen verran katsottaisiin, ettei kansa pääse harjoittamaan orjuutta tms? O_O Kyllä se routa porsaan omavaraiseksi ajaa! :o

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

En usko että toimisi. Tietysti kaikki voidaan tehdä yksityisesti mutta en usko sen olevan halvempaa. (ns luonnollinen monopoli http://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnollinen_monopoli )

On joitakin asioita jotka on tehtävä joka tapauksessa jos ajatellaan pitkällä tähtäimellä.
- Koulutus
- terveydenhoito
- Poliisi
- Tiestö
- Sosiaaliturva
- Tietoverkot

Nuo vievät joka tapauksessa 30-50% bkt:sta tekipä ne kuka hyvänsä. Jos ne tehdään käyttäjä maksaa, kulut eivät laske mutta 50 % väestöstä jää ulkopuolelle.

Jos jossakin näkisi valtion joka toimii alle tuon tason voisi vertailla. Onhan tietysti Haiti ja Zimbave mutta niiden elintaso ei oikein innosta. Kuulun nimittäin siihen 99,9 % kansasta joka ei hyötyisi tuosta.
Tuolla voit laskea http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/pelit.php

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"On joitakin asioita jotka on tehtävä joka tapauksessa jos ajatellaan pitkällä tähtäimellä.
- Koulutus
- terveydenhoito
- Poliisi
- Tiestö
- Sosiaaliturva
- Tietoverkot"

No... minä ajattelinkin lähinnä sellaista "paluu kivikaudelle" (tai ainakin sinnepäin) heimomeininkiä, jossa valuuttakin enimmäkseen menettäisi merkityksensä... mutta ymmärrän että moista ideaa ei juuri kukaan ota tosissaan ;)

VeliSynkkä (nimimerkki)

Moi Kaisa Tyty !

Sain Vaimolta luvan kysyä Sulta meilisoitetta kun olisi asiaa !

Jos, pistäs tänne ; yhdistysuutiset@windowslive.com

VS

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Lähetin just meiliä tohon osotteeseen... toivottavasti tuli perillekin O_O

VeliSynkkä (nimimerkki)

Joops ! tuli tuli.

Mä vielä vastailen kohta kunhan kasaan eli KOKOON itseni ensin. OK?

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Hitto, Veli kerkesit ja ihan vaimon luvala. Mä kävin tsekkaa kaisan blokia ja kyl toi meili o välttämätön va olokaa ku en het tajunnu. (Onks varmaa et vaimo ymmärti kenen mailii kysyt? )
--
Mut Kaisale
Ite olin nuorena täys anarkisti, siis sekä aatteellisesti, vastustin valtioo et elämäntavoilta. Pahon vaan pelekeen et nyt ollaa tilantees jos kaskiviljelyy palloomine taikka edes lannoitteista luopuminen aiheuttaisi sellaisen 6 miljardin väkiluvun alenemisen aika lyhyellä aikavälillä.

Että jäljellä ei ole kun yksi tie. Siirtyä korkeampaan elämänmuotoon. Auringosta elävää kommunismii. Taikka sukupuutto.

Sitä en tiedä voidaanko siirtyä eräänlaiseen Hobitien Kontuun vai joudutaanko menemään Stalinismiin. Siis ihan teknisesti, onnistuuko muutos ilman kaaosta ja sitä seuraavaa diktatuuria.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Ai Vaimo ? Hehe eli JOOPS !
No se on semmonen ulkomaanelävä, lääkäri ja Psykiatrikin. Jep.

Alkuun se kertoi aina ETTÄ MÄ VIHAAN VÄKIVALTAA ! Joo joo.

No sit alku tihkuun eri lähteistä luottamuksellista taustatietoa musta, joops. Appiukkokin oli selvitellyt. Jep

No sit sattu yks kerta et tuli samana päivänä parikin mun vanhaa kamua kylään, niinkun yllärinä; Toinen paljon nähnyt öljykenttien hakkurikuski ( HeliCopter Pilot ) ja toinen yks Kiinan Valtiotakin pitkään konsultoinut Tekniikan Tohtori ja Proffakin.
Kaks helvetin isoo miestä kuin suoraan ensimmäisen maailmansodan taisteluhaudoista ! ( Hävinnyt osapuoli )

No, vaimolla pokka kyllä piti, otti vastaan poskipusut ja kevyet taputuksen ristiselkään jne.
Juttelikin siinä sivistyneesti semmosen varttitunnin ja otti senkat siinä ainakin riittävän syvältä.
No eipä mitään, parin päivän kuluttua pölähti pihan pari poliisiautoa ja kysyvät ensin vaimoa ja seuraavaksi pyysivät ystävällisesti käydä Mösjöön asehuoneessa. No, mikäs, mentiin konstaapelien kanssa sisään ja pojat totesivat että poliisien asevarikollakaan ei ole näin hienoja vehkeitä, mutta me nyt haluttaisiin kaksi 9 millistä sekä revolveria että pistoolia ( SE jossa on se lipas ) ja 500 panosta. Samoinkuin kaksi 45 caliberista + paukut.
Kundit siinä selitti että päällikkö on käskenyt meitä opettamaan talon rouvaa ampumaan.
Siihen sitten saapu vaimokin ja kysyi ( muodollisesti )että KULTA, sopiihan tämä Sinulle? No sopi sopi. HUAH !

No ne lähtivät ja toivat sitten vaimonkin ja putsaamattomat aseet. Jep.

Kundit oli osaaotttavan näkösiä ja Vaimon olkapäätä piti sitten parisen viikkoa linimentillä sivellä !
Oli neljä femmaan halunnu kokeilla ARMY jen tiukkoja Magnumeitakin. Joops. Oli vähän potkassu. ( ÄHÄKUTTI )

Kesän ne sitä koulutti, ja syksyllä se puhu jo puoliääneen et; "Jokohan pitäs alkaa kilpailemaan ISOPISTOOLISARJASSA ! ? Jne.

VS

KAIKENLAISTA !

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Sitä en tiedä voidaanko siirtyä eräänlaiseen Hobitien Kontuun vai joudutaanko menemään Stalinismiin. Siis ihan teknisesti, onnistuuko muutos ilman kaaosta ja sitä seuraavaa diktatuuria."

Sepä se, jos radikaaleista muutoksista puhutaan (tyyliin tuo mun minarkia/anarkia), niihin kertaheitolla hyppääminen varmasti aiheuttais kaaosta, väkivaltaa, kurjuutta...
Sitten ajan kanssa tilanne tasottuis ja elämä löytäis uomansa. En tosin oo varma kestäiskö siinä vuosia, vuosiKYMMENIÄ vai peräti pitempään... Mutta joo, en ollenkaan kiellä ton konseptin ongelmallisuutta, ongelmista pienin ei SUINKAAN oo se, että me nykyihmiset ollaan pilalle hemmoteltuja eikä kerta kaikkiaan osata kaskiviljelyä yms! :O Siis niitä taitoja, joita tarvis alkukantaseen elämään, tai ainakin HYVÄÄN sellaseen... niitähän on takuulla lukemattomia O_O
Joka tapauksessa nykynen yhteiskunta on niin vieraantunu maanläheisyydestä ja konkreettisista asioista (minkä näkee mm kaikessa naurettavassa talouskeplottelussa - toinen ääni ois kellossa, jos käytettäs vain ja ainoastaan oravannahkoja! ;) että jotenkin mä en ainakaan kykene kokemaan tätä mielekkääks, saati kokemaan olevani osa tätä! Olo on kuin uusavuttomalla luola-ihmisellä pimeessä byrokratia- & betoniviidakossa...

Vee (nimimerkki)

Mainiot laskelmat sinulla tuolla kansalaiskeskustelu-palstalla!

Ei sillä että olisin ihan kaikkea ymmärtänyt, ja tuossa näkyy ylempänä joitakin poikkeavia näkökulmia. Mutta juuri tuonkaltaista moniulotteista vertailevaa laskentaa olen kaivannutkin. Laitat numerot tiskiin, niihin on sanottava kyllä tai ehdotettava korjauksia (tai kuten minä, sanottava että hyvältä näyttää vaikken ihan ymmärräkään).

Hyvin myös huomioit, että numeroita muuttamalla tapahtuu muutoksia reaalimaailmassakin, eli lähtöarvojen lisäksi myös kaavaa on säädettävä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

en niitä kuule ymmärrä itekkää, kuhan vaan eri suunnista yritän lähestyä asiaa. Lievästi sekavia. Yleensä teen niin että pistän kansalaiskeskusteluun asioita eräänlaiseen mindmappiin ja ajan kanssa taikka vastaväitteiden inspiroimana saan niistä lopulta järkevän kokonaisuuden.

Yleensä parasta on täysin päinvastaiset kommentit, niistä saattaa herätä huomaamaan omat möhläyksensä.

Vee (nimimerkki)

Hyvä lähestymistapa.

Yhteiskunnan siivu bruttokansantuotteesta + velanoton vaikutus, tämä verrattuna eri vuosilta. Siinä lähtötietoa, joka antaa perspektiiviä.

Nuo eri tilanteissa olevia ihmisiä vertailevat laskelmat joissa on huomioitu sekä minimitulo että maksimiveroaste, ovat huippua! Vaikka sitten yksityiskohtia joutuisi hiomaan, tuolla pystyy helposti vertailtavassa muodossa esittämään sen, mitä pitkillä korulausepuheilla pyritään piilottamaan.

VeliSynkkä (nimimerkki)

" Yhteiskunnan siivu bruttokansantuotteesta + velanoton vaikutus, tämä verrattuna eri vuosilta. Siinä lähtötietoa, joka antaa perspektiiviä.##

EI ANNA ! Valitan !

Nimittäin tässä klassinen ennen ja jälkeen ongelma: Nimittäin jos aletaan askemaan nykyvaltion ja kansantalouden luvuilla, niin sieltä löytyy jälkistalinistinen valtio jonka BKT stä muodostuu n. 60 % suljetun sektorin toiminnoista !

Siis, jos me halutaan alkaa tutkimaan kuvitteellisen valtion elinkelpoisuus vaihtoehtoja, niin mielestäni sen on EHDOTTOMAN VÄLTTÄMÄTTÖMÄSTI OLTAVA KUIN PORRASPYRAMIDI !
1. Alimmainen lätkä eli PERUSLAATTA tarjoaa organismille ruan, suojan ja lisääntymis sekä hengissäsäilymismahdollisuuden.
Voisi olla vaikka ( Kaisan mieliksi ) halittu anarkia! OK ? :-)
2. Seuraava voisi sitten olla Minarkismia jne

" TEHTÄVÄ " pitää siis olla :
1. Tee lista mitä Ykköslaatta pitää sisällään
2. Kapitalisoi seuraavaksi mitä se maksaa edullisimmin hankittuna
( 90 % ) Omavarais - totettuksena
Jne.
Tässä siis duuni mahdolliselle kehittäjäryhmälle !

Mitä nousee ? ( paitsi arvovalintoja ja moraalista älinää ) ;-) hehee ...

VS

Vee (nimimerkki)

Veli S: "EI ANNA ! Valitan !

Nimittäin tässä klassinen ennen ja jälkeen ongelma: Nimittäin jos aletaan askemaan nykyvaltion ja kansantalouden luvuilla, niin sieltä löytyy jälkistalinistinen valtio jonka BKT stä muodostuu n. 60 % suljetun sektorin toiminnoista !"

Tarkoitankin, että luvut tiskiin laittamalla päästään vasta keskustelemaan. Käytät itse samaa tapaa, se on erittäin hyvä.

Tiedän, ja olen huomannut sinun korostavan, että BKT itsessään ei ole hyvä lähtökohta juuri tuosta syystä että on merkityksellistä, mistä se BKT milläkin ehdoilla koostuu. Kaiketi voidaan aivan hyvin purkaa BKT noissa kaavoissa eri osatekijöihin.

Jos BKT kuvaa edes viitteellisesti "toimeliaisuutta" valtakunnassa, voidaan ajatella että se kuvastaa kansakunnan tuottokykyä: ei tarvita kuin ohjata se järkevään tekemiseen, niin moni asia saattaisi olla paremmin.

Vee (nimimerkki)

Veli S: "Siis, jos me halutaan alkaa tutkimaan kuvitteellisen valtion elinkelpoisuus vaihtoehtoja, niin mielestäni sen on EHDOTTOMAN VÄLTTÄMÄTTÖMÄSTI OLTAVA KUIN PORRASPYRAMIDI !
1. Alimmainen lätkä eli PERUSLAATTA tarjoaa organismille ruan, suojan ja lisääntymis sekä hengissäsäilymismahdollisuuden.
Voisi olla vaikka ( Kaisan mieliksi ) halittu anarkia! OK ? :-)"

Toki tuo tyhjältä pöydältä tasoittain rakentuva suunnittelu on periaatteeltaan selkeämpi kuin nykyinen. Nythän vain katsotaan mistä saisi mihinkin toimintoon lisää rahaa, katsomatta mitä siellä oikein tehdään - ja sitten höylätään, ja kaikki ovat tyytyväisiä kun sentään jotain saatiin, perustelematta itse toimintaa mitenkään.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Veli synkälle.

Tuo bkt on lähin saatavissa oleva kuvaus, olen lehtiartikkeleissani tuonut esiin sekä bkt:n että ginikertoimen heikkouksia. Ne vaan ovat paras tällä hetkellä käytössä oleva mittari.

Toinen ja ehkä paljon kuvaavampi, ainakin näin punikin näkökulmasta, olisi mukaelma Rosa Luxemburgin näkemyksestä jonka mukaan yhteiskunnan tilaa kuvaa parhaiten kaikkein heikko osaisimman tilanne. Tämä tietysti vastaa jossakin määrin utilitarismin ajatuksia. Suurin hyöty suurimalle joukolle mutta on humaanimpi. Menestyjät nimittäin kyllä viihtyvät jokaisessa järjestelmässä.

Itse tykkäsin asua neuvostoliitossa 1986. Asiaa edisti tietty asema yhteiskunnassa. Periaatteessa diplomaatti passi ja rajaton ostovoima. Samaten tykkään asua kapitalistisissa maissa. Raha tekee elämästä siedettävää kapitalismissa.

On selvää että nykytilanteessa täyty luoda uudet talouden mallit, se ovatko ne kannibalistisia vai sosiaalisia on arvovalinta. Sosiaalisen kannibalismin yhteiskunnissa vaan bkt jää matalaksi, kirjoitin Rakentajaan artikkelin jossa aihetta vertailin. (esim Japani 24,9 ,Haiti 59,2.)

Keskustelin muutaman uusnatsin kanssa pubissa ja myönnyin heidän näkemykseensä heikko osaisten armomurhasta. Se on humaanimpaa kuin heitteille jättö. Toisaalta, he eivät voineet varauksetta tukea näkemystään kun puhuimme teknisistä yksityiskohdista.

Siis armomurhan rajoista, määrittelin ne : äo 120, 12 min juoksutesti 2200 m, penkistä 90 kg.

Kävivät epäilemään onko se ehkä järkevää mutta koska eivät olleen varmoja tuosta penkistä 90 kg, eivät käyneet kimppuun. Selvennin vielä että tuo on ensimmäinen raja, seuraava on tiukempi.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Tots eli hops !

Minun täytyy ihan kertoa, että mä olen tehnyt Isopankeille hyvinkin itsenäisesti satoja saneerauksia, hinta - arvioita, yrityskauppoja, yhdistämisiä, likvidaatioita,akordeja, moratorioita, pooleja, offshore rahoituksia ja vaikka mitä. jne.

MUTTA mä oon aina ollut varsinainen syöttöpossu, että ihan oikeesti enhän mä mitään ITSE koskaan tehnyt, mulla oli aina raskaan sarjan tiimi mukana ja taustalla Pankin käytännössä täysin loputtomat resurssit.
Tarkotti että rakensin konseptin, hahmottelin tavoitteet ja toimintatavat ja sitten juoksutin aina vähintään kymmeniä ihmisiä.

Eli ajattelempa ääneen nyt käsillä olevaa ongelmaa, joka alkoi ihan oikeasti kiinnostamaan !
Kaisalle yksi vastaus olisi että valtiomallien pahnanpohjimmaisena olisi

1. Täysanarkia
2. Hallittu Anarkia
3. Minarkia eli Yövartijamalli
4. Minarkia +
5. Jne.
Ja lopussa tämä omaan oksennuksensa tukehtuva pahoinvointi - orjakaleeri konsepti

Itse voisin ajatella että jos meillä käy edes jotenkin tässä tulevassa konkurssissa, voimme ehkä löytää itsemme tasolta 4 eli Minarkia +
tai ++ ?

Tarkoittaa ehkä vuoden 1930 elintasoa ? PYSYVÄSTI !!

Auvolle voisi älyllisesti kestävä ratkaisu löytyä UUDEN PARADIGMAN
( KUHN )alueelta.

Laskennan voisi aloittaa TEHTÄVÄLUETTELOSTA, eli mitä on MUSTA ja milläkin laatutasolla. Eli millä tämän kuolemalta haisevan paskaläjän saisi ruikkimaan edes vihreetä ripulia !!

Sitäpaitsi asialla alkaa olla kiirekin ! OIKEESTI !!

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
SUOMENPELASTUSJÄRJESTELMÄ
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/
yhdistysuutiset@windowslive.com

Vieras (nimimerkki)

ilmankos sulla oli aikaa painia ja diggailla menoa kun muut teki kaiken duunin.

VeliSynkkä (nimimerkki)

No oli oli !

Ei johtajalla saa olla kiire ! Koskaan.

Mulla oli erittäin tiukka periaate, että päivälsifti alkoi klo 06.00
täydella miehityksellä.
Sitten tulin mä paikalle. TASAN 10.00 !
Sain raportit joka sessio kesti 10 minuuttia. AVAINSANAT riittää. OK?

Sitte alko tuleen vieraita puolentunnin välein, koppalakkiväkeä valtion eri väkivalta organisatioista, pukumiehiä siviilipuolen jutuista jne. Tää tarkotti aina siis tietenkin ULKOMAAN OPERAATIOTA ! OK?

Mun päivä päätty TASAN klo 16.00 !

Sillon tuli kakkostiimi, sai infot ja teki hommia keskiyöhön jolloin tuli kaksi yöpäivystäjää.
Mylly pyöri kuin jättiläisen mootttorisaha, täysin tunteettomasti mutta äärimmäisen tehokkaasti!

Ehti treenaan, käydä kalassa, vähän vuoristopoluilla, haulikko tai pistooliradoillakin.
Yhteistyökumppanit tarjosi ohjelmaa välillä vähän liikaakin. JEP

VS

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Kivasti muotoiltu tuo laskeutuminen täysanarkiasta minarkiaan ja minarkiaan bonuksilla höystettynä jne!
Mä kun oon lähinnä ton hallitun anarkian kannalla, mutta koska oon sen verran realistinen että tiedostan tarpeen valtion OLEMASSAOLOLLE ja parille (oikeesti, tyyliin 1-3) laille, en kuulemma ookaan anarkisti ollenkaan...
Mut kuitenkin nähdäkseni mun ajatus on lähempänä anarkiaa kun joku minarkia+++ (jossa ois liikaa lakeja!), joten löydän itseni siitä ristiriidasta, etten voi ihan kutsua itseäni anarkistiks, mutten minarkistikskaan -_-
Eli hyvä kun sä mainitsit ton termin "hallittu anarkia"! Jotkut ehkä ois kärkkäitä väittämään, että "hallittu" ja "anarkia" ei kerta kaikkiaan sovi yksiin, mut whateveeer, mun mielestä sopis just hyvin :D

Ja heh... tuo "Ja lopussa tämä omaan oksennuksensa tukehtuva pahoinvointi - orjakaleeri konsepti" on NIIN OSUVA ILMAUS!!

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ooks sellanen iteoppinu anarkisti va lukenu Orvellia tai Bakunia?

Tol faces ol pätevä ku hesar haukku vas nuorii anerkiteiks ja ne suuttu. Mä sit hiukka oikasin et se ei oo haukkumasana va antistalinistin nimitys, sit Kajanojan Joke kysy vua sillee lakonisesti joltai et kiellätkö Bakunin ja Kropotkin ajattelun arvon. Lopputulema ol et osa porukasta suunnisti kirjastoon.

Muute, vilasin wikistä, siel o viimei myönnettu se seikka jota mä oo vuoskausii tankannu, et Milton Friedman o anakisti. Tosin kapitalistine sellanen.

Ton ku jenkit tajjuu ni reppiit pelhoususa. Et heijä suurin profeetta o suanna vaikutteita pahimma sorti kommunsteilta.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"ooks sellanen iteoppinu anarkisti va lukenu Orvellia tai Bakunia?"

Mä oon "iteoppinu", eli en koskaan tarkotuksellisesti "ryhtyny anarkistiks"...
Oon vaan elämän mittaan tietenki kerta toisensa jälkeen puntaroinu mielipiteitäni, ja mihin ne ihan rehellisesti ottaen johtais, ja tullu siihen tulokseen, että "hetkinen, mähän taidan olla anarkisti, ei siitä vaan pääse mihinkään" :O
Mulla on ollu sellanen kenties kummallinen taipumus, että eka mietin kaiken alusta loppuun (paitsi ettei lopulliseen loppuun koskaan pääse) itsekseni, ja vasta sitten alan etsiä "ismiä", joka kuvais mun näkemyksiäni mahdollisimman osuvasti :P
Ja oikeestaan halunkin pitää ajatukseni mahdollisimman "itseopittuina", oon vähän sellanen intuitiivinen hörhö, että tuntuu epä-aidolta esittää näkemyksiä, jotka ei kumpua suoraan (omasta!) sisimmästä O_O
Mutta siis kaikella kunnioituksella niitä kohtaan, jotka ammentaa innoitusta tunnetuista henkilöistä & kirjoista :) Kukin taplatkoon tyylillään...
(ja ihan asian vierestä: joskus 14-vuotiaana koin olevani kommunisti O_O Aika paljon on ehtiny ajatukset muuttua... )

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

PS:

"Lopputulema ol et osa porukasta suunnisti kirjastoon."

Ehkä munkin pitäis... noloa toisaalta tällanen yleis-sivistyMÄTTÖMYYS ;D

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Nykyne vas vastaa lähinnä ihmiskasvoista kapitalismia, uusliberalismi on pääoman anarkia ja kaikki meistä oikealla on niitä. Siis toho kommunismiin. Tietty, oishan se kommunistine puolue va en tunne niitä jote en ossoo sannoo.

No anarkistiks o heleppo iteoppii, sehä o järkevä immeise luonnolline olotila. Ku oon keskustellu netis 10 vuotta on alakanu tuntuu et entiset venäläiset maaorjat kaipoo enemmä viisasta, tai vaikka epäviisasta diktaattoria ku oikeutta piättee ite ees vessapaperisa väristä.

Tietty se männöö ohi mut usko älyllisee elämää täs aurinkokunnas o välil koituksel.

Mut mä lueksin huviksen, ainu mitä pitkää pelekäsin ol Nitche ku luulin et se o mua fiksump ja tekköö musta natsin. No, jos se o hullu nero ni mä en sitä huomannu, pitäs kai lukkii uuestaa.

et voi niitä kirjoi lukkeeki eikä vua kirjottoo.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Juu... uusliberalismin, anarkokapitalismin tai muun "vastaavan" kannalla en totta tosiaan oo.
Jos on anarkia ollakseen (vaikka hallittukin) niin ykkösasiana pitää olla jokaisen oma vapaus, ja sitä anarkokapitalismi (tai minkäänlainen kapitalismi) ei kyllä vaali! Niissä vapauden saa vain rahalla, ja ennenpitkää vain rahakkaaseen sukuun syntymällä.
Kuulemma vilkaisit blogiani, en tiedä satuitko just tätä kirjoitusta lukemaan, mutta tässä joka tapauksessa pyrin perustelemaan miks anarkokapitalismi tms ei todellakaan johtais vapauteen:

http://kansine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55619-saan...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Kuule, minä tiiän et on kiire, elä luule et muuten oisin ehola. Minä tiesin ennen USA 2008 että ollaan kusessa. Tiesi sen kaikki muutkin mutta eivät uskaltaneet kertoa. (Noista vanhoista blokeista ja keskusteluista käy ilmi)

Ja olen kuule pähkäillyt helekatin paljon kuinka tästä selvitään. Kun täällä pääsee valtaan Katainen 2 ja USA saa riesakseen Sarahin, kumpikin on päättänyt puolittaa verot ja tuplata menot, öljyn pumppaus jää alle kulutuksen ja siihen vielä pari arvaamatonta ongelmaa, voin sanoa että me ollaan siinä heimoyhteiskunnassa ja rukoilaan Tsingis kaania pelastajaksi. (Elleivät rahoita hommaa setelipainolla mutta en usko)

Vieras (nimimerkki)

Ja kaikille muistutuksena että velisynkkä nimimerkillä kirjoittava (ex yrittäjiksi esittäytyvät) toimittajakolmikko kirjoittaa siis GONZO journalismia = satuilua itsensä viihdyttämiseksi. Ei kannata tuhlata aikaa lukemiseen jos ei välttämättä halua nauraa huonolle paskanjauhamiselle.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No ei tuo niin huonoa ole, kyllä minä tuota ensimäistä kommenttia pitäisin hiukka heikkotasoisempana.

Mutta sillä ei ole väliä, kaikki ajatukset avartavat maailmaa. Erään toverin kanssa keskusteltiin miksi minä luen huvikseni filosofiaa, sosiologiaa ja evoluutioata. Fyysikkona ei ymmärtänyt. Oli pakko kertoa että olen kuin Sokrates, en tiedä mitään. Ja muut ovat vielä hölmömpiä, luulevat tietävänsä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

oon tietoinen, että heitä on kolme ja seassa on satuilua. mut jopa ihan asiaakin, ainaki MUN mielestä xD

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

voi olla, en tiiä mut mua uhkaitii kerra kytilä ku kirjotin aina savvoo ilima oikelukkoo ja sit kerra erehyn kirjottaa suomee ja oikee. Mä olinki kuuluu viije henge antisemiittine salaliitto (ol puhe siirtokunnista ja vastustaja oli israelissa asuva siionisti)

Ja jos ne o toimittajjii ni niihe pittä suaha tasotusta, mä oon kolumnisti ja se vastoo kolomee toimittajjoo. Hitto, lipsahti, nyt ne ei uskalla sannoo mittää vaikka vois oikeesti tulla ihan järkeviä juttuja.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Mä olinki kuuluu viije henge antisemiittine salaliitto (ol puhe siirtokunnista ja vastustaja oli israelissa asuva siionisti)"

xD ... Meitä on moneksi? No, mä itsekin kirjotan ihan satunnaisesti välillä melkein yli-korrektia kirjakieltä ja välillä totaalista puhekieltä/slangia :P

Ja OHO, pitäis mennä nukkumaankin! Öitä ja jouluja! :O

VeliSynkkä (nimimerkki)

TÄMÄ mistä nyt puhutaan EI ole GONZOa. EI !
Tämä on asiaa ja minun puolelta kylläkin värikkäästi kirjoitettu mutta fiktiolla on toinen aika ja paikka.

Ja jos kaikki tämä on " paskanjauhantaa ! etkä löydä tai haluakaan löytää teksteistä logiikkaa ja rakenteita, niin tulepa mukaan juttuun.

KYLLÄ TAIKINAA RIITTÄÄ PARILLE NÖÖSIPOJALLEKIN !

VS

VeliSynkkä (nimimerkki)

Auvo sanoo: " Kuinkahan käy; Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia. "

OSA 1.

Auvolle ja Tytsynuppuselle, Nöösipojillekin !

Tein hommia asian eteen yöllä kolmeen saakka. aamulla heräsin 08.00 ajatukseen että me hävitään tää sota !
Tämä siis vastauksena Auvolle " Kuinkahan käy; HUONOSTI !

1. Termit kadoksissa
Ensinnäkään ei voida puhua BRUTTO kansantuotteessta koska siellä niin järjetön määrä vanhaa saneerattavaa skeidaa ! OK?
Totta vai ei ?
Jos totta niin sillloin on puhuttava NETTO kansantuotteesta

2.Profit Center laskenta lähtökohtana

Yksi selkeä vaihtoehto olisi tehdä ajatellusta + - 0 Minarkivaltiosta yksinkertaisesti Profit Center .
- Ongelmana on PAKKO aukaista kaikki rakenteet ja niitten hillitön lukumäärä! Josta tulee " säveltämisen " pakko !
- Siellä taas on otettava laskenan kohteeksi ihmiselämän hinta, tai lapsikuolleisuus jne,
Lopputulos voikin olla " LOSE CENTER " tai Minarkia - jotain . JEP

3. ARVOT paiseina
- On pakko hyvin vaiheessa päättää ARVOTASOLLA mikä on tärkeä ja ennenkaikkea MIKÄ EI OLE TÄRKEÄÄ !!!

VS

Vee (nimimerkki)

Tarkoitatko, että BRUTTOkansantuote kertoo tuotantokyvyn ja NETTOkansantuote siitä sen osan, mikä on jollain tavalla tarkoituksenmukaista tai hyödyttää yhteiskuntaa?

Vieras (nimimerkki)

Joo,..... mutta jne! :-) Heh

Veli Vee !
Voisitko vääntää näistä TIIVISPAKETIN ? Pls

VS
http://www.google.fi/webhp?hl=&sourceid=navclient-...

Vee (nimimerkki)

Jaahas, enpä tuota nettokansantuotetta ollut tutkinutkaan, sen paremmin kuin bruttoakaan. No, ehkä minun on keksittävä toinen sana tuohon kohtaan.

Visitor (nimimerkki)

BKT, mitälie ;-)

"Koska kuitenkin rasismi ja kulttuurisovinismi sisältyvät piilevinä olettamuksina sivilisaatiomme edistys- ja kehityskertomuksiin, hattukauppiaille jätetyt kallonmittaukset on korvattu 1930-luvulla keksityillä bruttokansantuotelaskelmilla. Jo Suomen tapaisessa pitkälle kapitalisoituneessa ja numeroituneessa maassa on vaikea keksiä, mitä BKT oikein mittaa: ei ainakaan hyvinvointia, mutta luvun yhteys kokonaistuotantoonkin on kyseenalainen, koska Suomessakin valtava, perheiden ja ystäväpiirien sisällä tapahtuva epävirallinen ja rahaton tuotanto ei näy BKT-laskelmissa.

Mutta kun siirrytään Amero-Euroopasta poispäin tai ajassa taaksepäin, BKT-laskelmat muuttuvat varsinaiseksi farssiksi, joiden lähin vertailukohde ovat kabbalistiset, Raamatun lauseiden numeroarvoihin perustuvat laskelmat. Olemattomat tilastot täytyy korvat suurella joukolla olettamuksia, arvauksia ja yleistyksiä, jolloin BKT-luvuksi saadaan juuri sellainen, kuin sen etukäteen arveltiin ja haluttiin olevankin. Toisaalta siinäkin tapauksessa, että nämä kaikki arvaukset osuisivat kuin ihmeen kautta oikeaan, saadulla BKT-luvulla ei ole mitään tekemistä kyseisen yhteiskunnan ihmisten elämän hyvyyden tai huonouden kanssa."

http://gamma.nic.fi/~otammile/kallonmit.htm

Vee (nimimerkki)

Nyt viiden minuutin itseopiskelun perusteella Bruttokansantuote on edelleen mittari kyvylle tuottaa, mutta nettokansantuotetta käytetään johonkin mitä en tarkoittanut.

Kunnon termin puutteessa HYÖTYkansantuote on se subjektiivisesti määritelty osa bruttokansantuotteesta, joka tapahtuu kansantalouden hyödyksi. Brutto- ja hyötykansantuotteen erotus (HUKKAkansantuote) on jotain josta pyritään pääsemään eroon lähtemällä tyhjältä pöydältä.

Byrokratiasta voi löytyä päällekkäistä työtä, ja turha karsimalla alennetaan bruttokansantuotetta ja hyötykansantuote pysyy vakiona. Oma ajatteluni lähtee siitä, että yritetään pitää bruttokansantuote vakiona ja muunnetaan hukkakansantuotetta hyötykansantuotteeksi.

Vee (nimimerkki)

... ja jatkona edelliseen ... toki myös bruttokansantuotetta kannattaa pyrkiä kasvattamaan lisäämällä hyötykansantuotetta paitsi muuntamalla hukkakansantuotetta, myös saamalla aiempaa suurempi osa kansasta tuottamaan. Tämä kannattaisi tietysti saada mahdollisimman täysimääräisesti hyötykansantuotteen puolelle, ei hukkakansantuotteeksi.

Vee (nimimerkki)

Visitor: "BKT, mitälie ;-)
... on vaikea keksiä, mitä BKT oikein mittaa: ei ainakaan hyvinvointia, mutta luvun yhteys kokonaistuotantoonkin on kyseenalainen, koska Suomessakin valtava, perheiden ja ystäväpiirien sisällä tapahtuva epävirallinen ja rahaton tuotanto ei näy BKT-laskelmissa."

Kiitos, hyvä täsmennys. Bruttokansantuote ja nuo keksimäni sen johdannaiset kuvaavat kansallista tulonmuodostusta, jota kuvataan rahalla.

Jos mitataan tuotantokykyä, joudutaan ottamaan nuokin rahatalouden ulkopuoliset toiminnat huomioon. Voi olla, että rahaton tuotanto on paljon suuremmalta osalta hyötytuotantokykyä kuin mitä bruttokansantuote on hyötykansantuotetta.

Yhtä lailla voidaan miettiä, onko bruttokansantuotteessa huomioitu omaisuustulo osa tuotantokykyä. Eiköhän tämä tästä tarkennu.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Vastasin tuonne ylemmäs bkt:sta joten lyhyesti:
bkt on ainut luku joka on saatavissa lähes jokaisesta maasta, sitä on kirjattu ainakin 1970 luvulta (usa makroekonomia data jota krugman ja minä käytämme lähteenä)

Se on helppo ja yksiselitteinen. Samaten kun Gini kerroin

Nettokansantuote toisi esiin vaihteluita selvemmin (arvio, pohjautuu jähmettyneen työn interniaa)

Mikäli käytössä olisi edes likipitäen siedettäviä tilastoja olisi erittäin mielenkiintoista tutkia aihetta. Valitettavasti niitä ei löydy meikäläisen googlaus kyvyillä.

Jos loisimme indikaattorin joka mittaisi yhteiskunnan absoluuttista hyvyyttä. Heikoimmassa asemassa olevan ihmisen elintasoa ostovoimakorjattuna.

Nimi vaan uupuu ?
Tietty vois olla Rouvisen asteikko
Tai Hyvyyden mittari
Kommunistisen täydellisyyden asteikkoa?

Vee (nimimerkki)

"bkt on ainut luku joka on saatavissa lähes jokaisesta maasta, sitä on kirjattu ainakin 1970 luvulta"

Kyllä tämä bkt kannattaa kuljettaa mukana, juuri tuosta syystä. Sitten vaan tarpeen mukaan avataan että mitä se on milloinkin ja missäkin syönyt, ja mitä ja kuinka paljon on jäänyt mittaamatta ja ulkopuolelle.

Rouvisen asteikko käy minulle nimenä. Voidaanhan sanoa että se on työnimi. Sitten kun sitä kansantajuistetaan eikun populisoidaan, voidaan antaa nimi Rouvimpi asteikko. Täytyy kyllä sanoa, että arvostan näitä kylmiäkin lukuja, siis esittämiäsi kaavoja ihmisten tilanteesta eri lähtötiedoilla. Niistä voi sitten kukin rakentaa omalla arvopohjallaan omat Möttösen tai Synkkälän asteikkonsa.

Heikoimmassa asemassa olevan ihmisen elintaso ostovoimakorjattuna? Kaiketi meidän pitää pyrkiä sanallisesti täsmentämään tuota kunnes ajatus aukeaa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Funtisin asiaa taas kerran yön yli ja asteikossa täytyisi olla sekä absoluutinen köyhyys, siis ostovoimakorjattu asema ja suhteellinen köyhyys: rikkain / köyhimmällä.

Jos käytössä olisi nuo luvut :
- bkt
- Gini
- ostovoimakorjttu köyhimmän tulo
- rikkaimman tulo
- rikkain / köyhimmällä
- Luonnon riisto, onko kulutus suurempaa kuin uusiutuminen.

Meillä olisi jonkinlaiset välineet arvioida politiikkaa. Se on arvovalinta tapetaanko miljoona köyhintä, kymmenen rikkainta vai ei ketään mutta meillä täytyisi olla välineet joilla tehdään tuo ratkaisu.

Nykyinen tilanne jossa joku Urpilainen kertoo vastustavaan tasaveroa ei ole hyvä. Muutama ei punikki on kysynyt minulta miksi Urpilainen ei kerro mikä on verotus ja tulonjako nykyisin. Kun kerroin ettei se tiedä, tuli hiljaista.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Joo siinä olet kyllä oikeassa että rakenteet on avattava. Jo se seikka että maailmassa on viisi kertaa enemmän rahaa kuin reaaliomaisutta ja kaikki haluavat rahalleen 10 % tuoton aiheuttaa katasrofin.

Olet varmaan oikeassa myös siinä että koemme anarkian. Järjestelmän epästabiilius on niin suuri että romahdus on melko todennäköinen.

Huvittavaa kyllä, kommunismin pelko piti maailman Reganiin asti stabiilina, siis taloudessa noudattiin Keynesiläisyyttä ja tasaista tulonjakoa. Nyt pelko on poistunut ja Marxin funktiot toimivat täydellä tehollaan.Samalla öljy ja muut luonnonvarat hupenevat kiihtyvää tahtia.

Suunta on siis kohti pääomien kasautumista mutta oma teoriani on, kasautumisesta seuraa talouskasvun pysähtyminen ja sitä seuraa romahdus, anarkia, uudet rakenteet.

Nyt meillä on aikaa suunnitella niitä uusia rakenteita ja yrittää välttää sisällissota. Mikäli pääsemme pimeyden ajan läpi pienillä uhrauksilla, voimme aloittaa alusta.

Muuten, oletko miettinyt miksi koko maailman teollisuus on siirretty kiinaan. Minä epäilen että melko fiksut keskuskomitean jäsenet ovat ehkä auttaneet asiaa.

VS (nimimerkki)

2.Profit Center laskenta lähtökohtana

Yksi selkeä vaihtoehto olisi tehdä ajatellusta + - 0 Minarkivaltiosta yksinkertaisesti Profit Center .
- Ongelmana on PAKKO aukaista kaikki rakenteet ja niitten hillitön lukumäärä! Josta tulee " säveltämisen " pakko !
- Siellä taas on otettava laskenan kohteeksi ihmiselämän hinta, tai lapsikuolleisuus jne,
Lopputulos voikin olla " LOSE CENTER " tai Minarkia - jotain . JEP

3. ARVOT paiseina
- On pakko hyvin vaiheessa päättää ARVOTASOLLA mikä on tärkeä ja ennenkaikkea MIKÄ EI OLE TÄRKEÄÄ !!!

Pepe (nimimerkki)

Minarkiassa tietysti Rothschildin yksityisarmeijat hoitavat kaiken vartioinnin, mutta valtio maksaa niin paljon kuin pystyy. Yksityiskoulut kouluttavat omiin tarpeisiin tietyn määrän oppilaita, omalla kustannuksella tietysti, etuoikeutettujen joukosta. Muut joko pääsevät siihen armeijaan muita potkimaan tai raatavat aamusta iltaan halpatöissä. Loput tapetaan tai osaa pidetään kiireellisten töiden varalla ja täytyyhän sionismissa olla jotain tosi alhaista, jotta eliitti voi tuntea uskonnollista tyydytystä ja täyttymyksen (uusi maailmanjärjestys

VeliSynkkä (nimimerkki)

PURP eli UHHUH!
Unohditko ne koiranruokatehtaat, polttouunit, ja tatuoidut numerokoodit OTSASSA ?
VS
Olisiko linkkiä mistä voisi lukea enemmän ?

Pepe (nimimerkki)

Sori. Valtioita ei enää tarvita, koska kaikki sellaiset ovat turhia sionistisessa maailmankommunismissa, jossa kaikki on sionistisen eliitin käsissä. Ei sis makseta veroja, vaan iloisesti ostetaan kaikki sionisteilta. Ainiin, kaipa he jotain NWO:n omaa veroa rupeavat keräämään, jos sille päälle sattuvat. Kutsutaan sitä vaikka joksikin muuksi. Täytyyhän pelastaa luonto ym. Mutta ei hätää, ei se valtioille mene, vaan niille jutalaispankeille.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

" ...jossa kaikki on sionistisen eliitin käsissä"

Mikään ei ole kenenkään käsissä, ellei sitä sinne väkivaltaisesti riistetä (ja siellä väkivallalla pidetä!) tai ihan vapaaehtoisesti anneta.
Eli on ihmiskunnan omaa (pohjatonta!) typeryyttä, jos suostutaan sellaiseen, että "joo, kaikki nyt kuuluu tolle ja tolle, kun nää joidenkuiden sopimat hämäräperäiset monopolipelin säännöt niin sanoo".
En millään jaksa uskoa, että enemmistö ihmisistä sentään niin ääliömäistä ja passiivisen fatalistista olisi, että mikään maailmanherruus voisi koskaan onnistua! Tai vähintäänkin siellä olisi aina se kiusallinen gallialaiskylä (kuin Asterixissa... ) poikineen!!!

PS: jos varasta(isi)n jotain, se on minun. Sitten jos jään kiinni ja se otetaan minulta pois, se ei enää ole minun, mutta se ei silti tarkoita, etteikö se hetkellisesti olisi ollut OMAISUUTTANI (siis minun hallussani).

VeliSynkkä (nimimerkki)

Heh heh !
Kuules AUVO !
Luikahdin salaa koneelle kysymän että onko Sullakin meilosoitetta.
Mulla olisi semmoista puolihenkilökohtaista asiaa. OK

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

eikös se näy profiilissa?
aukki@mbnet.fi

Vaalisivut on tuolla : http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/

Faces oon Auvo Rouvinen
---
Niin jos meinaat kysyä ryhdynkö öljyalan keskusjärjestön tiedottajaksi tai ydinvoimalobbariksi, en ryhdy sillä hinnalla mitä siitä maksetaan, on kysytty ennenkin ;)

VeliSynkkä (nimimerkki)

Oohan Auvio HILJOO !
Heleweten sänkipää alkaa heti suuta soittaan, kun olisin ohireissua suunnitellu KITTEELLE! :-) PURP !

Mulla olis ollu ylimäärästä Whiskeytä, kun vaimo sano että nää hyllyt sitten hoidat johonkin.
Vaikka sun NIILLE kavereilles !

oomma siellä muuten kesääkin viettäny, joku Issakainen se oli, sen Poika oli kanssa Judoka, Arto jotain Joen Jawarasta. Meillä oli mökkikin siellä vaimon kaksistaan, vissiin viikko tai parikin.
Hevonenkin teki majan meijän terassille. Sehän vaimosta hauskaa se oli yksin kotona seurusteli hepan kanssa ! Kaupunkilaistyttö ! :-)

Sitten kai oli joku puhos tai muhos, iso saha, sen mä oon joko myynyt tai ostanut tai finansioinut, jotain kumminkin. Sisälläkin ihan kävin ja automaatiossa löytyi ! JEP !
Ulkona oli semmonen perkeleen pitkä lajittelujärjestelmä !

No mutta ylläoleva oli sitten pikku GONZOA ettei nöösipoika Jullit ihan vallan pettyisi. ! Jep.

Mutta sitten asiaosuus!

1. MIKÄ ON BKT
Sitä voidaan lähestyä konventtionaalisesti TAI mylöskin TOISESSA, KORKEAMMASSA AJATTELUJÄRJESTELMÄSSÄ !
2. MIKÄ ON PARADIGMA ( Thommie Kuhn, jotain - 76 ) ?
Ogelma on siinä, että kaikki elävät VALLITSEVASSA paradigmassa!
- Erityisesti Poliitikot
Kun pitäisi hahmottaa UUSI paradigma

3. MIKÄ on NÄKEMYSHORISONTTI

Ihminen EI pysty itse ja yksin tajuamaan tätä rasitettaan ja kasvattamaan näkemyshorisonttiiaan !
- Erityisesti Poliitikot
TÄMÄ ON SYYS MINKÄTAKIA VAIMON PUOLEISET SUKULAISET TUNTUU NIIN VITUN TYHMILTÄ ! :-) OK?

4. KESKUSTELUN PIENIN YHTEINEN NIMITTÄJÄ !

Mikä se on, no uskoisin että se sekä on, että sen olisi syytä olla Suomen tilanne ja tulevaisuus !

- Mutta kuinka monella on edes tämä ?

Joosps !

Mitä nousee ?

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank – Ajattelupaja
SUOMENPELASTUSJÄRJESTELMÄ
www.paholaisencasino.com
yhdistysuutiset@windowslive.com

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Käväse vaan mökis jos ohi kulet, mahtuu tänne yökski jos pubis mualima parannetaa va whikyä en hevilä juo. Kuten tiedät, se on huonoa pontikkaa ja siitä sain tarpeekseni nuoruudessani (olimme niin köyhiä että maito myytiin meijeriin ja viljasta tehtiin korviketta). Kaikki muu käy.

Tiesitkö muuten että Jeesus oli alkujaan Kiteeläistä sukujuurta? Täällä jokainen osaa muuttaa veden pontikaksi, Jeesus vaan tyräsi homman, ensimmäinen ihmeteko jolla pääsi pinnalle oli veden muuttaminen viiniksi. (Niin, tuon teorian mukaan jeesus oli kuten Asimovin säätiö sarjassa esiintyvä muuli, henkilö joka omalla kotipaikallaan on merkityksetön säheltäjä mutta muualla yli-ihminen. Jos teoria tuntuu uskomattomalta, mieti. Minä pärjään Kiteellä mutta esim. Tuomas Holopainen joutuu esiintymään muualla missä kilpailu on heikompaa.)
--

2.
Tuo vallitseva Raradigma on nyt väärin ymmärrettyä uusliberalimia. Se ei pohjaudu tutkittuun tietoon vaan uskomuksiin. Eikä edes Milton Friedmanin ajatuksiin koska siitä uupuu negetiivinen tulovero. Sitä ei myöskään olla valmiit kyseenalaistamaan vaikka tilastollinen näyttö opin toimimattomuudesta on selkeä. Samaten kuin tieto siitä että sen perusolettamukset eivät pidä paikkaansa. (Tuota näkemystä ajaa Harvardin talouspsykologian tutkimus)

Elikkä se on lähinnä Hayesin (tie orjuuteen) pähkäilyn kansanomaistus. En pidä Hayesia kovinkaan nerokkaana ajattelijana.

Teilasin uusliberalismin teksteissäni noin vuosi sitten, myin ne keväällä ja pistin nettiiin kuukausi sitten (en sentään niin kommunisti ole että ilmaiseksi kirjoittaisin jos voin rahaa saada) :
http://auvorouvinen.fi/smf/index.php/topic,7.0.html
Poika on kääntänyt niitä joululomallaan englanniksi, katotaan kaatuuko korttitalo. Meinasin muutamalle tutulle sikarikkaalle demokraatille jenkeis toimittoo mailina osotteen. Vähän Cato instituutin pojille nielemistä.

Tuon on siis vallitsevan paradigman teloitus, uuden luomista olen aloitellut muutamalla nettifoorumilla. Homman nimi, on pakko luoda sekä eettinen että taloudellinen normisto uusiksi. Se ei ole edes minulle viikon homma koska en ole universalisti etiikan suhteen. Joudun siis luomaan järjestelmän lähtien evoluutio psykologiasta unohtaen ihmisen oletetun rationaalisuuden mutta huomioiden lyhyen aikavälin rationaalisuuden, laumakäyttäytymisen, seksuaalisen valinnan ja pari muuta pikkuseikkaa.

Uskoisin homman olevan valmiina parin vuoden kuluttua ellen joudu eduskuntaan tuhlaamaan aikaani.

3.
Joo, näkemyshorisontti on melko kapea kaikilla. On melko hämmästyttävää tajuta etteivät ihmiset kykene minkään tasoiseen rationaaliseen omien virheiden myöntämiseen. Se koskaa myös älykkäitä, ei pelkästään noita kahta ensimmäisenä tekstiäni kommentoinutta jotka räjähtivät kateellisista kommunisteista.

Omasta mielestäni esitin vain faktat esittämättä mitään tai ainakaan merkittävää arvolatausta. En edes kertonut että tilanne ei vastaa markkinatalouden teoriaa. He itse tekivät päätelmän, järjestelmä on väärä ja eivät suinkaan syyttäneet järjestelmää vaan kommunistia joka kertoi heille faktat. Tuohon tilanteeseen sopii Raamatun ohje : Jos silmä houkuttaa sinua syntiin, revi se irti.

En hennonnut neuvoa heitä repimään aivojaan jotka kertovat heidän olevan väärässä. (Tietääkseni kaikille kokoomuksen jäsenille tehdään lobotomia etteivät he ymmärtäisi kommunistien puheita. Siitähän seuraa aina kääntyminen. Tuo vaan on niin selvä että sen ymmärtää köyhä porvarikin. Suunniteltu ohittamaan leikattu hermosyy sukupuolisen halun reittiä pitkin. *Aivotutkija* )

4. KESKUSTELUN PIENIN YHTEINEN NIMITTÄJÄ !

Minua kiinnostaa nimenomaan suomen tulevaisuus. Arvaa tuntuuko mukavalta kun valtionvarainministeri jonka matematiikan numero on kuutonen kertoo ensin ettei kriisi koske suomea vaikka jokainen näkee tilanteen. Sitten kaveri lähtee 15 min varoajalla hoitamaan sitä.

Täytyyhän tuollaisiin asioihin varautua vuosia ennen.

Saatamme päätyä siihen heimoyhteiskuntaan vaikka tekisimme mitä mutta pitäisi ainakin yrittää ehkäistä se.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Nin vielä tuohon neloseen.

Minun etuni on että suomessa noudatetaan järkevää vero ja muuta politiikkaa. Jos näin tehdään, osakkeeni tuottavat siedettävän 50% osingon hankintahintaan nähden (sijoitin matalan PE luvun perusteollisuuteen joka säilyy romahduksessakin, pohjasin strategian lisäarvoteoriaan ja markkinoiden laumakäyttäytymiseen) ja metsänmyynti takaa siedettävän elintason. Talouskasvu taas tuo kohtuullisesti palkattuja töitä jos joskus satun niistä kiinnostumaan.

Elikkä minun etuni on politiikka joka maksimoi sekä pienomistuksen säilymisen (omaisuuteni markkina arvo on alle miljardi) että järkevän pitkän aikavälin kasvun. Minulla on siis oma lehmä ojassa. Koska maanomistajana joudun ajattelemaan satojen vuosien aikajänteellä, kvartaali kasvulla ei ole merkitystä.

Vieras (nimimerkki)

Huhhelis POIKOO ! ( Kamala tyyppi,on se. Ei ainakaan normaali ) :-)

No joo, meillä syötiin hyvin ja vähän juotiinkin, mutta kohtuullisesti. En minäkään siihen Whiskeyhin ole koskaan makua saanut, vaikka Englannissa oonkin asunu, kumma ?
Kuitenkin viljasta tehty. Nimittäin kun on koko ikänsä konjakilla käynyt niin ero on yli 6 - 0 !

Menin sitten ruokalevolle ja vaimo siinä ohimennen varotteli, vaikkei olekaan poliittinen ihminen, että oohan sie varovainen sen sun punikki ystäväis kanssa, ne on hänen isänsäkin mielestä ( El Papa Grande eli DOM himself siis, ) suoraan SUURESTA SAATANASTA ! eli El DIABLO

Nukuin siinä sitten toista tuntia, kun mulla on hyvä omatunto. JOOPS.

Näin kuitenkin PIENEN pikapainajaisen; Itse Charley Boy eli Karl Marks ilmestyi minulle jyrähdyksen ja vahvan rikinpölähdyksen säestyksellä, parta leimuten ja kulmakarvat käryten ja alkoi heti probakoimaan että

" OLKEEHAN POJAT ALOILLANNE TAI MUUUTEN JOUVUTTE TUURAAMAAN MINNUU PANNUHUONEESEEN LUUKKUVAHIKSI !
Toi Auvo ainaskii kun sen synnitkin on niin veriruskeat ja muutenkin se on semmonen mustasielunen pässinpää !

Selitti sitten että se on SE uuni jossa niitä KAPITALISTI HYVÄKKÄITÄ PAISTELLA HIILLOSTELLAAN ! Tulipalo kommunistejakin luppoaikoina !

Kuulemma Kattaisellekin on aika jo heti tillauksessa, mutta heti Halosen jälkeen !
Vaimo näki mun ilmeestä että jotain nyt kuitennii on sattunna ja SEN ilmeestä päättelin että " ASIASTA VIELÄ PUHUTAAN ILLALLA " !

VS
Siehän se hanu oot kun tuut sen kaveris KallePojan kannsa kunnonihmisiä säikyttellöön kesken hyvien ettosten. OOT SIE ! HELEWETTO !
Eli GONZO soikoon ja nyt vastavalkia kysymys Siulle matala tason sadismilla;
Miksi käsitellä BKT ä tai edes NETTOKANSANTULOA ollenkaan ?
Onko joku käskennä vai siekö se asioita tahallas harhaanjohat ?

VOISIKO SEN UNOHTAA KOKONAAN ?

VS
( 10 pisteen vihje; Mistä me oikeesti puhutaan ) ?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No tuo bkt, nettokansantulo ja äsken kehittämäni Kommunistisen täydellisyyden asteikko ovat mittareita joilla voidaan mitata jotakin suuretta.

Nuo suureet eivät ole arvottomia vaikkakaan eivät koko totuus. Lisäksi, jos mittaan pelkästään Kommunistisen täydellisyyden asteikkoa tai luonnon kestokykyä vaalipuheessani, jopa kokoomuslainen voi päihittää minut väittelyssä. Sanoo vaan että meidän mallimme tuo suuremman talouskasvun. Se että siitä pääsee nauttimaan vain yksi promille on merkityksetöntä koska sinä kuulut siihen yhteen promilleen. Sellainen vetoaa henkilöön joka äo, peritty vauraus tai koulutus mittareilla ei varmasti kuulu edes siihen 40 % joka selviää hengissä muutoksesta.

Jos taas kykenen osoittamaan heidän omilla aseillaan, bkt:lla ja netto bkt:lla että minun mallini kasvattaa myös heidän mittareillaan menestystä, he ovat kusessa. Sen jälkeen jäljelle jää vain kova ääni. (Tykkään taistella aina vastustajan määräämällä kentällä ja hänen määräämillään säännöillä, siis toinen käsi sidottuna.)

muutokseen täytyy siis olla :
- Filosofia
- Matematiikka
- Kirja
- Älymystön kannatus
- Massojen kannatus
- Poliitikot jotka sen vievät läpi

Se hankitaan lisäksi tuossa järjestyksessä. (ainu epäilys massat vai poliitikot ensin)

Olen vasta vaiheessa jossa kumoan entistä Paradigmaa ja luon uutta, arvovapaata kieltä.
- Sosiaalinen kannibalismi
- Kommunistinen täydellisyyden asteikko (olipa vaikka kuinka Gonzoa, tuo sanahirviö sikisi tässä keskustelussa. Jos mietit elämäsi tarkoitusta, se ehkä on tuon inspiroiminen.)

---
Käväsin saunassa ja pojan kanssa puhuttiin noista mittareista.

Nythän Helsingin bkt nousee kohisten. Haleneiden vesiputkien korjaajat työskentelevät 400 % palkalla, Lämmitysöljyä palaa jne.

bkt ei siis ole hyvä mittari mutta ei ole myöskään arvo tai lisäarvo koska noissa tapahtumissa ei synny arvoa eikä siis myöskään lisäarvoa. Riistoa kylläkin koska henkilöstö vuokrausfirmat vetävät välistä huoltomiehen palkasta. On siis riistoa ilman arvonmuodostusta.

Mittareihin täytyisi kuulua siis:
- bkt
- arvo
- kommunistisen täydellisyyden mittari
- luonnon riisto ( kuinka paljon enemmän kulutetaan luonnonvaroja suhteessa uudistumiseen)
- onnellisuus (kuinka onnellisia ollaan)

esim. suomalaisten yhdyntätiheys on romahtanut yhteen kertaan viikossa. Se on lisäksi keskiarvo. on siis paljon ihmisiä joilla tuo luku on merkittävästi alhaisempi. hmm, tuo aihe vaatisi oman blokinsa.

Noilla mittareilla saataisiin siedettävä kuva yhteiskunnan tilasta.

VeliSynkkä (nimimerkki)

HUH Poikoo !

Kyssäreitä !

Oletetaan että kohtaan Naisen ja panostat parhainpasi !
- Miten kohtaamine sujuu ? ( on sujunut )
- Mitä hän kertoo Sinusta seuraavana päivänä äidilleen ? Hehee... :-)

EI tarvitse kirjoittaa ihan lyhyesti ! OK?

Mutta siis aiheeseen:

1. TALOUSKASVU!
- Sanoo vaan että meidän mallimme tuo suuremman talouskasvun
- Voisimme yhdesä avata TÄTÄ aihetta ?
- Minusta siinä on selvä, Kardinaalitason ajatusvirhe

2. Mitä BKT n tilalle?
- Miksi porata kooko ajan ja pelkästään samaa ja tuttua reikää ?
Vaikka ja KUN se on niin tuttu ja helppo, vaikka se on KUITENKIN KUIVA !

3. Mistä muita pönttöpäitä noita ?
_ Vaikka Kaisa, Tytysemme Nuppusemme, se hölmö pikkulikka joka on ilmiselvä IisakkiPojan reinkartaanio. ( Iisac Asimov )
- Muitankin, iliman muuta, mittee enemmän, sittee parempoo !

Kysymys !

Mitäköhän kunnonihmiset ajattelevat meistä ?

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Joo, noi o henk koht kysymyksii ja niihi rehelline vastoomine tukkii sähköpostin. Harva kiittää, unohtuu ku ehtii kalenterista hiäpäivee joka o lähitulevaisuues. Onneks en o koskaa joutanu olee paikalla.

--
1. Ei ole, kasvu on välttämätöntä koska ellei aurinkopaneeli teollisuus kasva, tulee öljyn loputtua pimeä.

Minulla on tilastollista näyttöä että keynesiläisyydestä luopuminen pudotti sekä suomen että koko uusliberalistisen alueen kasvua.

Voin todistaa sen myös lähtien mikrotaloudesta ja yritysten investointilaskelmista.

sekä psykologiasta.
--
Vastaus kysymykseen
Mitä v?tun väliä sillä on. Olen poliitikko mutta en sentään niin paljon että kumartelisin tolloille, vainoaisin homoja tai pakolaisia. Enkä viitti edes valehdella. Muuten olisin persujen listoilla varma läpimenijä 50 000 budjetilla.

Vee (nimimerkki)

Minä en tuota jatkuvan kasvun välttämättömyyttä ole vielä ymmärtänyt.

Eri asia on, että panos-tuotos -suhdetta on tarpeen parantaa. Jos se poikii kasvua äärettömiin, poikikoon. Tärkeämpää on saada yhteiskunta esimerkiksi Rouvisen asteikolla optimaaliseen tilaan.

VeliSynkkä (nimimerkki)

KYLLÄ ! Veli Vee !

Samaa mietin minäkin.

HYVINVOINNIN kasvun ymmärtäisin mutta en määrällistä kasvua.
Eli voisimmeko jo kysyä että olemmeko jo saavuttaneet riittävän määrällisen kasvun ja pitäisikö jo keskittyä LAADULLLISEEN KASVUUN ?

Ja jos uhkakuva 20 / 80 Yhteiskunnasta toteutuu, niin mitä sitten?

Silloin ei voi olla kasvusta tietoakaan kun panokset menevät hengissäselviytymiseen !

Tiivistelmä! Voisiko laadulliseen kasvuun keskittyminen valmentaa tulevaan mahdolliseen romahduksen varautumista ?

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No ekana fakatat:
- Tekniikka kehittyy 3 % vuoteen, nyt jopa nopemmin koska innovoiva ihmisryhmä on suurempi (sille on kaavakin, en vaan muista ulkoa, menee tyylii ihmisten määrä / x = innovaatioiden määrä, pätee kivikaudesta tähän päivään)
- Öljyn käytöstä on luovuttava 10 v kuluttua (hakusanat : öljyhuippu, hintajousto, energian kulutus googlaa pari päivää)

Elikkä tekniikan kehitystä ei voida pysäyttää tai kuolemme kaikki nälkään. Maapallo voi ruokkia vain alla miljardi kaskiviljelijää.

Tuo tuottavuuden kasvu voidaan kanavoida joko työajan lyhentämiseen tai talouskasvuun. Tällä hetkellä ei ole näkyvissä että työaika lyhenisi 3 % vuoteen muuten kuin työttömyyden kasvun seurauksena. Eikä siihen päästä ellei verotukseen tule kattoa. Siis että yli 30 000 tulossa on 100% vero jolloin yksilön kannattaa vapaaehtoisesti jäädä pois töistä. Tätä ei aja yksikään puolue.

Jos nyt luovumme kasvusta mutta emme lyhennä työaikaa, siitä seuraa yhä paheneva työttömyys ja olemme (lasken taulukkolaskimella, arvioin työvoiman 2000 000)
2010 2 000 000
2020 147 848,25
2030 1 087 588,69
2060 436 130,75

Siis ellei työaikaa lyhennetä, työttömyys menee jopa tuolla minimi kasvulla suhteellisen korkealle tasolle. Itse kannatan työajan lyhentämistä. Minulla on siihen joitakin järkeviäkin perusteita, en viitsi niitä tähän pistää koska vaatisi lukijalta vähintäin ekonomin koulutuksen taikka minulta 10 000 merkkiä tekstiä ja kaavoja.

Vee (nimimerkki)

Auvo: "Tekniikka kehittyy 3 % vuoteen === Öljyn käytöstä on luovuttava 10 v kuluttua (hakusanat : öljyhuippu, hintajousto, energian kulutus googlaa pari päivää). Elikkä tekniikan kehitystä ei voida pysäyttää tai kuolemme kaikki nälkään. === Tuo tuottavuuden kasvu voidaan kanavoida joko työajan lyhentämiseen tai talouskasvuun."

Elikkä niinsanottu jatkuvan talouskasvun ideologia on kaikki nämä vuosikymmenet tähdännyt siihen, että öljyn loputtua meillä olisi takataskussa rahaa tarjota niukkenevasta puuroannoksesta enemmän kuin naapuri?

Vai että tuottavuuden kasvu hoitaa väistämättä öljyn loppumisesta muuten koituvat ongelmat joten eipä hätää, otetaan lisää lainaa?

Vee (nimimerkki)

Veli S: "Samaa mietin minäkin. HYVINVOINNIN kasvun ymmärtäisin mutta en määrällistä kasvua. Eli voisimmeko jo kysyä että olemmeko jo saavuttaneet riittävän määrällisen kasvun ja pitäisikö jo keskittyä LAADULLLISEEN KASVUUN ? Ja jos uhkakuva 20 / 80 Yhteiskunnasta toteutuu, niin mitä sitten?"

Niin, kun tätä vaurastumista ja vakavaraisuutta ei voi mikään estää ja rahaa tulee kaikista rei'istä, on tosiaan ryhdyttävä käyttämään mielikuvitusta.

Yksi kysymys on, riittääkö absoluuttinen hyvinvointi vai pitääkö myös suhteellinen hyvinvointi pitää yllä? Ja kumpaa mittaa Rouvisen asteikko: "heikoimmassa asemassa olevan ihmisen elintaso ostovoimakorjattuna"? Onko väärin, jos kvartaalibonuksena pääsee neljästi vuodessa kuumatkalle, kun köyhempi pääsee sinne vain kerran parissa vuodessa?

Jos 20/80 -yhteiskunnassa eletään Rouvisen asteikon optimitilanteessa, ne 80 syrjäytynyttä ovat tyytyväisiä siihen että niillä 20:llä on tuottavuus joka tuo optimaalisen hyvinvoinnin, niin meille kuin heillekin.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Lainaus :
Elikkä niinsanottu jatkuvan talouskasvun ideologia on kaikki nämä vuosikymmenet tähdännyt siihen, että öljyn loputtua meillä olisi takataskussa rahaa tarjota niukkenevasta puuroannoksesta enemmän kuin naapuri?

Vai että tuottavuuden kasvu hoitaa väistämättä öljyn loppumisesta muuten koituvat ongelmat joten eipä hätää, otetaan lisää lainaa
End
----

No ei varmasti hoida eikä ole tähdännyt. Tällä hetkellä se on tähdännyt muutaman yksilön taskujen täyttämiseen. (89 jälkeen kasvu on mennyt muutamalle rikkaalle)

Ja elä luule että minä niin hölmö olen että myyn perunoita rahalla kun tämä revohka leviää. Kultaa tai öljyä, kilo kilosta.

Ja raha on vain paperia. Sitä voidaan painaa, polttaa taikka käyttää pyyhkeenä.

Ellei mitään tehdä, olemme todella kusessa pikapuoliin. Ellei verotuksella ja poliittisella ohjauksella älytä ohjata teknistä kehitystä kestävään suuntaan, ajetaan täysillä seinään.

Chigakon koulukunta väittää markkinoiden olevan aina oikeassa ja siten estävän öljypulan. Harvardin koulukunta väittää markkinoiden ylireagoivan joten hinta on aina liian halpa tai kallis. Minä uskon jälkimäiseen. Öljy on nyt miltei ilmaista, 10 v kuluttua se on kalliimpi keräily harvinaisuus josta ei valmisteta edes lääkkeitä.
--

Elikkä meillä on tässä edessä parikin kriisiä. Finanssikriisi joka saattaa laueta koska vain ja ekologinen kriisi joka saattaa kanssa poksahtaa. Ja sitten vielä se Mayojen maailmanloppu. Mikä lienee pahin uhka?
----
Tuohon finanssikriisiin mielenkiintoinen näkemys
-----------------------
http://rahajatalous.wordpress.com/
Etusivu, tuolta löytyy hs julkaiseman juttu :
Valtion rahoitusvaje on poliittinen valinta

Vee (nimimerkki)

Auvo: "Jos nyt luovumme kasvusta mutta emme lyhennä työaikaa, siitä seuraa yhä paheneva työttömyys"

Ja kääntäen: talouskasvulla saamme kaikki onnellisesti töihin? Näin se voi olla. Nyt kun työttömiä on näinkin paljon, emme ole vielä tuossa talouskasvupolitiikassa. Tuota taulukkoasi en osannut lukea.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Lainaus
Yksi kysymys on, riittääkö absoluuttinen hyvinvointi vai pitääkö myös suhteellinen hyvinvointi pitää yllä? Ja kumpaa mittaa Rouvisen asteikko: "heikoimmassa asemassa olevan ihmisen elintaso ostovoimakorjattuna"?
End

No henkilökohtainen näkemys on, suhteellinen pitää pitää yllä.
siis oikea laskukaava olisi:
x = rikkaimman tulot / köyhimmän tulot.

Viisaiden, siis filosofien mukaan luku ei saisi olla suurempi kuin 4.

Samaa puolustaa myöskin yhteiskunnan tehokkuus. Ajattele vaikka kännykkää. Verkko maksaa tasan saman verran, käytti sitä 5 milj tai 5. Menetämme helvetisti hyvinvointia jos maassamme on Piia Noora Kaupin paratiisi jossa vain 5 rikkaimmalla on kännykkä. Lisäksi se on heille kallis. Jäisi ehkä Erkoltakin rakentamatta koko maahan verkko ja saattaisi kalareissulla olla yhteydet poikki.

Siihen on myös muita perusteluja. Sekä humaaneja, poliittisia (olen vas ehdokas, meillä on myös arvoja) että taloudellisia.

Vee (nimimerkki)

Auvo: "Elikkä meillä on tässä edessä parikin kriisiä. Finanssikriisi joka saattaa laueta koska vain ja ekologinen kriisi joka saattaa kanssa poksahtaa. Ja sitten vielä se Mayojen maailmanloppu. Mikä lienee pahin uhka?"

Tuota Mayojen maailmanloppua en uskalla ajatella. Ekologinen kriisi on väistämätön, mutta niin moniulotteinen ja hiipivä, että sitä ei arkipuheessa pystytä kerralla hahmottamaan. Finanssikriisi on tuosta väliltä: hitaampi kuin Mayojen maailmanloppu mutta ei vaivaa meitä niin pitkään kuin ekologinen kriisi.

Vee (nimimerkki)

Auvo: "No henkilökohtainen näkemys on, suhteellinen pitää pitää yllä.
siis oikea laskukaava olisi: x = rikkaimman tulot / köyhimmän tulot. Viisaiden, siis filosofien mukaan luku ei saisi olla suurempi kuin 4. Samaa puolustaa myöskin yhteiskunnan tehokkuus."

Olisi tietysti hienoa, jos Rouvisen asteikko osoittaisi paitsi yhteiskunnan absoluuttisen hyvyyden, myös tehokkaimman yhteiskunnan optimipisteen. Siis samassa pisteessä. Eli yhdistelmä, missä olisi eniten jaettavaa ja millä jakosuhteella se syntyy.

Vee (nimimerkki)

Auvo: "No henkilökohtainen näkemys on, suhteellinen pitää pitää yllä.
siis oikea laskukaava olisi: x = rikkaimman tulot / köyhimmän tulot. Viisaiden, siis filosofien mukaan luku ei saisi olla suurempi kuin 4. Samaa puolustaa myöskin yhteiskunnan tehokkuus."

Lisäyksenä: tarkoittavatko filosofit tuolla kertoimella bruttotuloja vai nettotuloja? Jos bruttotulot olisivat valmiiksi max 4-kertaisia, sanovatko filosofit että valtion byrokratian pyörittämiseen otetaan kultakin yhtä monta euroa, vai samalla prosentilla, vai progressiivisesti esimerkiksi että kaikille jää lopulta saman verran nettotuloja?

Tietysti tähän pitää lisätä, että kyse ei ole pelkästä jakamisesta, vaan myös yhteisen ruisleivän leipomisesta. Suhteellisen hyvinvoinnin kannalta köyhä voi toivoa, että rikkaimmalle tulee mahdollisimman vähän tuloja, että tuloerot pysyisivät tuossa nelosen kertoimessa. Tulisi vaikka toleranssivirheitä tuotannossa.

Yhtä lailla rikkain toivoo, että kansakunnan kaikkein köyhimmälle riittäisi paiskittavaksi asti töitä, sen 12 tuntia päivässä mitä itsellekin, ja tietysti myös motivaatiota tehdä mahdollisimman hyvää jälkeä että saa mahdollisimman hyvät tulot, oli sitten yrittäjänä tai palkkatyössä. Näin rikkaimman ei tarvitsisi tasata, vaan pysyisi filosofien antamassa haarukassa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Lainaus:
tarkoittavatko filosofit tuolla kertoimella bruttotuloja vai nettotuloja? Jos bruttotulot olisivat valmiiksi max 4-kertaisia, sanovatko filosofit että valtion byrokratian pyörittämiseen otetaan kultakin yhtä monta euroa, vai samalla prosentilla, vai progressiivisesti esimerkiksi että kaikille jää lopulta saman verran nettotuloja?
End

No eiköhän noita liene jokasorttia. ite kyllä lähtisin nettotulojen jakautumisesta. On selvää että raskasta rakennustyötä tekevän täytyy tienata neljä kertaa enemmän kuin sisällä istuskelevan pankinjohtajan tai konsernin johtajan.

Nykyinen järjestelmä aiheuttaa merkittävää tehottomuutta koska moni ahneuksissaan polttaa itsensä loppuun ennen vaadittua 90 eläkeikää, Mikäli verotus tekisi rehkimisen kannattamattomaksi, työkunto säilyisi.

Elikkä eettisesti en vastusta sitä että joku tienaa 100 kertaa enemmän mikäli maksaa siitä verona 96%. Yhteiskunnan kanalta palkkaeroilla on kuitenkin haittansa. Lähinnä teknologian kehityksen kannalta. Markkinatalous lähtee samapalkkaisuudesta. Olettamus on että ala ja yrityskohtainen työvoimapula voidaan korjata korkeammilla palkoilla. Siis jos yrityksellä on työvoimapulaa, se voi, sen sijaan että ulvoisi kuin pistetty sika, houkutella työvoimaa korkeammilla palkoilla. Valitettavasti yritysten rektyrointi puolelle on harvoin pestattu ihmisiä ymmärryksen tai taitojen perusteella.

--

Muuten, me voisimme mitata yhteiskunnan optimitilan jos mittarit olisivat kunnossa yhdellä matemaattisella kaavalla. Tosin uskoakseni siinäkin tulisi riitaa laskutavasta.

Uskoakseni palaan aiheeseen vielä. Homman nimi kuitenkin on että ensin tarvitaan filosofia, sitten matematiikka. Lopuksi massat.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Veli Aukki !

Kiitän ja kumarran Jouluisesta keskustelukumppanuudesta ja totean että ehkä Suomen ja suomalaistenkin suurin ongelma on, sekä yksilötasolla että yhteiskunnallisesti KAKSINAISMORAALI ja MYKKYYS !

OLemme siis kansa ja syvästi neuroottinen ja sairas yhteiskunta, jossa ihmiset ovat erikoistuneet raatamiseen, mykkyyteen, käden nyrkkiin puristamiseen taskussa ja ylivoimaisesti pahimpana kaikista; POHJATTOMAN SYVÄÄN KULTTUURISEEN POHJAVIRTOJEN VIHAMIELISYYTEEN !

Ja tästä tietysti seuraa surullinen asia eli elämän osaamattomuus!

Joka siis näky mainitsemassasi " kertaviikossa naimisessa ", luonnollisesta ilman edeltävää ihmisten kohtaamisessa tapahtuvaa, esileikkiä, pimeässä, jolloin ei ole edes katsekontaktinkaan vaaraa ja nopeassa suorituksessa ! JEP !

Ja nyt on kyllä hyvä syy kysyä että " mistä ne vihaset ämmät oikein tulee"? Ensin loppuu puhuminen, sitten koskettelu ja suuteleminen, sitten naiminen ja lopulta - luonnollisesti - avioliitto !

Kun kysyin mitäköhän nämä kunnonihmiset ajattelevat meistä niin mielessäni oli yllämainitut kontekstit ja ja tarve provosoida Sinua sadakseni käyttövoimaa omalle tekstilleni.
Yksin on vaikea kirjoittaa. Kiitän siis vastauksestasi !

Mikä onkaan siis kulttuurisen mykkyytemme taustalla? Uskoakseni pelko eli PALJASTUMISEN pelko ! Minkä paljastumisen ? Itseasiassa ei minkään spesifisen ja määritellyn vaan atavistinen pelko siitä etttä " muut ihmiset " saavat selville minkälainen minä olen!
Ja tietenkin lähinnä sisäisen tyhjyyden, niinkuin muillakin Zombie ihmisillä, ilman havaittavaa Identteettiä.
Meidäntyyppisten vapaiden ihmisten suuri ongelma on ainakin minun henkilökohtaisen kokemisen tasolla nämä vihamielisten ja aggresssioita täynnä olevat energeettiset mutta näkymättömät kentät.

Menet minne vaan missä on ollut tai on ihmisiä, niin jo alkaa rälläkkä pyörimään takaraivossa. Tunnistatko tunteen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 90 % naisista ajattelee pahaa muista naisista ! Hoplaa !!

Ja kunnonihmiset ajattelevat meistä kahdella ristiriitaisella tavalla;

1. KUMPA MINÄKIN ROHKENISIN PUHUA TUNTEISTANI JA AJATUKSISTANI SUORAAN!

2. NOI JÄTKÄTHÄN EI OO AINAKAAN NORMAALEITA !

Ihmiset siis pelkäävät meitä, meidän kautta paljastuvaa ambivalenssia ja erityisesti meissä olevaa rohkeutta !
Mitä tästä seuraa ?
Sinua poliitikkona vähintään ihmetellään, verrattuna vaikkapa nk.
" normaaliin " poliitikkoon, esim. asiakirja väärentäjä Katainen tai välistävetäjä Tiuraan. Ja lähes kaikkiin Kepun enemmän tai vähemmän rikollissiin tyyppeihin, kuten Roisto Kaikkoseen tai Pääministeri Mattiin jotka ne huono - osaisten nuorten rahat veivät!

Nyt tietysti voimme sanoa että juuri tällaiselle ihmiselle ja poliitikolle on tai ainakin pitäisi olla kysyntää,kuten Sinä, mutta onko sittenkään ?

Voiko äänestyskopissa tapahtua kuitenkin jotain semmoista että äänestäjä viimehetkellä päättää että tuttu roisto on sittenkin parempi kuin joku täysin arvaamaton " moralisti ".
Tämänhän me jo näimme Juhantalon tapauksessa !
Jätkä sai tuomion Valtakunnanoikeudessa ja seuraavissa vaaleissa murskavoiton ! Jep !

Seuraus on tietysti se, että kun ihmiset ovat äänestäneet taas kerran tutun roistolauman eduskuntaan, niin mitä nämä roistot tekevät;
NE TIETYSTI ROISTOILEVAT !
Seuravan eduskunnan kokooonpano on siis tämänmukaan seuraava:

1. Kokkeliroistot
2. RKP roistot
3. SD tai KEPPU li roistot
4. Persupölvästit ( jota viedään kuin litran mittaa )

Suomen kannalta tämä onkin sitten ikävämpi juttu, nimittäin jos keskeiset päättäjät vetää suomineitoa hanuriin kuin kuppasta laivahuoraa, niin miten käy niinkutsuttujen tavallisten, ajattelukyvyttömien ja haluttomien ääliö - ihmisten ja niitten umpikusetettujen, herroiksi koulutetujen lasten ?
1. Yläluokka, ei mitenkään.
2. Keskiluokka, supistuu puoleen ( Nettoveronmaksajat )
3. Raatajaluokka, putoaa puoleen ja alipalkkaloukkoihin
4. Rupusakki, kasvaa aivan helvetisti ja synnyttää väkivalta ja rikollisuus yhteiskunnan. Autonpolttajaisetkin.

Niin, ja entä minä sitten? Minä todennäköisesti joudun oikeuteen suunsoitosta, presidentti - instituution tai ainakin henkilön halveksunnasta ja muutenkin KONEISTON vastaisesta toiminnasta.

Ja Sinä sitten, Sinä kuokit perunoita siellä Kiteenkorvessa ja katkeroituneena jupiset huuleesi, että olin oikeassa mutta olisi vaan sittenkin pitänyt liittyä Persuihin!
Kyllä olisi ! Tai ainakin kirjoitat tunnustuskirjelmän Kiteen Sanomiin:
REHELLISYYS EI KYLLÄ KANNATA !

Mitä nousee ?

Vakuudeksi !
VeliSynkkä ja Igor vön Brutalisshwili ( Alter Egö )

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Lainaus :
Sinua poliitikkona vähintään ihmetellään, verrattuna vaikkapa nk.
" normaaliin " poliitikkoon, esim. asiakirja väärentäjä Katainen tai välistävetäjä Tiuraan.
end
---
Tai homovainoja ajaviin pakolaisen potkijiin
---

Siis olen tehnyt aika räväköitä mainoksia joiden lukijat nauravat kaksinkerroin. Siitä olen saanut melkoista arvostelua.
- Totesin tuossa yhdelle toverille että kampanjointiani pidetään vähämielisenä. Siksi että puhun asiaa rennosti.
- Kun taas henkilöt jotka puhuvat norsunluutornista joko keskiaikaikaisia näkemyksiä tai ilmiselviä valheita tosissaan otetaan vakavasti eikä heitä arvostella.

Se että nuo polttorovioita kasaavat tyypit luultavasti tietävät valehtelevansa, ei pienennä rikosta. Heidän kannattajansa eivät tiedä sitä.
--

Siihen että äänestetään tuttua roistoa ennen kuin tuntematonta rehellistä on laumakäyttäytymiseen juontuvat evolutiiviset syyt. Ihminen kyllä käyttäytyy järkevästi mutta se käytös ei pohjaa rationaaliseen ajatteluun nykymittapuulla vaan laumaan. Omaa laumaa puolustetaan. Tutut kasvot ovat omaa laumaa, vieraat ei.

Eli jos ihmisen sisällä hallitsee apina, hän äänestää omaa etuaan vastaan tuttua rosvoa, jos taas tietokone, hän äänestää minua. En pidä läpimenoani varmana.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Siihen että äänestetään tuttua roistoa ennen kuin tuntematonta rehellistä on laumakäyttäytymiseen juontuvat evolutiiviset syyt. Ihminen kyllä käyttäytyy järkevästi mutta se käytös ei pohjaa rationaaliseen ajatteluun nykymittapuulla vaan laumaan. Omaa laumaa puolustetaan. Tutut kasvot ovat omaa laumaa, vieraat ei."

Tosin vaikuttaa siltä, että yhä useampi ei koe olevansa samaa laumaa nykyisten hallituspuolueiden kanssa... tai koko "systeemin" kanssa, sen puoleen!

"Eli jos ihmisen sisällä hallitsee apina, hän äänestää omaa etuaan vastaan tuttua rosvoa, jos taas tietokone, hän äänestää minua."

Heh... tai sitten ihmisen sisällä hallitsee apina, joka apinanraivolla äänestää ketä tahansa muuta kuin nykyisiä päättäjiä :D

VeliSynkkä (nimimerkki)

Apina Apina ! APINAPA HYVINNII !

Siis matelijan aivot eli vietit ja vaistot ohjaavat meitä !

Kerros mulle:

1. Mites siellä P - Karjalassa menee noin niinkus
- Taloudellisesti, kunnilla jne
- Työllisesti

2. Mitäs ihmiset ajattelee tulevaisuudesta
- Onko ahistusta tai pelkoa ilmassa

VS

VeliSynkkä (nimimerkki)

Kohtelias Pyyntö vaikka Veli Veelle ! Pls

Voisitko listata vaikka neljään karkearyhmään asiat joita olemme käsitelleet? Kiitos !

Minulla jo vilistää omenat ja appelsiiinit lingossa sekajälkeenperäkanaan ! :-)

Vee (nimimerkki)

Veli S: "Voisitko listata vaikka neljään karkearyhmään asiat joita olemme käsitelleet? Kiitos ! Minulla jo vilistää omenat ja appelsiiinit lingossa sekajälkeenperäkanaan ! :-)"

Kyllähän tämä herkempää heikottaa. Hyppelen tähän numeroimatta omat tiivistelmäni, monta tärkeää sivupolkua jää nyt pois:

FAKTAT
No, ensin setvittiin mikä on faktaa. Auvon laskelmat ja pitkittäistilastot (kuten myös sinun karsintalista) ovat selkeitä numeroita, hyviä lähtökohtia, joita molemmat olette valmiita säätämään sen mukaan kuin tietoa tulee. Esimerkiksi tuota BKT:ta purettiin minulle uusilla käsitteillä. Gini vilahti myös.

AJOPUU
Sitten muutama arvailu mihin ollaan ajautumassa, konkurssit, kannibalismit jne. Rakenteet on ajateltava uusiksi, oli tästä johtopäätös.

UUSI SUUNTA
Ratkaisupuolella sinun nollapohjabudjetointi tyyliin mihin on varaa, mitä tarvitaan milläkin välttämättömyysasteella. Kun tähän lisätään tavoite kääntää hukkakansantuotetta hyötykansantuotteeksi, saadaan kassan pohjalle jotain lisää, mikä on vähintään periaatteellisesti tärkeää.

TÄYDELLINEN RATKAISU
Tässä astuu kuvioon Rouvisen Täydellisyyden Asteikko (RTA). Yhdistellään tulojen teko tulojen jakoon, ja arvaillaan, millä kombinaatiolla tuottopuoli olisi parhaimmillaan. Jos jakopolitiikka on tässä tuottomaksimissa kohdallaan, parhaiten tuottava yhteiskunta tuo kaikille parhaan elintason. Oliko absoluuttista vai suhteellista elintasoa, mennään jo hienosäätöön.
Tuosta sukellettiin pikku sivupolulle, talouskasvuun. Auvolta tuli laskelmat, me olimme hiukan epäilevämpiä siihen talouden pakkokasvuun.

JOHTOPÄÄTÖS
Niin että tyhmää on jatkaa nykymallilla, uutta pitäisi pystyä esittämään, numerot ovat tiskissä; näillänsä pystyisimme kolmi-nelistään hommat ratkaisemaan, hienosäädöstä vähän arvokeskustelua ja huutoäänestämistä päälle.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"JOHTOPÄÄTÖS
Niin että tyhmää on jatkaa nykymallilla, uutta pitäisi pystyä esittämään, numerot ovat tiskissä; näillänsä pystyisimme kolmi-nelistään hommat ratkaisemaan, hienosäädöstä vähän arvokeskustelua ja huutoäänestämistä päälle."

Whoah, tehän ootte tässä (joulun aikana?) jo ihan suunnittelemassa vallankumousta "kolmi-nelistään"! :D
(älkää tuottako pettymystä minulle ja kertoko, että kyse on vain rauhallisesta aivoriihestä. Vallankumous-suunnitelmiahan nämä ovat, eikö vain? Jooko, pliis? xD)

Vee (nimimerkki)

No, odotettiin vain neljättä mukaan joulupuurolta, tervetuloa.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Tots eli HOPPITI !

Meillä on KAKSI ongelmaa !

1. Äärimmäisen kriisiytynyt talous ( Ja PAHOJA uhkakuvia )

2. Kolmen kopla ja VVM joka ei suin surmin suostu kertomaan mitään ennen vaaleja

3. Ratkaisu: Pakotamme TULEVAISUUSKONEELLA Demokratian toimimaan ja kolmen koplan ottamaan kantaa joka ainoaan epäkohtaan !

KANSALLINEN VELKAMME ON YHTEENSÄ JO 800 MRD € ! ( 4800 MRD MK )
TÄSSÄ LISÄAJATUKSIA ALOITTAJAN KOKONAISUUTEEN !
AIVAN PIAN NÄEMME 20 / 80 TILANTEEN JOSSA 20 % teknikoista ja symboli analyytikoista tekee työt ja 80 % elää 120€ yhteiskunnan kiturahalla.
Toistaiseksi pitäisi teoretisoida lähinnä sitä, miten pieni Suomi pystyy kansakuntana selviytymään nykyisessä Euroopan ja maailman taloudessa.
Suomen ongelmana on koko yhteiskunnan rahoitusvaje ja velka-asteen kasvu!
KANSALLINEN VELKAMME ON YHTEENSÄ JO 800 MRD € ! ( 4800 MRD MK )
Yritykset, Yksityiset, Yhteisöt, Kunnat 400 MRD.
Kattamattomat eläkevastuuvelat 400 MRD. Yht 800 MRD !
1. RAHOITUSVAJE
- Nyt 25 % budjetista
- Kun Vienti romahtaa ja verotulot samalla, kulutuskysynnänkin myötä, niin rahoitusvaje voi kasvaa hetkellisesti( ilman leikkauksia ) >>>>> 50 % iin eli puoleen budjetista!
2. TYÖTTÖMYYS
- Nuorisotyöttömyys on nyt 40 % ! Hyvin pian >>>> 80 % !
Tällöin käynnistyy aggressiivinen koulutettujen maastamuutto !
- Muu työttömyys voi olla pian tasan 1 000 000 kpl.
3. SUOMALAINEN KÖYHYYS
- NYT tuoreesti 900 000 kpl ( 60 % mediaanituloista )
- Worst case n tapahtuessa ja kun tulonsiirrot lopetetaan, niitä on yli 2 000 000 kpl
4. NETTOVERONMAKSAJIEN KUOLEMA
- Niitä on alle 500 000 ja kun niitten selkä taittuu irvokkaan yhteiskuntabordellimme pyörittämiseen niin se on sitten valojen sammuttamisen paikka
5. KANSALLINEN VELKAMME ON 800 MRD€ !
- Kansantalouden kokonaisvelka on n. 400 MRD eli Valtio, Kunnat, Yritykset, Yksityiset ja Korporaatiot.. Valtion velka on ensivuonna jo 100 MRD kun Kreikka Bailouttaa.
Kattamattomat eläkevastuut toinen 400 MRD Yhteensä 800 MRD ! HURRAH !
Skenaariomme mukaan Suomi menee konkurssiin, Bailout , ja silloin meillä on mielenkiintoinen 20 : 80 ongelma ! elli 20 tekee tarjolla olevat vähät duunit ja 80 % PAKKOLOISII !
Kysymys: VOISIKO YÖVARTIJAVALTIO OLLA PELASTUKSEMME ?
Kysymys myöskin kuuluu milloin SUOMESTA LOPPUU NETTOVERONMAKSAJAT ?
Teuvo Havia kysyi eräässä blogissani, olemmeko jo kuilun partaalla. Nyt näyttää siltä, että olemme pikemminkin syöksymässä kuiluun.
Suomi on nelitasoinen luokkayhteiskunta: ( Palkansajia n. 2 500 000 )
1. Eliitti Ehkä 3 % Pysyy
2. Keskiluokka Ehkä 20 % Kutistuu ( Se porukka joka Bordellia pyörittää )
3. Raatajaluokka Ehkä 30 % Kutistuu rajusti. Elää palk. / tulonsiirroilla
4. Rupusakki Ehkä 50 % Kasvaa rajusti. Elää pelkillä tulonsiirroilla
Suomen suurin salaisuus on se, kuinka iso tämä veroja generoiva keskiluokka vielä on ja mikä on sen nk. " kriittinen piste ", joka romauttaa pahoinvointiyhteiskuntamme.
KUKA TIETÄISI ENEMMÄN ?? !!
Itse oletan, että se on joko erittäin lähellä tai TODENNÄKÖISEMMIN jo meni ohi, päättelen sekä hurjasta velanotosta että ministeriön jannujen naamanilmeistä kun asiaa tavatessamme tivasin !
Asia tulee ehkä toistakin kautta paremmin ymmärrettäväksi Björnmanin toisaalla omassa blogissaan hyvinsanotttuna:
" Yhteiskuntamme nimittäin toimii seuraavasti: Kaiken hyvinvoinnin lähtökohta on yritykset. Kun yrityksillä menee hyvin, yhteiskunnalla menee hyvin ja päinvastoin. Yritykset tuottavat yhteiskuntaan työpaikkoja ja kun sekä yritykset, että työntekijät maksavat veroja, voidaan rahoittaa kaikki valtiovallan toiminta, kuntien toiminta sekä kirkon toiminta - ei päinvastaisessa järjestyksessä. Kaikkien yhteiskuntien toimintalogiikka on aina toiminut näin, poislukien entiset sosialistiset maat. " Nyt Sosiaalifasistit ; SAK - SDP ovat saaneet aikaiseksi sekä työpaikka että yrityskadon. Joten kohta on aivan turha puhua mistään julkisesta terveydenhuollosta,

SE VAAN LOPPUU RAHOJEN LOPUTTUA !

VeliSynkkä
Piru kun veteleekin SYNKÄKSI !
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Kaisale

Oikees oot, nii kauheelta ku se kuulostaaki. Tiiän et sä mietit mite vallankuoksis o käyny naisile ja oot kauhu vallas, siks kannattaa liittoutuu johtavii kapinallisii kans.

Va täs juonitaa jären kapinaa tota uskomustaloutta vastaan. Et se o anarkistile viel kauheempaa. Vasta ylinhimilline järki, luonno voimatki joutuu taipumaa. Ja terävimpänää kärkenä kommunisti.

Onneks luet vasta uamusela, ei mee yö unet.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Minua häiritsee se, että emme ole hahmottaneet mitä talousromahdus KÄYTÄNNÖSSÄ tarkoittaisi!
Itse siis uskon että meitä kohtaa liiankin pian ja äkillisesti jotakuinkin 20 / 80 Yhteiskunta.

Alla hieman perspektiiviä !

24.12.2010 17:17 S A (nimimerkki)

Minä taas olen huolissani siitä, että Suomeen on luotu liiallinen liian ylenpalttinen sosiaaliturva. Ennen vanhaan, vielä -50 luvulla, kun ei ollut merkittäviä sosiaalietuja, oli perheyhteisyys samoinkuin naapurienkin kanssa keskinäistä kanssakäymistä. Nyt kukaan ei väitä juurikaan siitä onko joku lähimmäinen yksin esim. näin joulun aikaan. Töissäkään ei ole enää pakko käydä jos ei viitsi. Lapset voi viedä päivähoitoon ja itse viettää aikaa kotona.

Olen pitkälti sitä mieltä että paikallaan olisi purkaa tukikäytäntöjä, jotta saataisiin terveempi yhteiskunta.

24.12.2010 19:00 Reijo Tossavainen

Lipposen ykkös- ja kakkoshallitukset jäävät historianlehdille siitä, että niiden aikana maassamme tuloerot kasvoivat eniten. Se on tilastoista nähtävä tosiasia, jota selittelyt eivät muuksi muuta.

VS
Kysymys! Minkävuoden elintasoon romahdamme ?

Veli Vee, lähetäs Sinäkin mulle meiliä, tarvittaisiin lisää laskentakapasiteettia ! OK?

Vee (nimimerkki)

Veli S: "Kysymys! Minkävuoden elintasoon romahdamme ?"

Kuvittelen, että emme "palaa" jonkin tietyn menneen ajan elintasoon ja elämänmenoon jos talousympäristö muuttuu jyrkästi. Puhutaan sitten 1800-luvun lopusta tai 1950-luvusta, "sopeutuminen" elämään sillä mitä oli perustui pitkään historiaan, yhtenäiskulttuuriin ja niin edelleen. Sitäpaitsi, jos jonkinlainen rauhanomainen yhteiskunta säilyisi, siihen poimiutuisi uutta ja vanhaa omalaatuisena kokonaisuutena. Siis esimerkiksi on silti tarjolla joitakin nykyajan tuotteita ja viestintäteknologiaa siedettävällä yksikköhinnalla, verrattuna vaikkapa energian, liikkumisen tai nyt itsestäänselvyyksinä pidettyjen terveys- ym palvelujen käytön mahdollisuuksiin.

Jahas, mitäs sitä laskettaisiin?

VeliSynkkä (nimimerkki)

Tätä ! http://paholaisencasino.com/

Eli Tulevaisuusmittareita >>>> Uusi nimi TULEVAISUUSKONE !
suomitoday@gmail.com

Pointina poikkitieteellinen kehitystiimi !

VS

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

hmm... en osannut käyttää tuota tulevaisuuskonetta (vai onko se vasta rakenteluvaiheessa?) :o
Joka tapauksessa, kannatan ehdottomasti vähintäänkin tätä:

"Ratkaisu: Pakotamme TULEVAISUUSKONEELLA Demokratian toimimaan ja kolmen koplan ottamaan kantaa joka ainoaan epäkohtaan !"

Mennään vaikka henkilökohtasesti pakottamaan ne ottamaan kantaa! O_O

Harmi että taloustieteen ja siihen liittyvien laskelmien suhteen oon aivan ulalla, mutta kyllähän hölmömmänkin maalaisjärjessä alkaa jo hälytyskellot vähitellen päristä! :O
Muutenkin, lyömätön VAISTONI (no joo... ja joka puolelta lukemani/huomaamani asianhaarat) sanoo, että asiat on auttamattoman pahasti pielessä, ja tarvitaan jotain vähintäänkin vallankumouksellista, ettei me päädytä pelkästään EU:n kurjaks takapajula/hökkelikylä/-osavaltioks (paitsi koloniaks oikeesti)!
Mutta mitäs tässä tekisi, kun en edes vakuuttavia (edes minua ITSEÄNI vakuuttavia) talouslaskelmia tms osaa tuottaa? Turhauttavaa! No, onneks eräät osaa... O_O
(kai mäkin voin olla joku takapiru, kun AHDISTELEMME HALLITUSTA? ;) )

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ite en ole uskaltanut edes mielesäni simuloida mitä romahdus toisi tänne. Olen kirjoitellut kansalaiskeskustelussa synkkiä visioita USA sisällissodasta mutta EU ja Suomi on saanut olla rauhassa. Ihan vaan oman mielenterveyteni vuoksi.

Mutta, ellei painokoneilla ja hyperinflaatiolla hoideta velkoja, omaisuuksia pois, edessä on anarkia. Kaikki muu paitsi oikea teollisuus, siis tehtaat ja pellot, romahtaa.

Kiina on hyvässä asemassa, siellä on koko maailman tehtaat. Meillä ei kohta muuta kun saatananmoiset kasat osakkeita ja rahaa. Ne ovat parhaimmillaan paperia, huonoimmillaan bitteje. Dollarilla voi lämmittää mökkiä jos se on paperia mutta bitti miljardista ei saa edes lämmintä.

Vieras (nimimerkki)

Systeemikriisi ja romahduksen askelmerkit. Worst Case !

1. JOHDANNAISET OVAT TALOUDEN SUURIN UHKA
Derivaattien eli hinta ja markkinasidonnais - sopimusten kokonaisarvo on yli 10X suurempi kuin koko maailman BKT yhteensä!
Tarkoittaa että KUN ne laukeaa, niin mitään ei ole tehtävissä ja koemme välittömän SYSTEEMIKRIISIN!
2. SYSTEEMIKRIISI taas tarkoittaa kolmea asiaa
- Bank Run, - Bank Crush, - fiat rahajärjetelmän romahtamista
3. ANARKIA ja Luontais - Vaihdannaistalous koko Maailmassa
Se tarkoittaa :
- mm. USA n ja Kiinan osavaltioiden ja maakuntien hajoamista kymmeniin ” SotaLordi ” ruhtinaskuntiin ja väkivaltaisiin sisällissotiin.
- KAIKKIEN omaisuusarvojen100% arvonmenetystä
- 100 % luontais ja vaihdannaistalouteen siirtymistä
- Eliniän puolittumista
- Lapsikuolleisuuden monikymmenkertaistumista
- KONETULIASEIDEN hakkaavaa jytinää 24/7/365.
- Moraalin, sivistyksen ja koulutuksen totaaliromahdusta
- Ulkomaankaupan ja energiantuonnin täysloppumista
- Joukkosidontapaikkoja
- Kaupunginosalinnoituksia jne.
- Kuolleitten RÖYKKIÖITÄ – RUUMISROVIOITAKIN aukioilla.
- Elintarvikehuollon täysromahdusta
- Kaikkien mahdollisten Valtion instanssien täydellistä puuttumista, kuten Ministeriöt, Poliisi, Palokunta, Armeija, Vankilat, Sairaalalaitos jne
- PAHIMPIA MAHDOLLISIA KEHITYSMAAOLOSUHTEITA - 20 PAKKASILLA HÖYSTETTYNÄ.

Minua ei kyllä kukaan usko, miksi tarvitsisikaan?

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Tuo on eräs skenaario jota voi odottaa. Se ei kylläkään ole välttämättömyys. Unohdit erään asian. Raha on vain paperia tai bittejä. Paperitiikereiden pelko, jos siihen ryhtyy on todellinen. Toisaalta, puhemies Mao sanoi ettei niitä tarvitse pelätä. hmm, no ei ehkä esimerkki täydellisestä onnistumisesta jos suurta harppaus muistellaan.

No vaihtoehto kuitenkin on. Jopa aivan looginen ja yksikertainen. Lukase tuo :
http://rahajatalous.wordpress.com/2010/12/23/kesku...

Kävin äsken lisäämässä kommentin, tullee näkyviin viikon sisään jos hyväksyvät mutta tuossa pohjaa pähkäilylle.

Vieras (nimimerkki)

But If ! eli Entä Jos ?

Minua kiinnostaisi tehdä nopea skenaariotason tarkastelu eli HERKKYYSANALYYSI ! ( Eli mistä me oikein voivottelemme )

1. Voisiko joku ystävällisesti tehdä listan eri VEROTUOTOISTA ?

http://www.sttk.fi/fi-FI/tutkimus/mahdollisuuksien...
-
-
-
-

2. Voisimmeko kaikki yhdessä yrittää löytää muuttujia jotka vaikuttavat NEGATIIVISESTI tulovero kertymään?
-
-
-
-
-

Tässä näitä verotietoja, J. Gagarin kirjoittaa toisaala !

Viime vuonna oli tulo- ja varallisuusverojen yhteiskertymä 9,395 miljardia kokonaisverokertymän ollessa 32,765 miljardia. Siis tuloveronomaisten verojen osuus kokonaiskertymästä oli noin 28%.

Jos keskituloisten marginaaliverojen alentaminen alentaisi tuloverokertymää esimerkiksi viisi prosenttia (ei suinkaan sitä enempää, sillä keskituloisten marginaaliveroalennus tarkoittaa suurituloisten veroalennuksia ja suurituloisia ei ole kovin paljon, joten sen vaikutus jää pieneksi kokonaiskertymään nähden), niin vuoden 2009 numeroissa se merkitsisi, että 9,395 miljardin sijaan olisi kerätty 8,925 miljardia tuloveronomaisia veroja, siis 496 miljoonaa vähemmän. ALV:n tuotto vuonna 2009 oli 13,313 miljardia, joten yhden prosenttiyksikön ALV-korotus 23:sta 24:ään prosenttiin merkitsisi 4,4 %:n korotusta, jolloin kulutuskäyttäytymisen pysyessä muuttumattomana 13,313 miljardia kasvaisi 13,899 miljardiin, eli se kasvaisi 586 miljoonalla, ylittäen siten kirkkaasti suurituloisten tuloveroalen vaikutuksen kokonaisverokertymään.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

No minä nyt olen muutaman päivän noita veroja laskeskellut mutta valmista ei ole tullut. Siis en viitti numeroilla puhua.

Homman nimi on kuitenkin, osinkoverotuksen matala taso saa aikaan halun nostaa osinkoja. Yritys siis toimii (kuvitteellinen ja pelkistetty esimerkki):

Tulot 100
-> Raaka aineet 30
-> palkat 30-> verotuloja 15
-> voitto 60 -> osinko 60 -> verotuloja 15
Saldo = 0
---> investointi kiinaan 45
(riiston matala veroaste hyödyttää kiinalaisia)

Jos muutamme hiukan verotusta (osingoille 100% vero) ja se ei vaikuta käytökseen
Tulot 100
-> Raaka aineet 30
-> palkat 30-> verotuloja 15
-> voitto 60 -> osinko 60 -> verotuloja 60
Saldo = 0
(Riistäjät hyödyttävät yhteiskuntaa)

Jos muutamme hiukan verotusta (osingoille 100% vero) ja se vaikuttaa käytökseen
Tulot 100
-> Raaka aineet 30
-> palkat 30-> verotuloja 15
-> voitto 60 -> investointi 60
Saldo = +60
---> investointi suomeen 60
(Riisto muodostaa jähmettynyttä työtä suomeen, näiden koneiden käyttäjiksi tarvitaan ihmisiä ja lisää riistettävien määrää.)

Viimeisessä mallissa oletetaan että rikkaat mieluummin eivät maksa veroja vaan investoivat

Minulla on tästä hiukan historiaan pohjaavaa näyttöä, siis bkt:n romahdus osingon jaon muuttuessa helpoksi
http://auvorouvinen.fi/smf/index.php/topic,47.0.html

Sinällään, tuohan on helposti oivallettavissa tutkimalla Marxin teoksia, ehkä paras keino ennustaa tulevaisuutta onkin Pääoma, kansantaloustieteen arvostelua tutkiminen.

.

Vieras (nimimerkki)

Auvo sanoo; " Tuo on eräs skenaario jota voi odottaa. "

Totta !

Mutta huonokin skenaario antaa paremman pohjan jatkaa ajattelua kuin ilman mitään !

http://some.lappia.fi/wiki/index.php/Nelikentt%C3%...

Mietin pitkään mikä on " Kriisiytymisen eskalaatiopiste " ja päädyin ajatukseen että kun joku ELÄMÄLLE KRIITTINEN komponentti tulee riittävän niukaksi - riittävän useille - niin silloin väkivalta ja primitiivireaktiot käynnistyvät !
http://wiki.keijjo.net/index.php?title=Perustarpee...

Isojen pääteiden varsilla on semmosia kummia, ruhottuneita kumpuja. Jep
Siellä on valtakunnan VARMUUSVARASTOJA!
Mutta ihan varma on että logistiikka pettää taatusti josta se sitten repeääkin.
Myöskin tuttu yritysjohtaja kertoi viime laman lopuilla että nyt ne ELINTARVIKEKUPONGIT ON PAINETTU !

Niitä on kuulemma kymmeniä isoja rekka - autollisia Helsingin valtavissa pommisuojissa !

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8798539

http://www.huoltovarmuus.fi/organisaatio/huoltovar...
http://hannurainesto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2703...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Joo, tulevaisuuden ennustamisessa on jo melkoinen apu jos käydään läpi ääripäät. Miten käy pahimmillaan jos noudatetaan tiettyä politiikkaa ja miten käy parhaimmillaan.

Jos edes tunnetaan nuo linjat, on paljon helpompi hahmottaa ratkaisut.

Esim VM raportti käy läpi tasan yhden skenaarion huomioiden absoluuttinsen velan eikä huomaa että velka on paperia:
- Harmaa talous kasvaa tai pysyy samana
- Veroaste rikkailla alenee
- Talouden romahdus jatkuu nykyisenä

Se ei anna vaihtoehtoja. Siinä ei kerrota että 50 verotarkastajan palkkaaminen nostaisi valtion tuloja 10 miljardia.

Eikä sitä että Ahon, Lipposen, Vanhasen tekemien älyttömien veromuutosten korjaaminen nostaisi bkt:ta 50%.

Ellei käydä läpi kun yksi skenaario, ei tietenkään ole kuin yksi ratkaisu.

Labourin tutkimus taas huomioi myös ulkoiset olosuhteet. Vaikka Suomen absoluuttinen velka on suuri, suhteessa kaikkiin muihin euromaihin se on pieni. Mikä antaa liikkumavaraa 50% bkt:sta.

Siksi aina kannattaa miettiä kaikkia mahdollisuuksia. Itse tutkailen kaikenlaisia asioita hiukan eri kanteilta. Paras oli (tai monen mielestä älyttömin) kun annoin War In Russian (dos peli itärintaman sodasta, ilmainen) pelata toisen maailmansodan erilaisilla lähtöolettamuksilla kymmenen kertaa. Siis muutin vain alkuryhmitystä ja käynnistin pelin niin että se pelaa kumpaakin puolta.

Ja sain jännetupen tulehduksen kun pelasin Hannibalin sotaretket viidesti läpi eri srategioilla. (Hiiriohjattu käyttöliittymä.)

--
Niin kaikki sodat ja kansanmurhat voidaan johtaa talouteen. Niin Ruandan kuin Jugoslavian. Noista on muutamassa taloushistorian oppikirjassa selkeät laskelmat. (En muista opuksia, en osta kirjoja, luen)

Noam Chomsky antaa niistä muutamia esimerkkejä.

Vieras (nimimerkki)

## Olisi mukava tietää kuinka monesta perheestä jo löytyy joku elintasojunasta tipautettu, joten ei tämä kehitys voi kovin pitkää aikaa jatkua. ##

1.Tuoreimman tutkimuksen mukaan Suomessa on 920 000 Köyhää !

2. Myös noin 450 000 oli käyttänyt toimeentulo palveluita v. 2009

3. TYÖTTÖMYYS onkin sitten mielenkiintoinen juttu, joita on kolme mittaajaa!

Karkeasti

1.) TILASTOKESKUS 250 000 Puhelinotanta n. 1000 kpl ?

2.) MOL 350 000 " Todelliset " "

3.) Paholaisen Casino + 700 000 ( MOL + n. 20 eri tilastosta löytyvät )

4. Suomen BKT stä muodostaa julkisektorin osuun n. 60%.

KUN VAALIEN JÄLKEEN ALKAA KOVAT LEIKKAUKSET SE LEIKKAA RAJUSTI BKT ta.

Tarkoittaa että kun v. 2011 V. Velka on 100 MRD, ja kun sitä verrataan LEIKATTUUN Budjettiin niin mitä tapahtuu ?

5. NUORISOTYÖTTÖMYYS
Nyt 40 %, milloin 80 % ja mitä sitten ?

6. Eläkeläisiä on nyt tasan 1 500 000 KPl. Kohta tasan 2 000 000 kpl !

7. Vientiteollisuudessa työskentelee n. 200 000 ihmistä !

8. UHKAKUVAT ! Sitrusvyöhykkeen KAIKKI maaat bailouttaa dominona: Kreikka, Portugali, Espanja, Italia, Ranska + Irlanti !

9. Auvo sanoo: Ellei käydä läpi kun yksi skenaario, ei tietenkään ole kuin yksi ratkaisu.
Totta ! Mutta VVM ei suostu tekemään muita vertailulaskelmia, koska
SE LEIKKAISI VÄISTÄMÄTTÄ VIRKAMIESTEN ( 700 000 kpl. ) etuja !

10. BUDJETTIHARHA !
Labourin tutkimus taas huomioi myös ulkoiset olosuhteet. Vaikka Suomen absoluuttinen velka on suuri, suhteessa kaikkiin muihin euromaihin se on pieni. Mikä antaa liikkumavaraa 50% bkt:sta.
Katso kohta 4 !

Voisiko joku jatkaa ?

VS

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Talouskasvu on ollut huomattavasti pienempi kuin optimaalinen johon olisi päästy ilman vahvan markan hölmöilyä ja politiikan muutosta.

siis meillä on varaa optimaaliseen bkt:hen

Tämän hetken bkt noin 200

optimaalinen 325

siis tuhlausvaraa 125 jos siirrytää järkevää talloutee, siis tehhää musta minister.

http://auvorouvinen.fi/smf/index.php/topic,47.0.html

Vee (nimimerkki)

Kaisa: "Mutta mitäs tässä tekisi, kun en edes vakuuttavia (edes minua ITSEÄNI vakuuttavia) talouslaskelmia tms osaa tuottaa? Turhauttavaa! No, onneks eräät osaa... O_O
(kai mäkin voin olla joku takapiru, kun AHDISTELEMME HALLITUSTA? ;) )"

Tuossa nuo numeronmurskaajat rouskuttavat, eiköhän sinun tehtäväsi ole tehdä kysymyksiä joihin sitten laskukoneet laskevat vastauksia? No, kaikkiin kysymyksiin ei ole numerovastauksia, tai vaihtoehtoja on niin monta että pitää vähintään piirtää. Miten on tuo piirtoharrastuksen puoli?

Toisaalta liikut niin laajassa sektorissa että nämä valtiolliset, valtioiden väliset ja finanssipoliittiset vaivat tuntuvat pikkuseikoilta, tai ainakin rajallisilta ongelmilta. VS kyllä pääsee lähelle tuolla systeemikriisillä, mutta silloinhan vasta ollaan sinulle tutussa maastossa, primitiivi-jotain.

Minäkin alan keräämään säilyketölkkejä, alkusäikähdyksestä selviämiseen. Toki sitten opettelen ne pirkkaniksit särjenpyyntiin liistekatiskalla, kunhan tokeennun.

VeliSynkkä (nimimerkki)

TAULUKKO II
Vuodenlopun 2011 tilanne, ( Worst Case Skenaario ) !

## Olisi mukava tietää kuinka monesta perheestä jo löytyy joku elintasojunasta tipautettu, joten ei tämä kehitys voi kovin pitkää aikaa jatkua. ##

Tulevaisuuden Skenaariotyöskentelyyn liittyen meillä on ( ainakin ) seuraavia ongelmia !
Tekijän asennne ja älykkys, Oikeat luvut, sparraus, pitkät sarjat jne,

Suluissa on Skenaario WORST CASE tilanne reaalitilastojen valossa vuoden 2001 lopussa. Siinä on huomioitua edellisten lukujen vääristyneet tiedot koska tilastot ovat ehkä vuodenkin jäljessä !

1. KÖYHYYS !
Tuoreimman tutkimuksen mukaan Suomessa on 920 000 Köyhää !
( 1 500 000 ) 60 % mediaanitulosta !

2. TOIMEENTULOTUKI - PALVELUT
450 000 oli käyttänyt toimeentulo palveluita v. 2009
( 800 000 )

3. TYÖTTÖMYYS
mielenkiintoinen juttu, jota mittaa kohta kolme toimijaa !
1.) TILASTOKESKUS
250 000 Puhelinotanta n. 1000 kpl ?
( 350 000 )
2.) MOL 350 000 " Todelliset " "
( 500 000 )
3.) Paholaisen Casino + 700 000 ( MOL + n. 20 eri tilastosta löytyvät )
( 1 000 000 ) ( Data on " viitä vaille valmis " mutta TEKIJÄ PUUTTUU !

4. SUOMEN BKT
Julkisektorin osuus on n. 60%.
( Vuoden 2011 BKT voi olla - 15 - 30 % edellisestä vuodesta )
KUN VAALIEN JÄLKEEN ALKAA KOVAT LEIKKAUKSET SE LEIKKAA RAJUSTI BKT ta.
Tarkoittaa että kun v. 2011 V. Velka on 100 MRD, ja kun sitä verrataan LEIKATTUUN BKT hen, niin mitä tapahtuu ?
BKT ta leikkaa työttömyys, julkisektorin leikkaukset, kaupan hiljentyminen, jne, jne...

5. NUORISOTYÖTTÖMYYS
Nyt 40 %, milloin 80 % ja mitä sitten ?
( Vuoden lopun luku + - 60 - 70 % )

6. Eläkeläisiä on nyt tasan 1 500 000 KPl. Kohta tasan 2 000 000 kpl !
( 1 800 000 )

7. Vientiteollisuudessa työskentelee n. 200 000 ihmistä !
( 150 000 )

8. UHKAKUVAT !
Sitrusvyöhykkeen KAIKKI maaat bailouttaa dominona:
Kreikka, Portugali, Espanja, Italia, Ranska + Irlanti !
Appiukon näkemys joka edustaa Ranskalais - Italialaista teollista vanhaa rahaa !! ( Kaatuvat 100 % varmasti v. 2011 keväällä )
Tarkoittaa Valtioita, niitten useimpia Pankkeja ja vakuutusyhtiöitä !

9. SUOMEN SKENAARIO - ONGELMA !
Ellei käydä läpi kun yksi skenaario, ei tietenkään ole kuin yksi ratkaisu. VVM ei suostu tekemään vertailulaskelmia, koska
SE LEIKKAISI VÄISTÄMÄTTÄ VIRKAMIESTEN ( 700 000 kpl. ) etuja !
( Leikkaustarve olisi puolet eli 350 000 Kpl. )
Mutta toteutuu vasta kun Suomi tekee Bailoutit !

10. BUDJETTIHARHA !
Labourin tutkimus huomioi myös ulkoiset olosuhteet. Vaikka Suomen absoluuttinen velka on suuri, suhteessa kaikkiin muihin euromaihin se on pieni. Mikä antaa liikkumavaraa 50% bkt:sta.
( EI ANNA ! Katso kohta 4 ! )

11. Korot
Vuonna 2011, 5 %, 5 MRD, ELLEI rahoittajat hermostu ja nosta niitä + >>>> 10 % ( + 10 MRD )

12. VEROTULOT
J. Gagarin: Viime vuonna oli tulo- ja varallisuusverojen yhteiskertymä 9,395 miljardia kokonaisverokertymän ollessa 32,765 miljardia.
Siis tuloveronomaisten verojen osuus kokonaiskertymästä oli noin 28%.
Jos keskituloisten marginaaliverojen alentaminen alentaisi tuloverokertymää esimerkiksi viisi prosenttia (ei suinkaan sitä enempää, sillä keskituloisten marginaaliveroalennus tarkoittaa suurituloisten veroalennuksia ja suurituloisia ei ole kovin paljon, joten sen vaikutus jää pieneksi kokonaiskertymään nähden), niin vuoden 2009 numeroissa se merkitsisi, että 9,395 miljardin sijaan olisi kerätty 8,925 miljardia tuloveronomaisia veroja, siis 496 miljoonaa vähemmän. ALV:n tuotto vuonna 2009 oli 13,313 miljardia, joten yhden prosenttiyksikön ALV-korotus 23:sta 24:ään prosenttiin merkitsisi 4,4 %:n korotusta, jolloin kulutuskäyttäytymisen pysyessä muuttumattomana 13,313 miljardia kasvaisi 13,899 miljardiin, eli se kasvaisi 586 miljoonalla, ylittäen siten kirkkaasti suurituloisten tuloveroalen vaikutuksen kokonaisverokertymään.

Kaikki verotulot romahtaa ( 10 - 20 % ) !!

-----------------------------------------------------------------------

Voisiko joku tulla avuksi minulle ?
Minulla olisi pidemmälle jalostettua, ennen julkaisematonta dataa,
johon tarvitsisin MIEHEN EXCELLILLÄ tunniksi pariksi!!!
Katso myös http://paholaisencasino.com/ideakilpailu/
yhdistysuutiset@windowslive.com

----------------------------------------------------------------------

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/ideakilpailu/
yhdistysuutiset@windowslive.com

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Tämä keskustelu hiukka polveili aiheen ulkopuolelle mistä olen kiitollinen. Siitä nimittäin oppii että joku kommentoi ja kommentin ei nimenomaan pidä olla neutraalia ylistystä tyyliin, hurraa, hyvä
Minun egoni nimittäin kiusaantuu sellaisesta ja nauttii kohdatessaan jotakin uutta.

Mitä tässä ketjussa opin?
- Kehitin tuon mittarin jolla voidaan mitata yksiselitteisesti yhteiskunnan kommunistinen täydellisyys. (rikkaimman netto tulot / köyhimmän netto tuloilla)
- Opin ettei romahdus ja sitä seuraava anarkia ole välttämätöntä.

Tuon viimeisen asian oppiminen on tapahtunut aikojen kuluessa. Luin Keneth Galbraithin Rahan historian aikoinaan ja opin että raha on vain paperia. Velat taas on rahaa.

Luin hesarista ja blokista Raha ja Talous parin näkemykset uusliberalistisen talouden tilasta ja siitä että raha on vain paperia.

Tässä keskustelussa se viimein upposi selkärankaani, mietin muutamiin esitettyihin ja yhtä moneen esittämättömään näkemykseen vastausta ja silloin minusta tuli uskova, tietävä olin jo ennen tätä.

Suuret kiitokset kaikille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset