Hävittäjät taas kerran

Jussi Niinistö totesi nukkuvansa yönsä rauhassa jos ostetaan 100 hävittäjää. Sen mitä olen hiukan mediaa seurannut, valtion suurin akuutti ongelma on rahan puute. No, senkin tiedän että rahan puute ei ole ongelma, sitähän voidaan painaa rajattomasti mutta taaloja me ei voida painaa ja hävittäjät melko varmasti niillä jouduttaisiin ostamaan.

CIA on ihmiskunnan suurimmaksi uhkaksi määritellyt ilmaston muutoksen. Siihen ei hävittäjät ratkaisua tarjoa.

Koska hävittäjät ei korjaa rahan puutetta tai pysäytä ilmastonmuutosta, minun yöunia ne ei korjaa.

Mihin niitä hävittäjiä tarvitaan?

Niillä tunnistetaan ilmatilan loukkaajat. Aina kun joku kännipäissään lentää suomeen, hävittäjä käy katsomassa kuka lentäjä on. Tosin puhalluttaminen ei onnistu.

Lähes jokaisella maalla on tuo tunnistus käytäntö. Sitä voidaan hyödyntää. Venäjällä ja ruotsilla on ilmavoimat jotka voivat tunnistaa niistä suunnista tulevat. Virolla ja Norjalla Nato maina ei ole omia ilmavoimia joten niiden kautta loukkaaja voi vapaasti tulla. Tarvitaan rannikolle kolme konetta, Lappiin pari jotka tunnistaa tulijat.

Mistä koneet?

Jos halutaan moderneja toimivia koneita, asian voi hoitaa vuokraamalla naapureilta koneet. Toisaalta meillä on nytkin reilu 60 huippumodernia hornettia. Ne vanhenevat tietysti koska kuluminen. Mutta jos pistetään 54 konetta varaosiksi, lennetään vain niillä kuudella joita tarvitaan, koneet kestävät seuraavat 40 vuotta.

 

Sota

No jokainenhan tietää, ei niitä koneita osteta rajanvalvontaan vaan sotaan. Kiirunan kaivokset vapaaksi, suomen lippu Moskovaan, ehkä Norjan öljykin vapaaksi? Ajattelu on ihan järkevää, mitäs sitä moderni valtio tekee ellei hyökkää.

Pitänee miettiä sitä sotaa. Saddamilla oli noin 500 hävittäjää. Useista maista ja useita merkkejä. Osa varsin moderneja Mig-29 hävittäjiä. Koneet tuhosikin muutaman risteilyohjuksen ennen kunnes ne lennettiin Iraniin piiloon sotatoimia. Kalliitta koneita ei kannata tuhlata sodassa.

Normaalistihan koneet olisi tuhottu kentille ekana sotapäivänä kuten kävi 1941 NL ilmavoimille vaikka vahvuus oli liki 10 000 konetta. Samoin kävi 1967 arabimaiden ilmavoimille vahvuuden ollessa merkittävästi suurempi kuin Suomi tulee koskaan saamaan.

Irak vältti tuon tuhon koska se lensi koneet piiloon heti hyökkäyksen alettua. USA ei käyttänyt EMP pommeja taikka taktisia ydinaseita koneiden tuhoamiseen. Silloin ei piileksiminen olisi auttanut.

Nykyisessä sodassa hävittäjä voikin pysyä lentokelpoisena jos se piiloutuu ennen sodan alkua ja pysyy piilossa. Suomen tapauksessa Iran ja Sveitsi olisivat kelvolliset piilopaikat. Ongelma vaan on ettei vihollinen ilmoita koska se meinaa koneet tuhota. Koneiden pitäisi piileksiä koko aika.

Muutamassa nykysodassa on voitu vertailla ilmavoimia.

Afganistanissa Al'Qaida ja Taleban ovat lyöneet NL ja USA joukot. Hyökkääjillä on ollut jokunen tuhat hävittäjää, puolustajilla ei yhtään.

Syyriassa maltillinen ISIS onnistui suuria alueita valtaamaan ilman miehitettyjä lentokoneita kun taas Syyrian armeijalla oli suhkot vahvat ilmavoimat. Wikin mukaan vajaa 500 lentokonetta ja parisen sataa helikopteria.

Näyttääkin siltä, ei 100 eikä edes muutama tuhat hävittäjää riitä jos vastapuolella on Jumalan tukema armeija. (Tuo nyt tuskin lienee yllätys raamattua lukeneille tai pyhimystarinoihin perehtyneille.)

Sotaan valmistautuminen lieneekin viisainta tehdä rukoilemalla ja paastoamalla, ei romuttuvia hävittäjiä ostamalla. Jos vielä noudattaa Jeesuksen ohjetta ja hävittäjä rahat köyhille jakaa, saattaa armeijalla olla Jumalan tuki.

Israel ja Venäjä eivät tuohon usko, ne ovat luoneet ilmatorjunnan joka kykenee ballistiset ohjuksetkin pysäyttämään. Israelin tapauksessa toimivuudesta on jopa näyttöä raketti ammusten tuhoamisessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu