Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Mikä on päivän tärkein uutinen? CETA äänestys

Kyseessä on investointisuoja sopimus. Jos esim minä keksin että menetän Suomen lainsäädännön takia tuloja, voin vaatia korvauksia. Mikä poikinee muutaman aika mehevän ja kalliin jutun. Missä mennään?

Attacin seinältä:

”Huomenna 16.5. eduskunnassa äänestetään #CETA-sopimuksesta, joka sitoo #lainsäätäjä'n kädet kaikessa tulevassa päätöksenteossa. Ulkoasiainvaliokunta myöntää tämän vaatiessaan, että #kaivoslaki ehditään uudistaa ennen CETA:n #sijoitussuojan voimaanastumista. Miten voitte kannattaa omien käsienne sitomista @Demarit, @keskusta, @SiniTulevaisuus? ”

Turun sanomista

Sopimukseen sisältyy nyt investointituomioistuin, joka korvaa kritisoidun sijoittajan ja valtion välisen riitojenratkaisujärjestelmän. Investointituomioistuimen on määrä varmistaa se, että investointiriidoista päättää yksi pysyvä elin. EU ja Kanada nimittävät sen ammattituomarit. ”


 

Attacin seinältä

”Tiistaina Luxemburgissa pidetty kauppaministerien kokous ei voinut hyväksyä CETA:a (EU:n ja Kanadan välistä kauppa- ja investointisopimusta) Belgian vastustavasta kannasta johtuen. CETA on suunniteltu allekirjoitettavaksi 27.10. pidettävässä EU-Kanada-huippukokouksessa, mutta sopimusta ei voida allekirjoittaa ilman että kaikki EU-maat ovat sen takana. Belgia puolestaan ei voi sopimusta allekirjoittaa, ellei Vallonian alueellinen parlamentti muuta kielteistä kantaansa. ”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos Lähi-Idässä, Afrikassa tai Etelä-Amerikassa hallitukset saisivat päähänsä laatia kansainvälisille suuryrityksille epämieluisia lakeja, niin asiat hoidettaisiin "pommittamalla" sikäläinen hallitus vaihtoon. Euroopassa näin karkea menettely ei käy laatuun, joten kansainvälinen, "riippumaton" välimiestuomioistuin riittänee varmistamaan sen, ettei epämieluisia lakeja saada läpi ilman mittavia korvauksia. Käytännössä investoijien toiveet otetaan jo ennakolta huomioon ja Suomessa näin on tehty jo niin pitkään, etteivät nuo kauppasopimukset tuo nykytilanteeseen mitään muutosta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Ellei joku erehdy laatimaan lakia jonka mukaan esim veronkierto on rikos. Siinä vaiheessa investointisuoja antaa korvaukset lakimuutoksen uhrille.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

tuli facessa kinaa, kukaan ei uskonut että mä olen ainoa media joka noin tärkeen uutisen kertoo. Jouduin ettii lähteen.
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/taysi...

4
Hallituksen esitys eduskunnalle Kanadan sekä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden välisen laaja-alaisen talous- ja kauppasopimuksen hyväksymiseksi ja voimaansaattamiseksi
Hallituksen esitys
HE 149/2017 vp
Valiokunnan mietintö
UaVM 2/2018 vp

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei mediaa kiinnosta näin mitättömät asiat, Huhtasaaren gradu on yhteiskunnallisesti huomattavasti suurempi ongelma.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

äänestys takanan. äsken kaveri facessa tulokset julkaisi:
ps, ei
vihr, ei
vas, ei
Loput kyllä. Ryhmäkuri piti. Tiedätte kenelle lähetätte miljardilaskun, jahka eka käräjät on käyty ja hävitty.

Toimituksen poiminnat