Mikä on päivän tärkein uutinen? CETA äänestys

Kyseessä on investointisuoja sopimus. Jos esim minä keksin että menetän Suomen lainsäädännön takia tuloja, voin vaatia korvauksia. Mikä poikinee muutaman aika mehevän ja kalliin jutun. Missä mennään?

Attacin seinältä:

”Huomenna 16.5. eduskunnassa äänestetään #CETA-sopimuksesta, joka sitoo #lainsäätäjä'n kädet kaikessa tulevassa päätöksenteossa. Ulkoasiainvaliokunta myöntää tämän vaatiessaan, että #kaivoslaki ehditään uudistaa ennen CETA:n #sijoitussuojan voimaanastumista. Miten voitte kannattaa omien käsienne sitomista @Demarit, @keskusta, @SiniTulevaisuus? ”

Turun sanomista

Sopimukseen sisältyy nyt investointituomioistuin, joka korvaa kritisoidun sijoittajan ja valtion välisen riitojenratkaisujärjestelmän. Investointituomioistuimen on määrä varmistaa se, että investointiriidoista päättää yksi pysyvä elin. EU ja Kanada nimittävät sen ammattituomarit. ”

 

Attacin seinältä

”Tiistaina Luxemburgissa pidetty kauppaministerien kokous ei voinut hyväksyä CETA:a (EU:n ja Kanadan välistä kauppa- ja investointisopimusta) Belgian vastustavasta kannasta johtuen. CETA on suunniteltu allekirjoitettavaksi 27.10. pidettävässä EU-Kanada-huippukokouksessa, mutta sopimusta ei voida allekirjoittaa ilman että kaikki EU-maat ovat sen takana. Belgia puolestaan ei voi sopimusta allekirjoittaa, ellei Vallonian alueellinen parlamentti muuta kielteistä kantaansa. ”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu