Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Demokratian alennustila?

Kattelin Benin kiukuttelua lehdessä ja kävin funtsimaan tätä meidän demokratiaa. Kuinka se toimii? Ideahan on että äänestetään politikot ajamaan jotakin asiaa ja Sipilä kertoi että hän toimii tulos tai ulos periaatteella. Ellei tulosta synny, lähtee. Mielestäni helkatin hyvä periaate jonka soisi yleistyvän.

En ota kantaa siihen mitä mieltä olen poliittikojen ajamista asioista vaan siihen miten he ovat kyenneet lupauksensa pitämään. Demokratiassahan kansa saa tehdä tyhmyyksiä jos niin päättää.


 

Miten Sipilä on onnistunut? Hänen tärkein poliittinen agnedansa oli poistaa keskiolut ruokakaupoista. Minä jopa hiukan sitä ennen vaaleja nauroin. En naura enää. Väitän ettei Sipilä ole onnistunut tärkeimmän vaalilupauksensa hoidossa.

Sipilä oli myös ankarasti veroparatiiseja vastaan. Hänen blokissaan veronkierto laskettiin moraalittomaksi touhuksi. Myös mtv uutisissa tyyli oli melko vasemmistolainen. ”Sipilä veronkierrosta: Itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen”, ”Kaikkien pitäisi omistaa suoraan ja maksaa veronsa sinne, missä tulos syntyy eli Suomeen, sanoi Sipilä.”

Tuon kanssa yhteneväistä linjaa ei oikein löydy sen kummemmin paremmin politiikasta kuin henkilökohtaisesta käytöksestä. ”Tutkiva journalisti paljasti: Näin Juha Sipilä piilottelee miljooniaan

Minusta hiukan näyttää ettei Sipilä ole onnistunut tavoitteissaan sen paremmin politiikassa kuin henkilökohtaisessa asioiden hoidossa. Tulos tai ulos?

Perussuomalaisia moni äänesti koska he lupasivat euroeron ja maahanmuuton pysäyttämisen. Mikä oli tulos? Reilu 30 000 pakolaista vuodessa ja ulkoministeri suorastaan konttaa brysselin suuntaan.

En nyt sitäkään minään suurena onnistumisena pitäisi. Eikä politiikka näytä siltä että luvattuja tavoitteita olisi ajettu kovinkaan voimaperäisesti.

Köyhiltä ei leikata. Niin Soini kuin Sipilä tuon allekirjoitti. Kun laskee indeksileikkaukset ja muut kyykytykset, taitaa olla suomen historian eniten vienyt hallitus jos 1800 luvun nälkävuodet unohdetaan. Vaikka kaikessa muussa brysseliä palvotaan, Euroopan sosiaalisen neuvoston huomautuksille ei korvaa lotkauteta. Ennen otetaan riski ihmisoikeus tuomioistuimeen menosta kun edes minimiä kunnioitetaan.

Kaikki puolueet lupasi ettei koulutuksesta leikata. Onnistuminen lienee pohjanoteeraus polittisten saavutusten listassa.


 

Lienee siis melko selvää ettei hallitus ole edes yrittänyt pitää lupauksiaan, kyynikko väittäisi jopa suoranaisen valehtelun ja äänestäjien harhautuksen olleen kyseessä.

Ministerit sitoutuvat perustuslakia suojelemaan. Nyt se kuulema on este tehokkaalle vallankäytölle. Laillisuuttaa kaipaavat ovat perustuslakifundamentalisteja. (Eli anarkismin vastakohta on perustuslakifundalismi?)

Eduskunnan ja ministerien valtahan pohjaa lakiin. Toisin kuin monet luulevat, se ei ole yksilön ominaisuus. Kun saat muutaman äänen, olet kaiken yläpuolella? Ei suinkaan. Ne äänet antavat valtakirjan hoitaa asioita lain mukaan ja olettaisi että myös niiden periaatteiden mukaan joilla se valtakirja on hankittu.


 

Eräs face kaveri jakoi: ”Illan päätteeksi mietin semmoista asiaa, että voisiko jossakin olla maa jonka hallituksessa istuu 5 ministeriä puolueesta jonka jäsenmäärä on 500 ja joka ei ole saanut vaaleissa yhtään ääntä.
Sitten minä keksin, että onhan semmoinen maa olemassa ja sitä sanotaan demokraattiseksi valtioksi. Ja se maa on Suomi.

Toinen face kaveri: ”Mikä puolue kertoi ennen vaaleja yksityistävänsä (so)te-palvelut? 
Kansahan äänestäessään arvioi äänestettäviä näiden esittämien teemojen mukaan.

Suoraan sanoen nykytilan pitäisi hävettää jokaista suomalaista. Missä banaani diktatuurissa me eletään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa muistaa kuitenkin, että kyseessä eivät olleet hallituksen lupaukset, vaan ennen vaaleja tehdyt ''lupaukset''

Vaalipuheet ovat vaalipuheita, ja jollei ymmärrä, niiden eroa todellisuuteen, niin sille sitten ei voi mitään.

Poliitikot osaavat selittää ja unohtaa, vasemmistoliittokin on unohtaunt komeasti yhteisöveron laskun, ja dynaamiset vaikutukset. :)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

nin sinä olet sitä mieltä et valehtelu on hyväksyttävää? mut kun lain mukaan myös suullinen sopimus on sitova mikäli sille on todistajia. muinoin oli sanonta et sanasta miestä, sarvesta härkää.

- siit vassin munauksesta oon kyl v*lu ihan urakalla. se vaan ei auta kun ei ole suoraa demokratiaa jos vois tekojensa jälkeen vaatia vastuulle.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Jos vaaleissa pitää ymmärtää että poliitikot valehtelevat, niin millä perusteella heitä sitten pitäisi äänestää? Millä tavalla kansalainen voisi vaikuttaa siihen, että hänen näkemyksensä tulisi politiikassa kuulluksi?

Demokratia on vain näennäistä.

Juha Hämäläinen

Näin tapahtuu. Mutta se ei ole hyväksyttävää.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Hänen tärkein poliittinen agnedansa oli poistaa keskiolut ruokakaupoista."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002799757.html

Eipä tähän muuta tarvitse sanoa

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo se pikkuhiljaa perui kun oli ekana varmistanut tietyn ryhmän äänet voimakkaalla kampanjalla. hiukka koko touhu samaa. mieli muuttuu nopeasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset