Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Mikko Kärnä tietää mistä puhuu, kerrankin

Viime päivinä on käsitelty Suomen ehkä merkittävintä lakimuutosta. Onko rikoksen uhrin rankaiseminen oikeus vai velvollisuus. Asetelma on kuten arvata saattaa, oppositio vastaan hallitus. Oppositio näkee, kyse on oikeudesta rangaista, hallitus pitää asiaa kansalaisvelvollisuutena.

 

Mikä siis on lakiesitys josta kinataan? Kyse on rikollisen työvoimapolitiikan uhrien ranakaisemisesta. Äänestystulos: Työttömyysturvan aktiivimalli hyväksyttiin eilen eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä äänin 86 – 56. 

 

Rangaistus on suhteellisen lievä, 4,65% tulon alennus. Toisin kuin Sipilän kaavailema ylinopeus sakotuskäytäntö, tuo on tulosidonnainen. Perusteluna lienee: Koska rangaistus ei pohjaudu uhrin vaan rikollisen tekemisiin, on turha alentaa rangaistusta edes suurituloisen kohdalla.

 

Mistä se Kärnän viisaus sitten loistaa?

 

eduskunnasta lainattua
"Mikko Kärnä (kesk.):

– Haluan myös muistuttaa, että suurin osa suomalaisista haluaa tätä. He haluavat osaltaan kiristää työttömyysturvan ehtoja. Me olemme nimittäin saaneet tänäkin vuonna lukea useita lehtiartikkeleita sellaisista ihmisistä, jotka ovat vapaaehtoisesti valinneet niin sanotun työttömyyden polun. Itsekin tässä luin viimeksi eräästä iltapäivälehdestä, kuinka eräs nuori mies, työtön, totesi, että mieluummin kuin menee töihin hän juo, lukee ja keilaa, emmekä me voi olla tällaisellekaan välinpitämättömiä tässä salissa. Valitettavasti näyttää siltä, että oppositiossa halutaan tukea tällaista kehitystä, tällaista syrjäytymistä ja pysyttää tämä malli tässä passiivimallissa."

 

Facesta :

" Vaan eipä ollut Kärnäkään työmaallaan viime perjantaina kun lakialoitetta ensimmäisen kerran käsiteltiin. Lintsasi. Työmoraali hukassa. Lie vaikka ryyppäämässä ja keilaamassa ollut. Tai sitten ministeri Mattilan kanssa savusaunassa."

 

Eli Kärnä kyllä tietää millaisia lintsareita ihmiset ovat. Samaten muuten kun kaikki muutkin hallituspuolueiden edustajat, eihän niistä ollu lakialoitteen keskustelussa paikalla kun Ben ja Juhanna.

 

Nyt kun olen Kärnän kehunut, pitänee hiukka tuota esitystä pohtia.

Kun tulee se uus kannustava työttömyyslaki, osaako kukaan arvata seurauksia?
1. työtön ei löydä duunia. päiväraha laskee sen 5%. eli 300 000 asumistuki, toimeentulotuki anomusta menee uusiks
2. ne jostain puhaltaa sen 5 päivää duunia. päivärahat lykkääntyy ainakin kolmella kuukaudella käsittelyruuhkan vuoksi. palaa kohtaan 1.
- onkohan tuohon varauduttu palkkaamalla 30 000 uutta käsittelijää? ellei ole, kenet pitää kuntouttaa?
1. epäpätevä kelan johtaja
2. kaikki muut suomalaiset

 

Toisaalta, se perustuslaki. Yhdenvertaisuus. Eli?

Facesta "jes, kuulin juuri ilouutisen. perustuslain tasapuolisen kohtelun nimissä kaikilta suomalaisilta leikataan 4.65% tuloista ja saavat lisäksi tehdä yhden palkattoman työpäivän soppakeittiöllä kerran viikossa.
- tällä estetään syrjäytyminen."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

nin lukase vielä saku timosen bloki, monele on yllätys et lopputilin ottaminen on pahempi rikos kuin ryöstä tai paritus.
http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

"Tämän mukaan työllistymissuunnitelman laatimistilaisuuteen saapumatta jäävä on verrattavissa poliisia vastaan niskoittelijaan, liikenneturvallisuuden vaarantajaan ja lievään pahoinpitelyyn, näpistykseen ja lievään vahingontekoon syyllistyneeseen.

Suora kieltäytyminen työllistymissuunnitelman laatimisesta rinnastuu veropetokseen, pahoinpitelyn yritykseen, vapaudenriistoon, yksityielämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja vahingontekoon. Työstä tai työvoimapoliittisesta koulutuksesta tai kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytyjä on yhtä paha rikollinen kuin törkeään rattijuopumukseen, kuolemantuottamukseen tai törkeään kunnianloukkaukseen syyllistynyt.

Ryöstäjän ja parittajan vertaisia ovat ne, jotka eroavat työstä ilman pätevää syytä tai aiheuttavat omalla menettelyllään työsuhteen päättymisen."

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Timonen on ilmeisesti menettänyt järkensä rippeet.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Missä kohtaa se järjen menetys näkyy?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #6

Timonen ei vertailussaan huomioi rahavirtojen suuntaa. Mainittuihin rikoksiin syyllistynyt joutuu maksamaan sakkoja valtiolle. Työvoimapoliittisista toimenpiteistä kieltäytyvä työtön saa valtiolta hieman aiempaa vähemmän. Timonen yrittää olla nokkela huomattuaan, että joissain tapauksissa näiden summien itseisarvot ovat samat, mutta kyse on silti täysin eri asioista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten TV-" Noin viikon uutiset" kertoi taannoin hallitus kai käyttää perustuslakikirjaa tai (perustuslakivihkosta joka jaettiin joka kotiin taannoin), eduskunnan saunassa peflettina? Vaikka sen pitäisi olla ohjenuorana lakeja laatiessa.

Lainsäädäntö!
Suomen perustuslaki takaa oikeuden
-riittäviin sosiaali- ja terveyspalveluihin,
-perustoimeentulon turvaan
-sekä välttämättömään toimeentuloon
-ja huolenpitoon.
Sosiaaliturva.
Lähde:
Stvm/Kela

Juha Hämäläinen

Ei hätää! Pelto tuottaa ja metsässä on riistaa, mutta turha on sinne tulla vittuilemaan, että salakaato on pahasta! Saattaa kaadot siirtyä kaduille!

Keleper ja tanasaa

Ja voihan tästä lähteä vaikka ulkomaille, jos PisaFinnilän pöljyys alkaa ahdistamaan!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Mikko Kärnä (kesk.):

– Haluan myös muistuttaa, että suurin osa suomalaisista haluaa tätä. He haluavat osaltaan kiristää työttömyysturvan ehtoja.

Työttömyysturva joka on samaa turvaa kaikki Kelan etuudet jota myös kansanedustajat nostaa palkkioidensa päälle ,vastiikkeettomasti,ilman velvoitteita. Lapsilisistä lähtien.
Jotka Kepu leikkasi toimeentulotuesta pois jo 23 vuotta sitten-94. On yhä pois.

Uskoisin että suurinosa kansasta haluaa kokonaan pois kansanedustajien työttömyysturvan 2 500e-6 000e/kk.Alle eläkeikäisille jopa kolmekymppisille-40 asti.

Kun Espoon käräjäoikeus tuomitsi yrittäjän orjatyöstä ,alipalkoista 400e-500e/kk
jotka rikkovat työlainsäädäntöä mikä Suomessa on laiksi tehnyt eduskunta.Sopinut EK ja SAK.
Mitenkähän Kärnä selittäisi tuon työttömien "palkan" kohdalta? 487e/kk+9e/pv matkoihin?
Kelan sivulla lukee:Kansan sosiaaliturva kuuluu kaikille,yhdenvertaisuuslailla.
Lukeeko perustuslaissa että yhden kansanosa sosiaaliturvan voi tehdä vastikeelliseksi ja leikata työttömyyden ajan turvasta,elannosta ja tehdä siihen ehtoja sen saamiseksi?

Miten se on mahdollista ?
Kun esim.Kansanedustaja saa sopeutumistahaa,lapsilisät,muut kelan- etudet mihin on kulloinkin oikeutettu kaikki päällekkäin 12x vuodessa OP seinästä. ?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepu,kok "viljelemä" toisaikainentuki on ollut toisaikainen ja ainoa tuki -93-17 työttömille (jotka on pudonnut ansiosidonnaiselta työmarkkinatuelle) ja köyhille Toimeentulotuki.
Työmarkkinatuki leikattiin -94 niin pieneksi että on pakko hakea toimeentulotukea kuukauden elantoon.
Kaikki muut Kelan etuudet otetaan huomioon tulona ja vähennetään toimeentulotuesta.
Työmarkkinatuki,lapsilisät ,asumistuki ,kepun /Tiilikaisen 300e/kk ja nyt vielä Perustulo=Käteen 487e/kk elantoon.
Monta miljardia on viety köyhiltä ja työttömiltä-94-17 aikana sosiaaliturvasta?

Perusturvasta puhuttaessa viitataan usein
-perustuslain 19. pykälän toiseen momenttiin,
- joka takaa jokaiselle oikeuden perustoimeentuloon työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden, vanhuuden, lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella
-Toimeentulotuen rooli osana perusturvan varassa elävän sosiaaliturvaa on kuitenkin ristiriitainen, sillä esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön oppaassa toimeentulotukilain soveltajille (2013) todetaan,
-että toimeentulotuki on tarkoitettu lähtökohtaisesti
-tilapäisiin taloudellisiin vaikeuksiin.
(Jota se olikin ennen-94 )
Kela-tutkimusblogi

"Tilapäinen"palkka työttömille Kelasta toimeentulotukena ?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mihin muuten mahtaa perustua Kärnän toteamus: "Haluan myös muistuttaa, että suurin osa suomalaisista haluaa tätä."

Kun eduskunnassa ei saa valehdella, niin tälle löytynee joku tutkimus taustaksi?

Muutenkin huolestuttaa tuon somekuninkaan faktat iltapäivälehdistä päätöksenteon pohjana.

Toimituksen poiminnat