Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Mikä on eurooppalaisen tyhmyyden huippu?

Joissakin kirjoissa ensimmäisen maailmansodan alun ratsuväen rynnäköitä konekiväärejä vastaan on pidetty typerinä. Toiset kuvaavat Sommen teurastuksen typeryytenä jossa aasien johtamat leijonat uhrattiin.

Minä pitäisin koko sotaa joukkohulluuden ilmentymänä jolle ei ollut mitään järkevää syytä.

Monesti arvotellaan toisen maailmansodan aikuisia teloituskomennuskuntia. Ne eivät aina keränneet kultahampaita talteen. Myös sitkeä pysyminen Stangrodissa luetaan Hitlerin virheisiin.

Minusta koko sota ja rotuoppien tukema joukkomurhaaminen oli mielipuolinen projekti.

Euta arvotellaan koska se ei kykene painamaan kaikkien euromaiden palkkatasoa nollaan ja eliminoimaan turhia suita.

Minusta koko projekti on mielipuolisuuden ilmaus, valuutta alue joka pohjaa 300 v vanhaan, kahdesti kumottuun taloustieteeseen, on vähä älyisyyden huippu.


 

Mikä saa eurooppalaiset toistuvasti ryhtymään näihin hulluuksiin? Onko kyse pyrstötähtien vaikutuksesta, rodullisesta laumasieluisuudesta vai jumalten tahdosta tuhota eurooppalaiset? Kreikkalaisethan muinoin totesivat, kun jumalat haluavat tuhota jonkun, ne ensin vievät siltä järjen.

Eurooppalaisilla tuo toistuva älynpuute on niin ilmeinen että alkaa usko jumaliin palata, eihän evoluutio voi tuollaista hölmöyttä tuottaa. Asia tuli mieleen kun eilen facessa keskustelin köyhyystutkija Juho Saaren kanssa. Hän totesi, sosiaaliturvaa on pakko kehittää näin koska rahamäärä on annettu. Vastasin kuten jokainen vähänkin taloutta ymmärtävä tekee. Kyllä, rahamäärä on annettu. Se on ääretön.

Elikkä euroalue voi taata miten korkean euromääräisen sosiaaliturvan tahtoo, rahaa voidaan painaa kuinka paljon vain. Reaalielintaso ei kuitenkaan voi kasvaa yli tuotantokapasiteetin. Kun jokainen EU kansalainen on töissä ja maailmalta on haalittu miljardi työntekijää paikkaamaan työvoimapulaa, elintasoa ei voi nostaa muuten kuin tuottavuutta kasvattamalla. Eli raja tulee tuossa vastaan.

Jostakin syytä meillä kummiskin pitäydytään merkantilistisen ajan ylijäämäiseen vientikauppaan ja sen luomaan rahamalliin. Toisin kuin muinainen kultakanta, euro ei kuitenkaan ole pakko vaan poliittinen päätös.

1 MS älyttömyys, Hitlerin hulluus myönnetään. Omaa sekopäisyyttä ei haluta nähdä. Mikä sinusta on noista suurin hölmöyden / hulluuden osoitus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onpa typerä kirjoitus. Sota on aina huono juttu mutta tappamista hölmömpää on vain tappamisen salliminen.

Miten rauhanpuolustajat ratkaisivat Sarajevon piirityksen tai Hitlerin julmuudet? Seisomalla tumput suorana. Miksi rauhanmiehet eivät mene Lähi-itään testaamaan miten ISISin idiootit saadaan kuriin rakastamalla? Kyse on tekopyhästä itkusta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

nin sinun mielestäsi nuo eivät ole merkki joukkohulluudesta vaan nerokasta toimintaa?

mitäs olet mieltä uskonsodista, pärttylinyöstä, noitavainoista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset