Tapahtuuko Suomessa mitään?

Kaveri mailis väitti et suomes ei tapahdu mitään. Mä vastasin.
– kyl tääl tapahtuu mut muutos on niin hidas ettei sitä huomaa kunnes tulee jotakin pysähdyttävää. mulle tuli viime sunnuntaina. Olin luvannut kiteeläisille naisille että vien ne Rääkkylään kattomaan Li Andersonia. Aikataulutus:
– kiteelle junasta 11.15
– muijat kyytiin ja Rääkkylään klo 11.45

Se saatanan juna tuli kiteen asemalle klo 12.15

Mietiskelin muinaista neuvostoliittoa. Meillä päin kerrottiin et siellä o kaupoissa jonoja. Kiteellä ei niihin aikoihin jonoja ollut, kyläkaupassa kerkesi pari tuntisen jutella.

Kukaan ei kummikaan kertonut et neukuis ois leipää jonotettu. Täkäläiset sitä jopa sieltä kävi ostamassa, halpaa ja hyvää kuulema. Eli siellä jonotettiin ylellisyyshyödykkeitä silloin kun niitä myytiin ihmisten ostohaluun nähden liian halvalla.

Sitten funtsin tätä meidän hommaa. 30 v reilu o kok ollut hallituksessa ja noudatettu sen politiikkaa.

  • työttömyys o vajaa miljoona

  • verot o korkeammat ku 80 luvulla

  • sosiaaliturva on romahtanut

  • palkat ja työolot o 70 luvun tasoa

  • terkkarit ei toimi

  • junat kulkee miten sattuu

  • posti leikkaa nurmikoita, edes mainoksia ei jaeta

  • tiestön erottaa kynnöspellosta se et tien penkalla o nopeusrajoituksia, kynnöspelloilla ei

Kyllähän toi menisi jos olis toivoa paremmasta. Ny vaan joka tuutista tulee uusia palkan alennus vaateita, monopoli burana o niin kallista et vassaritkin kivun hoitoon eutanasiaa ajaa.

Yksikään taloustieteilijä ei väitä et yhteisvaluutta toimii ilman tulonsiirtoja alueiden välillä. Eli euroalue ei voi edes teoriassa toimia. Eikä toimi käytännössä.

Sanotaan et 30 v o lyhyt aika. Neuvostoliitto alkoi joskus 1917 – 1920 välillä. 30 vuotta myöhemmin se oli teollinen suurvalta joka oli pelastanut Euroopan natseilta, luonut ympärilleen suojavyöhykkeen ja puuhasteli raketteja joilla pääsee avaruuteen. Ydinpommikin oli väsäytymässä. Kun ne aloitti, niillä oli maaorjuuteen pohjaava maatalousmaa.

Kun meillä aloitettiin, oltiin velaton huipputekninen hyvinvointivaltio. Et eiks tääl tapahdu mitään?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu