Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Syökee pojat sokerinne, sano Rokka

  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka
  • Syökee pojat sokerinne, sano Rokka

Tuntemattomassa Rokka neuvoi muita syömään sokerit koska yksikön takana oli joki josta paniikissa pääsee yli uimalla. Neuvo oli viisas, ne jotka säästi sokerinsa menetti ne uimamatkalla.

Jos mietitään Euroopan yhdentymistä 1933 – 1945, suomen hallitus ja armeijan johto hiukan munasi. Tiedustelupalvelu ja saksalaiset kertoivat jo 1943 että hyökkäys murtaa automaattisesti puolustuksen. Kun rajoja käydään siirtämään, mikään voima ei sitä estä. Silti meillä odotettiin vuoteen 1944 ja kannaksen halki juoksuun ennen kuin asia tajuttiin. Ei tehty mitään asian eteen koska uudet aseet.

Oiskoon tuosta oppia jotakin? Vaikkapa valmistautua siihen päivään kun Euro ja EU hajoaa. Euhan ei ole tuhatvuotinen valtakunta kuten edellinen EU. Edes perustajat eivät niin väitä toisin kuin viimeksi. Jos kerran hajoaminen on aikaa myöten varmaa, miksi ei valmistauduta siihen ennakolta? Odotetaan urheasti kunnes tapahtuneet tosiasiat pakottaa myöntämään tilanteen. Minusta se on tyhmyyttä. Aivan kuten kannaksella olisi selvitty paljon pienemmällä riesalla jos olisi kuunneltu järjen ääntä, niin olisi mahdollista nytkin valmistautua hajoamiseen ja laatia suunnitelma siitä kuinka silloin menetellään. Kyllä jokainen shakin pelaajakin eri vaihtoehdot kartoittaa, saman voisi tehdä valtiojohto. Tosin meidän johtomme ei mitään shakkineroja vaikuta olevan.

Ja ei se Rokka silloin sitä pakokauhua aiheuttanut enkä aiheuta minä nyt. Sen aiheuttaa meistä riippumattomat tapahtumat. Italia juuri kaipaa 40 miljardia pankkien tukemiseen. Esittävät että itse maksavat. Ellei Merkel sitä salli, menee pankit nurin ja Euron yhteisvastuu ne hoitaa. Eli suomi maksaa. Montako sellaista laskua me pystytään maksamaan ilman että systeemi romahtaa?

Italian pankeista : http://www.talouselama.fi/uutiset/italiassa-taysi-hassakka-paalla-pankke...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset