Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

MV lehti ja trollit

On ollut puhetta ulkovaltojen laskuun toimivista netti trolleista ja muistaakseni joku tutkivan journalismin palkintokin on asian tiimoilta jaettu. Tosin tähän asti trollit ovat olleet puhetta ilman todisteita. MV pisti tutkivat journalistit asiaalle ja löysi todisteita. Meillä todellekin on infosotaa käyviä trolleja joita ulkomailla ylistetään propagandan ammattilaisten toimesta.

Itse en valitettavasti kuulu MV lehden aktiivilukijoihin mutta Vastavalkea kertoi asian. Ei riitä että MV paljasti trollin, sen juttu myös poiki todisteita.

http://vastavalkea.fi/2016/05/31/yleisradion-infosotayhteistyon-nolo-pal...

On helppo uskoa, että Harding on vilpittömästi tuota mieltä. Ja kaikesta MV:n mustamaalaamisestaan huolimatta hän ei siis kyseenalaista itse asian pihviä: Hän tuntee Aron ja on ollut tämän kanssa toistuvasti ammatillisesti tekemisissä. Siis amerikkalainen informaatio-operaatioiden ekspertti, joka on muun muassa laatinut Ukrainan informaatiostrategian. ”

Toisin kuin venäjän trolli armeija josta ei ole muuta todistetta kuin Ylen jutun jälkeen perustettu face ryhmä, tuosta on.

Ihmetystä herättää ettei Yle, Hesari jne saa aikaan tutkivaa journalismia resursseistaan huolimatta mutta pieni kansalaismedia saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jännästi nää aina tulee ryppäinä. Alempana Jessikka Aro Cia sitten heti tämä MVlehti ja trollit. Pari päivää sitten oli kaksi peräkkäistä siitä että ,kierosalaliittovääntökielellä, että kun länsi uutisoi Putinin ulostuloja niin länsi oikeasti antaa Putinin määrätä tai sinnepäin.

Janne Pohjala

Niin. Todetaan nyt kuitenkin se että uutinen perustuu kahteen asiaan.

1) Hardingin LinkedIn -sivuunm mitä hän on sinne itse kirjoittanut
2) Siihen mitä Harding kirjoitti omaan blogiinsa

Uutisen ajoitukseen on vaikuttanut ensisijaisesti J Harding.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Vastavalkea julkaisi artikkelin eilettäin. Tästä asiasta tekee kiusallisen se, että asiahan lähti liikkeelle MV-lehdestä. Nuo väitteen tueksi esitetyt kohdat kuitenkin puhuvat karua kieltä. Mielestäni Ylen tulisi selvittää asia. Itse en kyllä usko Janitskin olevan Venäjän palkkalistoilla, kuten Yle väittää. Tai ainakin olisi vaikea kuvitella hänen olevan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Missä Yle väittää Janitskinin olevan Venäjän palkkalistoilla? Tietääkseni tällaista on väittänyt ainoastaan Halla-aho. Eri asia tietysti, antaako Janitskin kanavan jollekin materiaalille, joka on vaikka Bäckmanin tms. masinoimaa.

Niin, ja on tuo Vastavalkeakin yhden sortin Twilight Zone-tuutti.

http://vastavalkea.fi/2015/10/20/onko-sotatieteide...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Muistelisin joskus nähneeni sellaisen kaavion, jossa oli yhdistetty viivoja eri julkaisijoiden välille - aina Magneettimediasta MV-lehteen. Nyt kun tarkemmin mietin, niin se saatto kyllä olla jokin äärioikeistojuttukin tai koskea disinformaatiota. En ole ihan varma.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Tarkoitat varmastikin tätä kaaviota. Erittäin hienosti laadittu.

http://yle.fi/uutiset/holokausti_on_myytti_ja_muit...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #13

Tätä juuri. Se olikin holokaustidenialismia koskeva. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

No jaa, ihan noin pikaisella vilkaisulla Vastavalkean kirjoittajissa näkyy samoja nimiä kuin aikaisemmin Verkkomediassa eli ei mitään yllättävää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #21

Ei se siltikään vähennä Hardingin omien lausuntojen arvoja.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #23

Voitteko täsmentää mitä ne Hardingin lausuntojen arvot ovat?

Saman kysymyksen haluaisin kohdistaa myös arvoisalle alustajalle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On erikoista että nettitrolleista pidetään niin kovaa ääntä. Sehän on laillinen ammatti, mitä sitä peittelemään tai häpeämään. Sellaiset arvostetut poliitikot kuin Lipponen ja viimeisimpänä Aho ovat avoimesti Kremlin palkkalistoilla ja melko hyvällä palkalla. Suomen valtion hallinnosta loikkaa ministereitä vihollisen puolelle jne.

Tälläkin palstalla trolleja on. Olen pitkään epäillyt erästä Ilkkaa mutta eihän sitä julkisesti voi paljastaa ihmisestä henkilökohtaisia asioita. Nämä Mitä vittua uutistoimistot syyllistyvät kunniallisten ihmisten herjaamiseen ja tietojen vääristelyyn. Minä en koskaan sellaiseen ryhdy.

Tänään kirjastossa toista tuntia kuuntelin jenkeistä palanneen suomalaisen poliittisia höpinöitä. Se oli yksipuolista historian tulkintaan ja Venäjän demonisointia niin että piti lopulta väittää että ruoka- ja lääkeyritysten toiminta saa enemmän pahaa aikaan ihmiskunnassa kuin Putinin pienehköt "kolttoset".
Sopiiko että minä soitan sinulle Kiteelle ja kerron tarkemmin tästä epäilemästäni Venäjän ystävästä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai Auvolle soitat Venäjänystäväepäilyistä!? Kumma kun et Venäjän lähetystöön.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kirjoitit "Suomen valtion hallinnosta loikkaa ministereitä vihollisen puolelle jne." tämä saa jo minut pikkuhiljaa uskomaan, että monet patogiset Venäjä vihaajat ovat mieltämässä Venäjää vihollikseen, vaikka olemme, ainakin toistaiseksi, syvässä rauhantilassa. Toivottavasti olemme mahdollisimman pitkään.

Tämä on vakavaa, sillä tälläkin kertaa mielipiteen muokkaus on onnistunut kylvämään vihaa ja epäluuloa monien mieleen. Toisaalta vuosikymmenien historian vääristely on saanut monet uskomaan jatkosodan ihmeeseen.Olemme kait soturikansaa..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä siihen epäluuloon vaikuttaa kun katsoo mitkä tahot Venäjän nykyhallintoabpuolustelevat. Se se just kylmää, Jukka Wallin.

Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #12

Tiesitkö Sini tämän?

INFORMAATIOSODANKÄYNNIN TUOMAT HAASTEET
ILMAVOIMIEN PÄÄJÄRJESTELMIIN

Kandidaatintutkielma
Kadetti
Paulus Kärnä

Todellinen noste informaatiosodankäynnin tutkimiseen ja kehittämiseen käynnistyi Yhdysvalloissa ensimmäisen Persianlahden sodan myötä 1990-luvulla. Yhdysvallat on informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija.

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/84957/...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Et nyt oikein lukenut kommenttia johon vastasit. Olet kai hypännyt tänne jostain nettiyhteisöstä jossa Auvon blogi on esillä. Sekin ilmiö on pelottava.

Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #29

Tuossa aiemmin kommentoitiin että nettivihaa on kylvetty, osoitin sinulle kuka on johtava toimija nettisodankäynnissä ja trollaamisessa. Se ei ole Venäjä vaan maan joka on itse johtava toimia ja väittää että sitä tekisi vain venäjä.

Jos nettiyhteisöllä tarkoitat sellaista tahoa joka lukee Maanpuolituskorkeakoulun julkaisuja ja poimii niistä tähän keskusteluun tosiasioita, siten että Lappalainen ei kykene tämän kummallisempaan vasta-argumenttiin, niin sitten kuulun.

Mutta hyvä jos tästä totuus alkaa MPKK:n avulla valjeta harhaanjohdetuille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älähän Sini soita suuta, useimmat meistä ovat Venäjän ystäviä, minäkin olen S-V Seuran jäsen. Nyt oli puhe palkatuista trolleista kuten Lipponen ja Aho. Sehän on laillista ammattitoimintaa. Mutta kun Auvo epäilee ettei sellaisia ole tällä palstalla niin ajattelin kertoa siitä hänelle. Ei kai se muita haittaa?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ei mua pahemmin kiinnosta noi trollailijat. tunnen infosodan historiaa jonkin verran enemmän kuin ne jotka siitä kirjoittaa eli osaan päätellä asioita itsekkin.

ton jutun otin vaan esiin koska hirmuinen vaahtoaminen on ollut aiheesta ja huvittavaa kyllä, mv oli lehti joka kykeni ekan kerran todistamaan muka puolueettoman toimittajan olevan erään osapuolen kätyri. jonkun bäckmanin toiminta on julkista ja puolen tunnustavaa, sitä on turha paljastaa.

mäkin oon puoleni valinnut kun sotilasvalan vannoin. siitä ei voi livetä ilman merkittäviä perusteita. sillonen perustuslaki piti suomea puolueettomana ja maanpetos oli jos pyrki suomen sotaan ajaa tai armeijan vieraalle valtiolle alistamaan. noil mennään.

toi sini hiukka hörhöilee. tuolla ylläpidon ketjussa väitti että sananvapaus on epädemokraattinen juttu, siit täytyy päästä eroon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihmisestä ei tule saman tien "kätyri" sen takia, että jossain ilmestyy jonkun noubadin blogi, jota sitten kierrätetään. Tää ei ole hei mikään kommunistien puoluekokous.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt meni sun vääristelevä hyökkäyksesi yli. Oon kännykän varassa joten en pysty linkkaamaan. Sun pitää nyt linkata tähän mitä mä oikeasti sanoin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hesarin ja Ylen munattomuudesta esittämäsi ihmettely on selitettävissä potkut Ylestä saaneet Pekka Ervastin termillä: suomettuminen 2.0

Käyttäjän perttilaine kuva
Pertti Laine

Niin tämä MV:n paljastus. Oliko siinä nyt jotakin sellaista,salattua tietoa, mitä ei julkisesti olisi ollut saatavissa? Toisaalta, jos CIA olisikin mukana infosodassa, niin tarkoittaako se ettei Venäjän tiedustelu olisi? Sotaa on vaikea käydä yksin. Toisaalta hienoa, jos oikeasti saamme apua amerikkalaisilta!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Onhan jenkit tehneet näyttäviä iskuja ja voittaneet vihollisensa lähes tulkoon aina, kun vastassa on ollut jonkun paskastanian ryysyläisarmeija joka vuosikymmenien pakotepolitiikan johdosta luhistuu hyvin koulutetun ja maailman suurimman sotilasbudjetin omaavan ammattimarmeijan edessä.

Muistelisin erään sotapäälikön uhoneen "kun lahoon oveen potkaisee, niin mätä rakennus sortuu" Mutta miten kävi Napoleonille, kun lähti Venäjää valloittamaan? Aleksanteri tuli hänen perässä Pariisiin saakka. Toisella kerralla Stalin marssi Berliiniin saakka. Mahdollisesti meinasi seurata Aleksanterin jalanjälkiä, mutta onneksi kerkisi kuolla sitä ennen, kun toteutti unelmansa.

Meitä on kaksi kertaa onnistanut, ettemme ole jääneet heidän jalkoihinsa, toivottavasti olemme ottaneet oppia näistä kerroista. Kolmaskertako toden sanoo?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Keksiikö jonkin syyn miksi Venäjää lähdettäisiin valloittamaan? Venäjä on raaka-aineiden tuottaja EU-lle. Euroopan Kongo.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #45

mä oon tota funtsinut pitkään. en usko että sitä pyrittäisiin valloittamaan. faktat:
1. eu on 500 milj talousalue ja maailman suurin talous.
2. eu ostaa öljynsä teollisella viennillä, usa dollareilla
3. koska dollareiden kate on aika heikko, jokainen mieluummin myy teollisilla tuotteilla
4. jos eu tuhoutuu, usa on monopoli ostaja, silloin kelpaa taalatkin

eli äkkipäätä ajatellen usa motiivi ei ole tuhota venäjää vaan pahin kilpailijansa eu.

eu lyyhistämiseen riittää taktinen ydinsota euroopassa. usa säilyy, venäjä hiukan kärsii, eu paljon. sekä usa että venäjän doktriini hyväksyy ydinaseiden käytön. venäjän tosin vain puolustukseen. eli eu pitää saada hyökkäämään.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Asiayhteydestään irroitettu lause taas todisteena vaikka mihin ja kun väritetään ja annetaan mielikuvituksen laukata, niin saadaan vaikka minkälainen agenttijuttu aikaiseksi.

Luin Joel Hardingin blogin ja ei anna aihetta trollijuhliin. Köykäseksi käy aiheet. https://toinformistoinfluence.com/2016/05/23/the-c...

Janne Pohjala

Annas kun autan:

Ote Joel Hardingin julkisesta LinkeIn-profiilista:

”Specialties: Information Operations/Information Warfare, Public Diplomacy, Strategtic Communication, Counter-Disinformation, Electronic Warfare, Deception, Operational Security, Cyberwar, Intelligence, Special Forces and Special Operations.

Primary author Ukraine National Strategy for Information Policy.”

Suomeksi:

”Erikoisosaaminen: Informaatio-operaatiot / informaatiosodankäynti, julkisuusdiplomatia (ulkomaiseen yleisöön vaikuttaminen), strateginen viestintä, vasta-disinformaatio, elektroninen sodankäynti, harhautus/petos, OPSEC, kybersota, tiedustelu, erikoisjoukot ja erikoisoperaatiot.

Ukrainan kansallisen Informaatiostrategian pääasiallinen kirjoittaja.”

Ja tämä siis vuolaasti kiittelee YLE:n Jessikkaa hyvästä yhteistyöstä:

”Lo and behold, it turns out I know the author. […] In all my dealings with Jessika I have found her very professional, very articulate, thoughtful, and intelligent. In Special Forces we had an expression for qualifying someone if they are reliable, trustworthy, and allowed to enter our innermost sanctum. She’s “good people”.

”Katos vain! Minähän tunnenkin tämän kirjoittajan. […] Kaikissa tekemisissäni Jessikan kanssa olen havainnut hänet erittäin ammattimaiseksi, erittäin sanavalmiiksi, harkitsevaiseksi ja älykkääksi. Erikoisjoukoissa meillä oli ilmaus henkilölle, joka on luotettava, lojaali ja omaa pääsyn sisimpään sisäpiiriin: Hän on ”hyviä ihmisiä”.

Olisiko meille Suomalaisille tullut kertoa että YLE:n johto on sallinut käyttää maamme valtiollista mediaa ja sen toimittajaa USA:n informaatiosodan työrukkasena?

Etenkin kun kaksi YLE:n päätoimittajaa on allekirjoittanut avoimen kirjeen LUOTETTAVAN UUTISOINNIN puolesta ja juurikin liittyen Aroon.

www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paatoimittaji...

Oksettavaa toimintaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Huono suomennos ja tahallinen väärinymmärrys tuossa kopioimassasi tekstin pätkässä ja tuo linkkisi ei tue väitteitäsi vaan päinvastoin...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #37

Jukka nieminen on bannannut minut!!!

"Jukkiksen parhaat Silloin kun jotain tulee mieleen...
Pääsy kielletty
Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle. "

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Nämä Auvot ja Jukat ovat kokeneet jonkinlaisen radikalisoitumisen, heitä ei lähes tunnista enää.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #41

Sori... Jukka oli vain poistanut kirjoituksensa, mikä ei huono päätös ollutkaan... Jessika Aroa panetteli rumasti hän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Lienee poistettu ylläpidon toimesta. Sen verran oli rumaa tekstiä, että tekivät ihan oikein.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä todisti Aron toimineen informaatiosodan työrukkasena, eikä käyttäneen Hardingia lähteenä (tai Harding Aroa)?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jaha, Arvo Rouvinen sai manattua kinkeriväkeä örkkilästä. Ei siinä yleensä kauan menekään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Senhän on selvä että jenkit ovat aseistaneet sosiaalisen median jo kauan sitten, sillähän se arabikevät ja Ukrainan sota saatiin aikaiseksi. Olisi naiivia luulla, ettei Venäjä ota mallia.

Ilkka Huotari

Jännä tämäkin aihe. Ja se on mielenkiintoista, että tälläkin palstalla on aggressiivinen painostus niitä kohtaan, joita epäillään "putinisteiksi". Minuakin on sellaiseksi epäilty, vaikka minulla ei ole mitään salattavaa tällaisista asioista (no ei kyllä mistään muustakaan).

En usko, että tässä on mitään salaliittoa takana, mutta tavalliset tallaajat ovat liittyneet infosodan sotajoukkoihin... Aika jännä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sulkumerkkien sisään laitettu lisäys tekee sinusta fiktiivisen hahmon myös itsellesi eli trollin ;).

Ilkka Huotari

Isäs oli fiktiivinen kun... :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jukka Wallin, jos naapurisi olisi tappanut sinun vanhempasi, ryöstänyt kotisi ja ajanut sinun pakoon, niin miten suhtautuisit naapuriin?
Missä ajassa antaisit anteeksi etkä vaatisi oikeutta?

Stalin ryösti kotini, hän on murhaaja ja syyllinen, ei Putin. Mutta Putin ei ole vieläkään palauttanut ryöstösaalista, Putin ei ole tehnyt sovintoa naapureiden kanssa vaan vääristelee historiaa ja syyttää muita. Siksi Venäjä on edelleen mielessäni vihollinen. Ja jokainen joka puolustelee Venäjän rikoksia on minun "vihollinen".

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Vieläkö jatkat tämän copypasten kirjoittelua blogista toiseen. Mennyt jo spammin puolelle.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Stalin ei ryöstänyt kotiasi tai vienyt maatasi. Putin ei palauta Karjalan kannasta eikä me pystytä vaatimaan sitä. Osa Karjalan kannasta oli Venäjää 1812 saakka.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Jotenkin se tulee ihmisille aina puskista, että informaatiosotaa ja mielipide muokkauksia tulee lähes joka suunnalta. Minua on aina suututtanut ihmisten näköalattomuus asiassa. Joko ihmiset eivät halua nähdä tai synnynnäisistä asioista johtuen pysty katsomaan asioita laajasti ja kokonaisuuksina. Ihmiset ovat joutuneet infosodan uhriksi eivätkä edes tajua sitä.

Jessika Aron tapaukseen en muuten ota nyt kantaa kuin sen, että kun Aro nousi lehdille aikoinaan, niin sanoin silloin jo että "perkele mitä paskaa".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Auvo jätit törkeän vääristelysi #16 ennalleen. Kuinka alas meinaat vaipua.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

eti se keskustelu ja copy / paste menetelmällä liitä tähän, saa jokainen miettiä kumpi meistä kannattaa sananvapautta ja kumpi sensuuria.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vääristelet myös kirjoittajakaveriesi sanoja sen lisäksi että vääristelet sananvapauskäsitettä.
Sananvapaus ei tarkoita että esim jonkun lehden on pakko julkaista kaikki mielipidekirjoitukset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Itse en valitettavasti kuulu MV lehden aktiivilukijoihin mutta Vastavalkea kertoi asian."

Itsekin luen MV-lehteä ainoastaan parturin tuolissa. :)

Tuo Auvon väite on jonkun asteen tekopyhyyttä. Jos vetoat MV:n aineistoon, on aivan samantekevää, miten sen luit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki keinot käytössä. Tekopyhyys kelpaa nykyään ennen niin lupsakalle Auvolle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Auvo, sinä tämän keskustelun aloitit levittämällä juoruja asioista joita et omakohtaisesti tunne. Se ei ole reilua. Tottakai kaikki trollaavat.

Minä kysyn uudestaan, saanko soittaa sinulle ja esitellä epäilemäni Putinin trollin todistusaineistoa? Puoli mapillista on jo kasassa. Jos todisteluni on riittävä, niin lupaatko että et enää levittele toisten juttuja.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

pistä mailina, voin käyttää suoraan lainauksena. auvo piste rouvinen et gmail com

en mä lupaa etten uutisia lainaa, sehän meinais että joudun luopumaan kaikesta kirjottamisesta ja keskittymään meditaatioon tai rikastumiseen. tietty noi vaihtoehdot kyl on muutenkin käynyt mielessä, en enää usko et kykenen pelastaa tään junan joka syöksyy rotkoon. ehkä viisainta pelastaa vaan ittensä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Muuten miten voi todistaa, että joku kirjoittaja on Venäjän tahi USA:n trolli? Siis todistaa? Esimerkiksi onkohan Jukka Laine tahi Johan Bäckman USA:n trolleja? Oletko sinä Englannin hyvin pienen pienen äärivasenvähemmistön trolli? Asuihan Marx Englannissa ja Engles toimi siellä tehtailija sekä elätti Marxin perheineen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinin ystävät huutavat että ei ole Venäjn trolleja, todistakaa se!
Auvon kaltaiset pikkutrollit toistavat tätä sanomaa tuhansia kertoja. Tottakai on USA:n trolleja ja Venäjän trolleja.

Tällä palstalla kirjoittaa ahkerasti venäläisten palkkaama oikea trolli tai miksi sitä sanoisi palkattua nettikirjoittelijaa. Kuka tahansa voi tutkia hänen kirjoituksiinsa käyttämän ajan. Olen tutkinut muutamien päivien osalta viestejä minuuttien tarkkudella: aamuvarhaisesta puoleen yöhön asti, hyvin monilla palstoilla ja pitkiäkin juttuja, monia kymmeniä juttuja, vuosikausia.

Hän kirjoittaa erittäin ahkerasti, ei pidä vapaapäiviä tai lomia. Hänen täytyy elää sillä, koska hänen nimelliset työnsä ovat toimimattomia, yhdistys on nimellinen, yhtiöllä ei ole ollut toimintaa vuosikausiin. Ne ovat teatteria. Nämä ja paljon muuta löytyy netistä ja saa helposti tietoja myös ostettua. Näiden lisäksi olisi helppo saada muita henkilökohtaisempiakin tietoja kuten verotuksesta.

Mutta en halua julkaista niitä, pitäähän ihmisellä olla sananvapaus ja intimiteettisuoja. Sen takia Auvo Rouvisen kirjoitukset Jessikka Arosta ovat inhottavia juoruja ja häpäisemistä. Minkä ihmeen takia pitää kohdistaa häpäisykampanjoita yksittäisiin pieniin ihmisiin?

Yhdysvallat on pahempi roistovaltio kuin Venäjä. Miksi te jenkkien vihaajat ja Putinin rakastajat ette kohdista hyökkäystä pahimpaan kohteeseen? Nälvitte keikkein pienimpiä ja heikoimpia kuin pahimmatkin koulukiusaajat.

Toimituksen poiminnat