Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Soinin rukous

  • Faces kiertää rukousaamiaisen mainos.
    Faces kiertää rukousaamiaisen mainos.
  • Rukouksia tarvitaan.
    Rukouksia tarvitaan.

Kirjoitin Timpalle rukouksen jota voi sillä rukousaamiaisella käyttää.

Hyvä Jumala, anna hallitukselle viisautta pistää pankkiirit ja rahanvaihtajat kuriin kuten Jeesus heidät ruoskalla laittoi.

Anna hallitukselle viisautta sosialisoida kaikki miljoonaa suuremmat omaisuudet niin että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus päästä taivaaseen omaisuuden muodostumatta esteeksi.

Anna hallitukselle viisautta pitää huolta köyhistä ja orvoista koska kaikki mitä teemme yhdelle pienimmistä, teemme Jeesukselle.

Anna hallitukselle viisautta luoda lait jotka toteuttavat Jeesuksen sanojen hengen, jos sinulla on kaksi ihokasta, annan toinen sitä tarvitsevalle.

Anna hallitukselle viisautta luoda reilu kansalaispalkka niin että kuka vaan voi toteuttaa Jeesuksen ohjeen taivaan linnun kaltaisesta huolettomasta elämästä ja luopua kapitalistin hyväksi raatamisesta.

Anna hallituksella viisautta hoitaa nollatuntisopimus Jeesuksen ohjeiden mukaan niin että jokainen saa saman palkan, tulipa töihin tunniksi tai koko päiväksi kuten hyvä isäntä raamatussa menetteli.

Anna hallitukselle viisautta selvittää yhteiskuntasopimus sotku laillisesti ilman suun soittoa. Hallitukselle on annettu valta säätää verotuksesta, anna sille voimaa käyttää tätä valtaa ja muuttaa verotusta niin että alle 2000 e kk tulot ovat verovapaita ja sen yli menevistä menee veroa 100% veroa jolloin työntekijöiden ahneus ei enää pakota heitä pyytämään lisää palkkaa. Veroina kertyneet rahat voidaan jakaa sosiaalitoimistoista tarpeessa oleville yrityksille harkinnan varaisesti.

Anna hallitukselle viisautta perustaa Kiteelle verovapaa pikku viro jossa suomalaiset voivat käydä ryyppäämässä ja tuoda tuliaisviinat kotimaan rajojen sisältä sillä onhan kiteeläisille suotu sinun kykysi muuttaa vettä ei pelkäksi viiniksi vaan pontikaksikin.

Anna hallitukselle viisautta järjestää toimiva terveydenhuolto niin ettei kukaan kidu leikkausjonossa yli viikkoa.

Anna hallitukselle viisautta satsata koulutukseen niin että jokainen työtön voi ryhtyä lääkäriksi ja jatkaa sinun parantajan uraasi.

Anna hallitukselle viisautta noudattaa rauhaan johtavaa politiikkaa niin että emme hukkuisi miekkaan tai ydinsaasteeseen vaan voimme rauhassa elää ilman ulkomaisia joukkoja maassamme.

Anna hallitukselle viisautta luopua EU:sta ja Eurosta niin että kenenkään ei tarvitse enää kurjuudessa olla.

Anna meille hallituksen jäsenille meidän syntimme anteeksi ja vie vääryydellä kahmittu omaisuus niin että motivoidumme työntekoon nälän ohjaamana.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mikäs vika 70-luvun hyvinvoinnissa oli? Kesätöitä sain joka vuosi ja tein mm. ulkomaanmatkoja niillä tienesteillä. En tiedä mistä jonosta tuo kuva on otettu, mutta eipä 70-luvulla juurikaan puhuttu leipäjonoista. Vanhat ihmiset muistelivat niitä lähinnä 30-luvun alun laman ilmiöinä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo ton työllisyyden suhteen olet oikeassa. ongelma on että hinnat on hiukan nousseet sitten 70 luvun, ansiot hiukka hitaammin.

kun mä aloitin raksalla 1982, tienasin 19,6 mk tunti. pitkä tuoppi makso 2,75 mk. nyt tuoppi maksaa 5,6 e, tuntipalkat edelleen mataan 82 tasolla. nyt olen raudoitus nokka, silloin aloitteleva apumies.

Käyttäjän MarttiMuukkonen1 kuva
Martti Muukkonen

Jukka - meille 70-luvun nuorille oli tarjolla kesätöitä. Valitettavasti 1990-luvun lama poisti ne lähes kokonaan. Sen jälkeen meille on kasvanut useampi sukupolvi, joiden kokemus on se, että yhteiskunta ei tarvitse heitä. Tämä sukupolvikokemus on muokannut myös heidän yhteiskunnallista ajatteluaan.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Rukouksen loppuun tulisi varmuudeksi liittää) niin kuin kunnon kristitty aina tekee) lause, joka jättää kaiken lopulta jumalan valtaan : "tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun" -- ja tällä lauseella voi Timokin pestä kätensä jälleen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Ora et labora" eli rukoile ja tee työtä, on keskiaikainen lausuma, joka on pantu Benedictus Nursialaisen nimiin. Sille perustalle rakentuivat mm. monien luostarien ja sääntökuntien periaatteet. - Erittäin suositeltava periaate edelleen, jos porautuu tuon lausuman ytimeen. :-))

Luostarien tehtäviksi tulivat mm. laupeudentyö ja sivistys, joten ei ole kovin vaikeata nähdä siinä myös positiivisuutta. Sen sijaan viisastelu ei ollut "ora et laboran" ytimessä.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Ei varmasti ollut "viisastelu 'ora et laboran' ytimessä". Minäkin pidän siitä, että mieli rauhoittuu tekemään työtä täysin läsnäolevasti ja maailman murheista välittämättä. Niin voi tehdä ilman kristinuskoakin ja ilman mitään uskontojakin.

Uskonnot ovat uskontoja, ja vaikka ne hyvää elämääkin meille opettavat, niiden varaan ei pidä politiikkaa rakentaa. Niin paljon hulluutta niistä myös löytyy. Ja fundamentalistista toisin ajattelevien tuomitsemista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset