Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Tolkun ihmiset ja ääriryhmät

 • Suvakki
  Suvakki
 • Tolkun mies Israelissa
  Tolkun mies Israelissa
 • Tolkun mies töissä
  Tolkun mies töissä
 • Nuiva
  Nuiva
 • Tolkun ihmiset ja ääriryhmät
 • Tolkun ihmiset ja ääriryhmät

Presidentti Niinistö kaipaili tolkun ihmisiä. Mitä ovat tolkun ihmiset? Entä ääriryhmät? Jokainen tunnistaa suvakit ja rasistit?

Nämä ryhmät käyvät raivokasta kamppailua. Löydämme kirjoista kuvauksia kaikista noista ryhmistä.

Onko kirjaa suvakista? Ainakin yksi elokuva.

 • Schindlerin lista.

Entäs tolokun ihmisistä? Tolkun ihminen ei ole rasisti eikä vastusta rasismia. Häntä asia ei hetkauta. Sellaisiakin ihmisiä on ollut. Heistä.

 • Aivan tavallisia rivimiehiä - 101. reservipoliisipataljoona ja lopullinen ratkaisu Puolassa , Browning Christopher R.

 • Kuoleman asiamies: Adolf Eichmannin tarina

Toinen ääripää, nuivat maahanmuuttokriitikot on saanut myös muutamia kirjoja.

 • Hitlerin raivottaret Saksalaisia naisia natsien kuoleman kentillä. Wendy Lower


 

Itse en ole keskusteluun pahemmin ottanut kantaa koska asiat ovat vaikeita. Oliko holokausti oikein vai väärin?

 • Vastustajat vetoavat ihmisoikeuksiin ja sanovat, on väärin tappaa läjäpäin ihmisiä hullun ideologian tai rahan vuoksi. He edustavat suvakistoa joka ei halua potkia homoa heteroksi, joukkoraiskata lesboa ehokiksi taikka polttaa mustan kissan omistajia noitina.

 • Puolustajat taas toteavat. Jos ukkisi olisi ollut suvakki, meillä olisi 2 miljoonaa Ben Zyskowicziä, asuisimme pakolaisleirissä kuten Palestiinan kristityt.

Kiista on vaikea jo henkilökysymysten vuoksi mutta lisäksi tulee talous. Holokausti eittämättä toi taloudellisia hyötyjä monelle, kultahampaat olivat tie yrityskauppoihin. Lisäksi siihen oli taloudellinen pakko. Saksa tarvitsi ruokaa ja juutalaiset söivät. Yksi suu vähemmän on yksi annos päivään lisää saksalaiselle sotilaalle. Kuusi miljoonaa uhria toi ruuan koko armeijalle.

Samaten nyt talouskysymykset aiheuttavat ongelmia. Kuten presidentti Niinistö totesi, ihmisoikeudet ja pakolaisten oikeudet luotiin toisiin olosuhteisiin.

Geneven pakolaissopimuksen solmimisen aikoihin 1951, koko Eurooppa oli pommitettu palasiksi, reilut 60 miljoonaa työikäistä tapettu, 60 miljoonaa pakolaista. Väkiluku oli kaikkiaan vain 550 miljoonaa. Reilu 10% oli tapettu, vastaava prosenttimäärä pakolaisina. (Suomen osalta pakolaisina oli suhteellisen saman kokoinen karjalaisväestö, noin 420 000 henkeä eli 11% Suomen silloisesta väkiluvusta.)

Nyt taas EU on maailman suurin talous, Suomi eräs maailman rikkaimmista maista kuten edellisessä blokissani kerroin. Pommeja ei ole satanut aikoihin vaikka sekopäinen talouspolitiikka onkin tuhonnut etelä euroopan ja pohjoinenkin on pahasti kärsinyt. Pakolaisia on vielä alle sadan miljoonan, tosin asia korjaantunee nopeasti ilmaston muutoksen ja USA demokratian vientiprojektin ansiosta. Lopullinen lukumäärä liikkunee miljardin ja kolmen miljardin välillä.

Nyt siis joudutaan pohtimaan noita peruskysymyksiä. Ryhtyykö tolkun ihmiseksi, suvakiksi vai rasistiksi. Ja selvittämään millä keinoin suomi majoittaa / teloittaa noin 5 – 40 milj tulijaa. Myös ruokahuoltoa olisi aika käydä varmistamaan ja sen hallitus tekeekin. Valtion viljavarasto tyhjennetään huutokaupalla koska yksityinen varasto on tehokkaampi.

Pakolaisten oikeusasemaa koskeva YLEISSOPIMUS

Geneve 28 päivänä heinäkuuta 1951

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Ylellä vielä Eismanin oikeudenkäynti
http://areena.yle.fi/1-2197137

https://kaisadinmaa.wordpress.com/2016/02/04/pahan...

"Arendtin mielestä suurimman pahan maailmassa tekevät mitäänsanomattomat ihmiset. Paha jonka he tekevät vailla motiivia tai vakaumusta. Nuo ihmiset eivät ole julmia eivätkä pahantahtoisia, he vain kieltäytyvät olemasta persoonia. Arendt kutsui tuota ilmiötä ”pahan arkipäiväisyydeksi”. Eichmann kieltäytyi olemasta persoona, hän ei kyennyt ajattelemaan, eikä siksi kyennyt tekemään moraalisia arvioita. Hänen pahuutensa ei ollut demonista. Hän ei vain kyennyt ajattelemaan."

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ilmastonmuutos ei tapa ketään. Kysymys on edelleen jakamisesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hän ei vain kyennyt ajattelemaan."

Vaikuttaa olevan aika yleistä Suomessakin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miten leirikomendantti osoitti vilpitöntä katumustaan?

Hän ripotteli päälleen uhriensa tuhkaa...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä katua jos ei ymmärrä tehneensä väärin. Katainen ja moni muukin suomalainen poliitikko samanlainen tapaus, ei tunnusta virheitään. Suomi ei olsi nykyisessä lamassa jos virheitä ei olisi tehty.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hiukan hämää tuo suvakki ja rasisti. Suvakki lienee uussana, rasisti on jotain vanhempaa. Jokainen tsekatkoot glulgluttamalla mitä se tarkoittanee ja missä yhteydessä.

Suvakki on hämärämpi käsite. Valtionterrorismiin se voisi sopia hyvin blandattuna. Olen suvaitsevampi kuin sinä, joten joudat pois. Stalin oli aika suvaitsevainen, aina tilanteen mukaan. Rasisti ei missään nimessä, koska tapatti omaa kansaansa kanavatöissä ihonväristä riippumatta tai venäläisiä georgialainen kun oli. Papiksi vielä nuoruudessaan opiskeli. Pakana....

Väittäisin, että Schindler ei ollut suvakki. Inhimillinen ilman muuta.

Reijo Jokela

Tuossahan onkin hyvä määritelmä.
Hitler=rasisti, joka tappoi etnisen taustan takia.
Stalin=suvakki, joka tappoi riippumatta etnisestä taustasta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Työsuhteeseen liittyviä etuja ne taisivat olla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suvakki ei tarkoita oikeastaan mitään, se on vain rasistien antama pilkkanimi niistä jotka eivät ole rasisteja.

Suvakki on parempi pilkkanimi kuin ei-rasisti, joka on sanana vähän hankala.

Rasistin mielestä ei pidä suvaita, suvaitseminen on sairasta, suvaitseminen on heikkouden merkki, siksi suvaitsevainen on pilkkanimi.

Eihän suvaitsevaisia ole oikeastaan olemassakaan. Eihän sellaisia ole jotka kaikkea suvaitsisivat.

Nyt pitää ihmetellä tämäm presidentin puheen jälkeen että kumpi aate nyt oikein on leviuämässä, ei- rasistinen, eli suvaitsevainen, vaiko rasistinen, eli ei-suvaitsevainen aate.

Presidentti näyttää suvaitsevan nyt enemmän rasismia.
Se tarkoittaisi sitä että suvaitsevaisuus olisi leviämässä.
Toisaalta, jos presidentistä on tulossa rasisti, niin se merkitsee rasismin kannatuksen kasvua.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ääripäistä katsottuina kaikki näyttää mustavalkoiselta. Äärioikestolaisen mielestä kaikki muut ovat vihervasureita. Vihervasurin mielestä kaikki muut ovat äärimmäisen oikealla. Hiukan tämä vaihtelee kuinka ääripäätä ihminen edustaa.

Rasistin mielestä kaikki muut ovat ? Suvakin mielestä kaikki muut ovat ?. Ainakin suvakit hyökkäävät heti kimppuun, kun joku ei ole yhtä puhdasoppinen ja "suvaitsevainen" kuin he. Tämä on tälläkin keskustelupalstalla arkea. Rasisti, äärioikeistolaissyytökset raikuvat näiden ihmisten taholta, milloin milläkin perusteella. Osa ei tarvitse näköjään mitään perusteita haukkumisilleen. Eikä kommenteissa ole juuri muuta kuin persurasisti tai jotain muuta samaan tyyliin. Voiko typerämäpää joukkoa olla.
Rouvinen natsittelee tässä kirjoituksessa omalla tyylillään. Mutta mitään muutahan tämä pläjäys ei ole. Itse en ole montaa oikeasti suvaitsevaista vasemmistoliittolaista tavannut.

Pari teosta tuossa oli, jotka olen itsekkin kahlannut. Rouvinen raiskaa ne omiin tarkoituksiinsa.

Rainer Salejärvi

Käsitteen yms. määrittelyä:

Oscar Schindler oli suurmies, joka auttoi pyyteettömästi kanssaihmisiään viime aikojen suurimman tragedian keskellä.

Suvakki on puoluekannasta riippumatta ymmärtämätön raakalainen, jonka toiminnasta mm. seuraa, että eri viranomaisten varat ja resurssit käytetään sellaisten henkilöiden turvapaikkahakemusten käsittelyyn ja ylläpitoon, jolta puuttuu kokonaan turvan tarve.

Olen kyllästymiseen liittänyt omiini, kuten myös muiden blogeihin maahanmuuttovirastosta saadun tiedon, jonka mukaan kaksi kolmasosaa heillä jätetyistä turvapaikkahakemuksista on osoittautunut ilmeisen perusteettomiksi.

Tolkun miehellä voi nimensä mukaisesti ymmärtää henkilöä, joka toivoo, että hätää kärsivien suojaksi varatut varat ja resurssit käytetään sellaisten henkilöiden tarpeisiin, joilla on todellinen turvan tarve.

Rasisti on vuorostaan suvakin samalla tavalla, mutta toiseen suuntaan sekaisin oleva velipoika, jolla ei mitään annettavaa tähänkään keskusteluun.

Etenkin uhreja silmälläpitäen on hävytöntä ottaa esiin holokaustiin liittyvät vertaukset nyt käsillä olevassa asiayhteydessä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Historiankertaus olisi paikallaan melko monen kohdalla: Oscar Schindler oli liikemies, joka auttoi juutalaisia pyyteettömästi pystyäkseen pitämään yrityksensä pyörät pyörimässä.

Felix Kersten oli suomalainen hieroja, joka pelasti yli 500 000 tuhatta ihmistä kaasutukselta. Pyyteettömästi.

Rainer Salejärvi

Hyvä Jouko Heyno

Siinä olet oikeassa että Schindlerin intressissä oli pitää liiketoimintansa käynnissä, kuten kenen tahansa muukin liikemiehen, mutta kun taas asiaa arvioidaan esimerkiksi siitä käsin olisiko Schindlerillä ollut mahdollisuus aina tarvittaessa vaihtaa pitkään käytössä olleet juutalaiset työntekijät tuoreempaan ja ammattitaitoisempaan työvoimaan, niin tällaisenkin ajatuksen kautta käy ilmi Schindlerin hyväntekijän rooli.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #15
Rainer Salejärvi

Vielä kerran Sinulle Jouko Heyno

Kun Sinun kertomasi perusteella alkaa vahvasti vaikuttamaan siltä, että ovat Israelissa tehneet vallan mahdottoman mokan, esimerkiksi siinä, kun muistavat Shindleriä “vanhurskaana kansakuntien joukossa” Pyytäsin Sinua minun opastamisen sijaan ottamaan yhteyttä vaikkapa Yad Vashemiin ja kertomaan heille näistä asian saamista uusista käänteistä

Heidän osoitteensa löytyy tästä alta:

Yad Vashem
The Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Authority
P.O.B. 3477
Jerusalem 9103401 Israel

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #16

Myös Kersten on mainittu Jad Vashemissa. Elokuva odottaa vielä tuloaan. Oisko Rennylle liian vaikea?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suvakki on puoluekannasta riippumatta ymmärtämätön raakalainen, jonka toiminnasta mm. seuraa, että eri viranomaisten varat ja resurssit käytetään sellaisten henkilöiden turvapaikkahakemusten käsittelyyn ja ylläpitoon, jolta puuttuu kokonaan turvan tarve."

Haloo!!!

NS. suvakki, jollaisia ei siis ole olemassakaan, mutta ei- rasistit, joihin tämä pilkkanimi kohdistetaan, eivät millään tavalla ole kytköksissä ns. pakolaisilmiöön. Emme me halua, emmekä tilaa tänne Suomeen minkäänlaisia pakolaisia, eikä meitä, pilkan uhreija, voi syyttää mistään pakolaisista, ei hyvistä sen kummemmin kuin pahoistakaan pakolaisista.

On aivan käsittämätöntä että ihmisiä voidaan haukkua miten vain ja syyttää ja syyllistää mistä vain, pelkästään sen takia etteivät he ole rasisteja.

Rainer Salejärvi

Ainakin itse ymmärsin blogistin kirjoituksen siten, että nyt käsillä olevassa asiayhteydessä, suvakilla tarkoitetaan nimenomaan tämän hetkiseen turvapaikanhakijakriisiin enempi vähempi kritiikittömällä tavalla myönteisesti suhtautuvia henkilöitä, joista aiheutuu erinomaista haittaa etenkin hädässä olevien kanssaihmisten hyvinvointia silmälläpitäen.

En suinkaan niitä henkilöitä, joihin kuulun itsekin ja jotka noin yleisesti ajatellen suhtautuvat kaikenlaiseen rasismiin kielteisesti.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Arto: "On aivan käsittämätöntä että ihmisiä voidaan haukkua miten vain ja syyttää ja syyllistää mistä vain, pelkästään sen takia etteivät he ole rasisteja".

Juuri niin, Arto! Itse en ole rasisti, en millään tavalla, mutta suhtaudun kriittisesti hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja erityisesti nuorten miesten siirtolaisuuteen, joka tapahtuu sen imussa.

Olen suvakki, joka haluaa, että Suomeen otetaan lisää oikeita sotapakolaisperheitä ja kiintiöpakolaisia. Kuitenkin olen minäkin jo saanut kärsiä seuraavista nimityksistä: breivikkiläinen, natsi, rasisti, hohoijaa.

Suomessa on selkeä enemmistö, jonka molemmilla reunoilla esiintyy tuollaista fanaattisuutta: skinnarit, soldiers, polttopulloheittäjät, propagandistit <<>> äärisuvakit, antifa, kohkaajat, propagandistit

Käsittämätöntä, että ihmisiä voidaan haukkua miten vain...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Somessa ei enää keskustella, on keskitytty tähän hupsuun sanalaikkiin ja toinen toistensa haukkumiseen

En yritä nyt esittää että tällainen sanaleikittely ja hupsuttelu pitäisi kokonaan kieltää ja estää ihmisiä huvittelemasta ja purkamasta itseään tällä tavalla. Mutta ei ole somelle kunniaksi ettei siihen väliin oikein tahdo sopia mitään järkiperäistä keskustelua. :)

"Olen suvakki, joka haluaa, että Suomeen otetaan lisää oikeita sotapakolaisperheitä ja kiintiöpakolaisia. Kuitenkin olen minäkin jo saanut kärsiä seuraavista nimityksistä: breivikkiläinen, natsi, rasisti, hohoijaa."

Tuo on minusta aivan normaali ja hyvin suvaitsevainen asenne, josta voidaan olla monella lailla eri mieltä, olematta siitä huolimatta mitenkään ansainnut minkäänlaista nimittelyä tai leimaamista tai lokeroimista.

Minä olen kanssasi vähän eri mieltä, mutta ei tuo sinunkaan mielipiteesi mitenkään huono ole, ei ainakaan mikään ääri- mielipide.

Minun näkemykseni on omasta mielestäni realistisempi, mutta myös kyynisempi ja taloudelliset tekijät paremmin huomioonottava.

Ei se minusta huono asia ole vaikka tänne tulee jonkinverran myös nuoria riskejä miehiä, mieluimmin koulutettuja, koska heitä voi käyttää myös työelämässä paremmin kuin naisia ja lapsia. Toki miesten mukana tulee enemmän erilaista rikollista ja väkivaltaista ainesta, mutta ainakin naisten ja lasten mukanaolo voi jonkin verran estää suomalaisiin naisiin kohdistuvaa väkivaltarikollisuutta, mikä, vaikka onkin uhka, on varsin liioiteltu uhka. Naiset ovat Suomassa muutenkin koko ajan väkivallan uhan edessä, mitä ei näissä keskusteluissa ole huomioitu ja turvapaikanhakijat muodostavat siihen uhkaan vain pienen lisän. Suurin osa uhkan toteutumisesta käytännössä aiheuttaa se etteivät naiset itse tarpeeksi tiedosta heihin kohdistuvaa uhkaa ja ennakoi sitä.

Lisäksi olen sitä mieltä että kustannuksia Suomessa olevien turvapaikanhakijoiden osalta liioitellaan pahan kerran, koska Suomessa käytetty raha jää kiertoon maahamme, sillä maksetaan suomalaisten palkkoja ja palveluita, sillä rahalla pyöritetään Suomessa liiketoimintaa, kun taas ulkomaille lähetetty raha jää sinne ikuisiksi ajoiksi, eikä koskaan palaa takaisin missään muodossa.

Vaikka olenkin suvaitsevainen, enkä xenofobinen rasisti, esittämäni ajatukset eivät perustu mihinkään maailmoita syleilevään suvaitsevaisuuteen, vaan realismiin, ehkä myös taloudelliseen ajatteluun, mutta minun ajatuksiini ei sisälly vieraspelkoisuutta, mikä on rasistisen ajattelun perustana.

Toki hyväksyn maailmoita syleilevän suvaitsevaisuuden paremmin kuin xenofobisen rasismin, mutta sellaiselle suvaitsevaisuudelle ei toki mitään toimia pitäisi perustaa.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #17

Hyvä Arto Vihavainen

Kerroit kommentissasi, että :

“Naiset ovat Suomessa muutenkin koko ajan väkivallan uhan edessä, mitä ei näissä keskusteluissa ole huomioitu ja turvapaikanhakijat muodostavat siihen uhkaan vain pienen lisän. Suurin osa uhkan toteutumisesta käytännössä aiheuttaa se etteivät naiset itse tarpeeksi tiedosta heihin kohdistuvaa uhkaa ja ennakoi sitä”

Noin perspektiivimielessä kehottaisin Sinua tutustumaan esimerkiksi EU:n vuonna 2014 julkaisemaan raporttiin: “EU:n laajuinen tutkimus naisiin kohdistuvasta väkivallasta” ja etenkin sen sivulla 38 olevaan taulukkoon, josta ilmenee naisten oma käsitys heihin kohdistuvan väkivallan yleisyydestä EU:ssa jäsenvaltioittain per prosentti.

Taulukon mukaan Suomessa asuvista naisista 9 prosenttia kokee, että naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa hyvin yleistä, EU:n keskiarvon ollessa 27 prosenttia.

Suomeen nähden toista ääripäätä edustaa Portugal, jossa 60 prosenttia kokee, että naisiin kohdistuva väkivalta on hyvin yleistä

Raportti perustuu 42 000 naisen haastatteluihin kaikissa Euroopan unionin (EU) 28 jäsenvaltiossa

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Hyvä Rainer Salejärvi

En tiedä tuosta esittämästäsi tutkimuksesta enkä muistakaan vastaavista, enkä kiellä enkä myönnä näitä tietoja oikeiksi.

Kysymykseni kuuluu halusitko kenties jotenkin näillä tiedoilla korjata olemassaolevia näkemyksiäni vai muutenko vain esitit ne. :)

Antamasi "tiedot" ovat mielenkiintoisia ja on mukava lukea tietoja joiden mukaan Suomalaiset naiset tuntevat olevansa miehiltä paremmin turvassa kuin muut naiset, mutta mitä halusit kertoa?

Olen asunut Portugalissa pitempiä aikoja, kuukausia, eikä siellä koskaan silmiini osunut tai tietooni tullut mitään erikoisempia naisiin kohdistuvia väkivallantekoja, kuten ei muuallakaan missä olen asunut, kuten ei Suomessakaan.

Joten oma vaikutelmani asiasta on että tällainen väkivalta on loppujenlopuksi, vaikka siitä puhutaan, varsin marginaalista kaikkialla. Kohu on sellaista yleistä kauhistelua ja päivittelyä. Toki jokainen yksittäinen väkivallantekokin on sekin liikaa ja ehdottomasti tuomittava.

Rainer Salejärvi

Terve Arto Vihavainen

Halusin vain perspektiivimielessä kiinnittää huomiota asiaan liittyvään fakta-aineistoon, sen kautta, kuinka nainen itse kokee, onko hänen kotivaltiossaan väkivalta hyvin yleistä vai ei. Mielestäni oman kokemuksen kautta saadaan arvokasta tietoa esimerkiksi sellaisesta piiloväkivallasta, joka muutoin jäisi saamatta.

Varmaan olemme yhtämieltä siitä että, siinä että Suomessa asuvista naisista 9 prosenttia kokee, että heihin kohdistuva väkivalta on Suomessa hyvin yleistä, on 9 prosenttia liikaa.

Olen itse asunut Portugalissa jonkin aikaa ja minäkään en tänä aikana havainnut mitään, minkä perusteella olisi mahdollista vetää johtopäätös siihen, että naisiin kohdistuva väkivalta heillä olisi jotenkin poikkeuksellisen yleistä.

Toimituksen poiminnat