Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Salaliitot ja sotajuonet

  • Salaliitot ja sotajuonet
  • Salaliitot ja sotajuonet
  • Salaliitot ja sotajuonet
  • Salaliitot ja sotajuonet
  • Salaliitot ja sotajuonet
  • Salaliitot ja sotajuonet

Aina välillä tulee vastaan tarinoita salaliitoista ja sotajuonista. Vanhin vielä yleisesti tunnettu lienee tarina Troijan hevosesta. Siinä fiksut krikkalaiset lahjoittivat jumalalle suuren puisen hevosen. Troijalaiset kiikuttivat hevosen kaupunkiinsa ja hevosen sisään piiloutuneet sotilaat avasivat portit. Eräs Troijalainen pappi yritti pelastaa kaupungin estämällä hevosen siirron mutta merikäärme söi papin. Tarinan todenperäisyydestä ei ole takuita mutta vieläkin on sanonta, minä en luottaisi lahjoja antaviin kreikkalaisiin.

Myöhemmältä ajalta on myös näyttöä juonista. Ensimmäisen maailmansodan aikoihin väitetään saksan kouluttaneen suomalaisia terroristeja taistelemaan tsaarin valtaa vastaan. Tästä tarinasta käytetään nimitystä jääkäriliike. Jutusta on joitakin todisteita.

Britit vuorostaan järjestivät Lusitanian upotuksen saadakseen USA mukaan sotaan.

Sotien välissä paloi valtiopäivätalo, saksan Pariisin suurlähettiläs murhattiin. Kumpaakin on pidetty jossakin määrin saksan valtiojohdon luomuksena vaikka tuntuukin käsittämättömältä että Hitler olisi ollut toimien takana, lähettihän hän haavoittuneen lähettilään avuksi henkilääkärinsä joka oli kunnostautunut eutanasia projekteissa.

Toisen maailmansodan aikoihin britit toimivat varsin tehokkaasti. Lähestulkoon kaikki salaiset radioasemat jotka olivat levittävinään saksan propagandaa olivat brittiläisiä, samoin monet vastarintaliikkeiden radiot.

Ennen Normandian maihinnousua britit rakensivat kokonaisen valelaivaston ja armeijan luodakseen kuvaa maihinnousun suuntautumisesta Calaisiin. Operaatiota täydennettiin antamalla saksalaisille vääriä tietoja agenttien välityksellä. Alankomaissa saksalaiset saivat kiinni brittiagentin joka käännytettiin toimimaan saksan puolella. Britit huomasivat asian heti mutta pudottivat 50 agenttia lisää varmaan kuolemaan pitääkseen yllä saksan uskoa onnistuneeseen vastavakoilu operaatioon.

Sodan jälkeisistä suurin oli operaatio Cladio. USA järjesti euroopassa terrori iskujen kampanjan ja syytti siitä kommunisteja. Näin voitiin oikeuttaa sotilasvallankaappaukset ja vasemmiston terrorisointi.

Oikeastaan ainuita onnistuneita operaatioita oli USA päätös nostaa valtaan Fidel Castro. Hän elää vieläkin, toisin kuin presidentit jotka hänet nostivat. (tosin väitetään, cie teki reilut 500 yritystä murhata hänet mutta se lienee tarua, eihän yksikään valtio murhaa toisen päämiestä?)

Pitkään oli myöskin huhuja usa järjestämästä vakoilukampanjasta jossa kaikkia eurooppalaisia vakoiltaisiin. Huhut saivat vahvistuksen Echelon tutkimusten yhteydessä ja viime aikojen tietovuodot ovat antaneet lisää tietoja.

Näyttää siis siltä että terrorismi, vakoilu ja väärien tietojen syöttäminen on jatkunut vähintäin 3000 vuotta Euroopassa. (Kiinalainen sotataito tuntee samat menetelmät ainakin sotimisen taidon kirjoittamisen ajoista.)

Moni tietysti tuolla taustalla ottaa vakavasti väittämät nykyisen terrorismin valtioyhteydestä. Itse en siihen usko. Osama, Isis ja Taleban ovat Jumalan tukemia, niihin ei maalliset hallitukset ole sotkeutuneet. Osaman Stingerit eivät tulleet USAsta vaan taivaasta. Samoin Isis syyrian armeijan lyö taivaallisin asein, ei jenkkien lahjoittamin. Siksi pitänee uskoa myös Pariisin iskujen olevan Jumalan, ei CIA tekosia.

Maailmassa vaikuttaa siis kaksi voimaa. Valtioiden luomat harhautusoperaatiot ja Jumalan luomat todelliset operaatiot. Näiden erona on onnistuminen. Jumala onnistuu aina, valtiot vain Castron tapauksessa.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4k%C3%A4riliike

https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Petteri Hiienkoski

Heh. Suhtaudun salaliittoteorioihin hyvin kriittisesti... Vale- ja hämäysoperaatioita kuitenkin tehdään, etenkin sotatilanteissa. Ne tuppaavat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tulemaan julki...

Niin ja Jumalalla on langat käsissään eikä mitään tapahdu muuta kuin joko Jumalan tahdosta tai sallimuksesta... :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset