Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Vaihteeks kreikkaa

  • tosta on kyse. rahasta
    tosta on kyse. rahasta

EKP ja Bryssät pelasi aika isoilla panoksilla Kreikka hommassa. Ne teki selväksi että euro on lupaus biteistä ja se lupaus pitää tasan niin kauan kun Bryssät sen katsoo pitävän. Eli siis kertoivat että euro on poliittinen raha. Ottivat maailmanvallankumouksen riskin. Luulisin että tyhmyyttään. Varma en ole, onhan Merkel DDR kasvatti. EKP johto taas koostuu vallan kaapanneista byrokraateista joiden poliittista kantaa en tiedä kukaan. Tuollainen vallan ytimeen soluttautuminen kuitenkin sopii erään kadonneen itäisen suurvallan tiedustelupalvelun menetelmiin. Se palvelu ajoi maailmanvallankumouksen ideologiaa.

Jos siis Syriza suostuu Bryssien ehtoihin, kapitalismi ja euro pelastuvat, kreikan kansa ja demokratia kuolee. Elleivät suostu, pelastuu ihmiskunta ja kreikkalaiset mutta Euro ja EU tuhoutuvat. Panokset on kovat ja harvan ihmisen käsissä.


 

****

Faces kinannut useammalla seinällä tosta, pätkä eräästä. En viitti käydä paljon siivoamaan kommenttejani. (Meen kuudeks duuniin, saa välttää toi face ulkoasu. Roskaa sisältö ja ilmaisu.)

Tiivistelmä: Oli puhetta Kreikan euroerosta ja siitä kuinka EKP on estänyt kreikkalaisia vaihtamasta talletuksiaan paperi euroiksi tai siirtämään ulkomaisiin pankkeihin. Perusteluna esitettiin, tulee kalliiksi maksaa kaikki kreikkalaisten talletukset talletuspaon aikaan.


 

Auvo Rouvinen nin mä en kyllä tajua tota sun kreikan euro on heikompi kuin saksan euro. helvetti jos sulla on taaloja, ne on taaloja, asutpa kiinas tai usas. jos sul on euroja, sul on euroja, olitpa hesas tai thaimaas.
- jos pankki menee nurin, sen kattaa pankkitakuu.
- elikkä mä kyl kokisin ton jutun hivenen rasitiseks. neekreiden kulta ei o oikeeta kultaa, siks se pitää ottaa niiltä pois.
- niin kauan kun tallatukset on euroissa, ne on euroissa. jos ne vaihtaa taaloiks, ne on taaloi.
- eks sä o kuullu sellasesta jutusta kun vapaakauppa ja rahan vapaa liikkuvuus? niist o ollu puhetta vuosisatoja, 90 luvun jälkee suomeski o kokeiltu sellasta käytännössä.
- euro on ekp luoma raha joka vastaa käytännössä kultakantaa kaikkien käyttäjiensä kannalta.
- jos lähetää tolle linjalle et neekereiden kulta ei o kultaa, se meinaa et voidaan lähtee myös sille linjalle että neekereiden taalat ei o taaloja. tietääkseni usa ei o edes osaman taalojen maksuvoimaisuutta epäillyt. meinaaks sä et ekp alkaa omiansa epäillä?
- eli mä vaan ihmettelen kuin sä monetaristina voit luoda rahalle luokkarajoja.
- se et mä kommarina voin oikein helposti todeta et toivakan ja nallen omaisuus ei o legitiimiä on eri juttu. se lähtee mun ideologiasta että rosvot pitää hirttää, rahan pitää palvella ihmiskunnan etua. sitä en tajua kuin sä oikeistolaisena voit noin ajatella.
- kyllä mä sen tiedän että pankkien luottotappioiden maksaminen on kallista. (etenkin jos ekp omilla toimillaan ne pankit tuhoaa. mä oon yhden pankkikriisin aikonaa maksanut, ei se herkkua ollu. kapitalismi vaan ei o herkkua, se on helvetti köyhille, helvetin pelko rikkaille)
- se vaan et jos niitä ei makseta, ei olla zimbaven tiellä vaan pol potin.
- en nyt sinällään sitäkään halua tuomita, onhan se liikahdus vasemmalle ja varmaan ihan hyvää tekis europorukalle, mut on niit lempeempiäkin keinoja


 

Vastaus tiivistelmä: Jos mulla olisi kymppitonni kreikkalaisessa pankissa, jota ei saa nostettua tililtä, ei voi siirtää mihinkään, ja isolla todennäköisyydellä en saa siitä lopulta ulos kuin murto-osan, on se kymppitonni vähemmän arvokas kuin kymppitonni Nordean tilillä.
 

Auvo Rouvinen joo kyllä mä sen tajuan. samaten jos sulla on kymppitonni taskus ja mä pistän pistoolin su suuhun ja kysyn, käyks et lainaat mulle sen kypän, sä varmaa suostut kohtuulliseen lainaan

pol pot teki suunnillee noin. sit se pisti ne porukat kuokkii uutta peltoo. paitti sellaset joil ol silmälasit. se ammutti ne.
- eli ekp toimii kuten pol pot paitti että ei ammu pelkästään silmälasipäisiä vaan jokaisen kreikas euroa käyttävän.

 

Tiivistelmä: Kuten auvokin on aina muistuttanut, pankkitili on tyhjästä syntynyttä liikepankin roskavelkaa. Jos myös keskuspankki on roskapankki, ei puhuta kovin kummoisista arvoista.


 

Auvo Rouvinen nin siis se mitä mä täs yritän aika provosti kertoa on:
- mä tiedän että raha on bittejä
- nallen ja toivakan omaisuus on vain sopimusvarainen riisto-oikeus
- 500 milj bryssää ei sitä tiedä. jos ekp kertoo julkisesti et mä oon oikees, ne 500 milj saattaa reagoida aika voimakkaasti
- saattaa olla et kaikki sopimusvaraiset riisto-oikeudet katoaa
- siinä vaan katoaa multakin jokunen kymppitonni ja muutama satoja vuosia sitten ryöstetty maatila
- eli mieluummin etenisin hitain askelin, antaisin vaikka 50% säästöistä sulaa kun pistäisin koko systeemin kerralla remonttiin


 

Auvo Rouvinen eli vaikka oon kommunisti, en sentään niin kommunisti et lähtisin tasaa kaikkien 500 milj bryssän kans. mä 5 v sitten esitin kaks vaiheista siirtymää kommunismiin. tasataan mun ja erkon omaisuus, kokeillaa 40 v ja katotaan laajennetaanko systeemi koskee kaikkia


 

Vastaus tiivistelmä: Kyproksella talletukset sosialisoitiin eikä syntynyt paniikkia.

Auvo Rouvinen se kypros homma saatiin ajettua huomaamatta kun kerrottiin että venäjän mafian ja veroparatiisi miljöönärien rahat poltettiin.
- kreikas jokainen tietää että nallet on rahansa piilottanut, nyt mennään normi kansalaisen säästöille.
- sillon tajutaan että kaikki säästöt on mahdollista nollata. myös ne vuosittain veroparatiisin vuotavat tuhat miljardia euroa.
- mä luulen et toi saattaa luoda keskusteluun uutta ideaa. talousdemokraattien ääni saattaa kuulua selvemmin (helevetti, sekin riesa vielä. ikään kun mä en niiden kanssa ois sadasti hermojani polttanut.)


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset