Parsternakka, Korhonen ja Nato

Olen seurannut jonkun aikaa median Nato vouhketta, en ole viitsinyt siihen kantaa ottaa mutta pakko näköjään on kun ei siitä loppua tunnu tulevan. Sen verran uutisia seurasin että näin kuinka vanhempi tutkija Parsternakka kertoi sen hämmästyttävän uutisen, Venäjä voi halutessaan Ahvenanmaan miehittä. Siinä hän oli oikeassa, demilitarisoitu vyöhyke on helppo miehittää. Siihen pystyy joka ainut sorsastusporukkakin, ei siihen Venäjää tarvita.

Se mitä Parsternakka kertoi, moniin varmaan vaikutuksen teki. Minuun teki vaikutuksen miehen täydellinen asiantuntemattomuus. Ensimmäisen maailmansodan aikaan Ahvenanmaa oli strategisesti tärkeä, silloin lentokoneen toimintasäde oli satoja kilometrejä. Saari keskellä merta oli hyödyllinen. Jopa toisen ms aikaan lentotukikohta merellä oli hyödyllinen. Ei ole enää. Lentokoneen toimintasäde on tuhansia kilometrejä, ohjukset kantavat ympäri pallon. Ei kukaan ole niin hullu että laittaa kallioluodolle joukkoja ellei siitä ole mitään hyötyä. Ahvenanmaasta ei ilmiselvästi ole.

Eli Parsternakka puhui joko vastoin parempaa tietoaan taikka tietämättömyyttään. En tiedä kumpi on pahempaa, se että meillä on valtion leivissä tyyppejä jotka eivät hallitse edes alansa alkeita vai se että he valehtelevat palkanmaksajilleen.

Keijo Korhonen esitti avoimessa kirjeessään puolustusvoimien komentajalle kysymyksen. Miten hän meinaa suomea puolustaa jos Naton kanssa veljeily aiheuttaa Venäjälle sellaisen turvallisuusuhan että se joutuu siihen reagoimaan ampumalla ohjuksilla suomalaiset lentokentät, satamat ja tutka-asemat romuksi.

Korhosen kysymys on mielestäni huomattavasti realistisemmalla pohjalla kuin Parsternakan visiot kolmitasoisista lentokoneista jotka majailevat tyhjillä saarilla.

 

Keijo Korhosen kirje on luettavissa Suomen kuvalehden sivuilla.

 

 

Avoin kirje Puolustusvoimien komentajalle: Miten puolustaisitte Suomea, jos Venäjä iskee ennalta?

Entinen ulkoministeri Keijo Korhonen kirjoitti kenraali Jarmo Lindbergille.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/avoin-kirje-kirje-puolustusvoimien-komentajalle-miten-puolustaisitte-suomea-jos-venaja-iskee-ennalta/

 

 

Hänen näkemyksensä isäntämaasopimuksesta noudattaa Visurin näkemystä.

Keijo Korhonen: Suomen uusi Nato-sopimus on historian häpeätahra

 

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/keijo-korhonen-suomen-uusi-nato-sopimus-historian-hapeatahra/

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu