Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Tiekartta vaaleihin

 • Tiekartta vaaleihin
 • Tiekartta vaaleihin
 • Tiekartta vaaleihin
 • näinkö haluat asioiden menevän?
  näinkö haluat asioiden menevän?
 • Vai näin? (Tässä mallissa sinä et joudu siltojen alle.)
  Vai näin? (Tässä mallissa sinä et joudu siltojen alle.)

Mitä asioita minä seuraan poliitikon puheissa? Jätän huomiotta löpinät olisihan se kivaa jos meillä olisi riittävästi... ja jätän myöskin huomiotta kaikki jotka sanovat. Mutta kun realiteetit …..

Seuraan vain mitä hän todella sanoo ja kykenee perustelemaan. Tärkeitä aiheita mielestäni ovat.

 • Valtionmenojen rahoitus. Tapahtuuko se pankkilainalla ja veroilla vai keskuspankin suoralla rahoituksella. Jos henkilö ei mainitse keskuspankkirahoitusta, on aivan sama mitä hän lupaa, hän toteuttaa kuitenkin austerity politiikkaa eli pistää sinut makkaratehtaaseen.

 • Kanta TTIP sopimukseen. On lähinnä lapsellista uskoa sopimuksen auttavan ketään muita kuin suuryrityksiä. Ne sen sopimuksen on laatineet ja se ei tasan tarkkaan niiden asemaa ole heikentämässä jonkin pienyrityksen eduksi. Yrityslakimiehet tienaavat pahimmillaan satoja miljoonia vuodessa ja ne kyllä tekevät sen eteen töitäkin.

 • Väittääkö henkilö tihkumisteorian toimivan. Tilastojen mukaan näin ei ole missään tapahtunut enkä usko että tapahtuu.

 • Uskooko henkilö absoluuttisen hyvään EU liittovaltioon. Ei ole täydellisen hyvää liittovaltiota, pahoja on paljonkin. Valta korruptoi ja Machiavelli ei nähnyt demokratialle toimintaedellytyksiä suuressa valtiossa. Minä olen samaa mieltä. Liittovaltio on lobbareiden paratiisi, kansalaisten helvetti.

Nuo ovat olennaiset jutut. Kaikki muu on höttöä jolla nuo asiat pyritään häivyttämään. Onhan se kiva lupailla vaikka mitä. Toinen juttu toteuttaa lupaukset. Seuratkaa niitä toreilla valehtelevia kansanedustaja ehdokkaita ja kysykää miten rahoitat kansalaispalkan, terveydenhoidon, järjestyksenpidon, infran rakentamisen, siirtymisen ei fossiiliseen energian tuotantoon jne. jos vastaus alkaa. Talouden realiteetit … kyseinen yksilö on kaksijalkainen aasi joka ei tajua edes sitä vähää mitä minä. Aaseja ei kannata äänestää. Politiikka tekee talouden realiteetit ja niiden muuttaminen on kiinni tahdosta.

Suomi on nyt tuhoutumassa koska äänestäjät on valinnut aaseja. Sinun on tehtävä valinta seuraavissakin vaaleissa ja lastesi leipä riippuu siitä valinnasta.

 

Austerity

1. karuus

2. koruttomuus

3. vaatimattomuus

4. kieltäymys

5. askeettisuus

6. ankaruus

7. kovuus

8. puute

9. niukkuus

10. säästäväisyys


TTIP :

"Suomella on jo investointisuojan sisältäviä sopimuksia 66 maan kanssa. Kansainvälisen oikeuden tutkija Martti Koskenniemi totesi niidenkin olevan epätasa-arvoisia, sillä niitä on solmittu pääasiassa Suomen ja kehitysmaiden välille.

– Ne lähtevät siitä, ettei suomalainen sijoittaja joudu kehitysmaan lainsäädännön armoille, tässä (TTIP) Suomi käsittelee itseään kehitysmaana."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

"Aaseja" on valittava koska sen fiksumpia ei ole ehdokasvalikoimassa.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Jälleen hyvä halki-poikki-pinoon-teksti Auvolta!
On se mukavaa kun joku kirjoittaa asiat auki.

kiitos

Toimituksen poiminnat