Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Skotlannin itsenäisyys

Skotlannissa äänestetään itsenäisyydestä. Kyse on tunteisiin ja järkeen vetoavasta teosta. Tunteisiin koska itsenäisyys on yleensä tunteita herättävää ja skottien unelma on päästä pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon uusliberalistien orjuudesta. Järkeen koska äänestyksessä ei ole järjen hiventäkään. Miksi?

Itsenäisen valtion tuntomerkit on helppoa luetella.

  • Oma armeija joka estää ulkopuolisen sekaantumisen. Jos maan alueella on vieraita joukkoja, maa ei ole itsenäinen ja sen poliittinen painoarvo on nolla.
  • Oma raha. Ilman omaa rahaa valtiolla ei ole mitään mahdollisuutta taloudelliseen päätöksentekoon, se on pankkien orja.
  • Oma Tom of finlad postimerkki.

Skotlanti suunnittelee käyttävänsä UK puntaa ja jatkaa Natossa sallien Naton joukkojen oleskelun maaperällään. (Skotit luulevat voivansa heittää Naton ulos maasta. Nato ei ole mikään NL joka vetäytyy ilman sotaan. Kerran orja, aina orja.)

Heillä ei ole edes omaa Tom of finladia piirtämässä postimerkkejä. Itsenäisyys on siis lähinnä retorinen hyökkäys joka tulee aiheuttamaan enemmän riesaa kuin iloa. Valuutta-alue toimii vain jos sillä on itsenäinen verotus ja tulonjako automaatio. Skotlanti tuskin saa Englannilta tulonsiirtoja joten rahapoliittisen itsenäisyyden menetys on tuhon tie. Krugman on samaa mieltä. Hän varoitti, Skotlannille voi käydä yhtä huonosti kuin Suomelle.

Nobelisti: Skotlannilla sama ongelma kuin Suomella – "pelätkää"


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

"Tunteisiin koska itsenäisyys on yleensä tunteita herättävää ja skottien unelma on päästä pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon uusliberalistien orjuudesta."

Pohjoismaat ovat taloudeltaan Yhdistynyneen kuningaskunnan tasolla (Tanska vapaampi), eli argumentti ei ole järin uskottava. Pohjoismainen hyvinvointimalli tarkoittaa suhteellisesti varsin vapaata taloutta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Jaa. ne vaan ei ite sitä tiedä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090918643941_...
"Itsenäisyyden puolesta kampanjoivat vetoavat skottien kansallistunteeseen, oman päätösvallan lisääntymiseen ja siihen, että 5,3 miljoonan asukkaan Skotlannista on mahdollista tehdä öljyvaroilla pohjoismainen hyvinvointivaltio, jonka öljyrahastoilla parannettaisiin tavallisten ihmisten arkea."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Skottien pitäisi perustaa oma armeija ja alkaa painaa Skotlannin puntia. Näin tämä ratkeaa. Itsenäiset valtiot ovat selvinneet aivan hyvin ilman homopostimerkkejä tuhansia vuosia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos venäläisten matkailu hiipuu, mistä rahaa? Tilalle Experience Finland-Gayland! Summer and Sauna! Kuvassa alastomia miehiä saunassa. All hotels gay friendly! Postimerkki osui nk. markkinarakoon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuolla menolla niitä venäläisiä passittomia huonosti maksavia turisteja tulee riittämään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #5

Miten passittomat venäläiset pääsevät edes Venäjältä ulos?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #6

Venäjän armeijassa ei vaadittane passia sen sotilailta, kun se ylittää Venäjän rajan?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #7

Kaikki Venäjän armeijan homot karkaavat Suomeen?

Martti Laines

"skottien unelma on päästä pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon uusliberalistien orjuudesta"

wtf? mielettömän vaikea kuvitella kuulevani tällaisia vastauksia itsenäisyysäänestyksen ovensuukyselyssä

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Oikein viitsi ottaa kantaa tuohon Skotlannin itsenäisyyteen. Muu eurooppa tai tietyt päättäjät ja visionäärit avoimesti puuhastelevat yhtenäisestä euroopasta yksi valtio yksi kansa periaatteella. Heille kaikki mihin liittyy sana "itsenäisyys" on kauhistus.

Mikä tätä maanosaa oikein vaivaa. Tällä osalla palloa on aina jokin pahuksen kansallinen projekti käynnissä. Milloin mennään yhteen kun tullaan tankkien kanssa rajan yli, milloin taas muuten vain.

Kun yksi muuri saatiin purettua ollaan jo synnyttämässä uutta rakennelmaa, joka aikanaan tulee taatusti kaatumaan. Näin on ja näin on aina tuleva. Pitkällä tähtäimellä (pari sukupolvea) suurin uhka euroopan rauhalle on yhtenäinen rysselistä hallittu unioni.

Katalonia, Skotlanti, Ahvenanmaa, Baskimaa näitä riittää.

Viva William Wallace.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Oma armeija joka estää ulkopuolisen sekaantumisen. Jos maan alueella on vieraita joukkoja, maa ei ole itsenäinen ja sen poliittinen painoarvo on nolla.
Oma raha. Ilman omaa rahaa valtiolla ei ole mitään mahdollisuutta taloudelliseen päätöksentekoon, se on pankkien orja.
Oma Tom of finlad postimerkki."

Eipä taida maailmasta itsenäistä valtiota löytyä noiden kriteerien perusteella, joten Skotlanti voi aivan hyvin liittyä siihen puoli-itsenäisten harmaaseen massaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset