Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Täydellinen maailma

 • Kaupunki on kehämäinen koostuen pienistä lähiöistä
  Kaupunki on kehämäinen koostuen pienistä lähiöistä
 • Lähiöt, halkaisija 3 km. keskellä rautatieasema ja julkiset tilat, vihreä puisto- viljelyvyöhyke ympärillä
  Lähiöt, halkaisija 3 km. keskellä rautatieasema ja julkiset tilat, vihreä puisto- viljelyvyöhyke ympärillä
 • tutkailin erilaisia asemakaavoja
  tutkailin erilaisia asemakaavoja
 • milestäni tehokkain on ruutukaava jossa 4 vinokatua 45 asteen kulmassa ruutukaavaan.
  milestäni tehokkain on ruutukaava jossa 4 vinokatua 45 asteen kulmassa ruutukaavaan.
 • kerrostalo jossa katolla kasvihuone, eteläseinällä lasiparveke joss kasvaa porkkanapuita
  kerrostalo jossa katolla kasvihuone, eteläseinällä lasiparveke joss kasvaa porkkanapuita

Ihmisillä on erilaisia maailmankuvia ja poliittisia haluja, kaikki eivät tykkää samanlaisesta systeemistä. Se nyt lienee selvää että tulevaisuudessa tarvitaan asuntoja, kulkuyhteyksien täytyy olla kohtuulliset, asunnon hinnan siedettävä ja energian kulutus pitää minimoida. Robotit muuttavat työelämää ja uudet taloudelliset mallit tuovat muutoksia ansaintalogiikkaan.

Kaupunkirakenteen täytyy siis olla nuo seikat huomioon ottava. Helpoiten se käy kun rakenne on kehämäinen. Pieniä keskuksia joissa jokaisessa voi olla omanlaisensa poliittinen järjestelmä.

Jokainen talo voisi tuottaa itse ruokansa, lähiö suunniteltu niin että maksimi kävelymatka rautatieasemalle 1.5 km, keskustassa liikehuoneistot ja palvelut. Junalla voi kiertää koko kaupungin tunnissa.


 

Tämän hetkisellä poliittisella jakaumalla se menisi niin että olisi kommareiden, kokkareiden, perussuomalaisten, rkp, kd ja vihreiden lähiöt radan varressa. Lähiöt noudattaisivat oman ideologiansa mukaista talouspolitiikkaa.

Onneksemme on kvanttimekaniikka ja rinnakkaiset maailmat. Kuten jokainen tietää, kaikki todellisuudet toteutuvat kvanttimekaanisessa monimaailma teoriassa. Aina kun tapahtuu jotakin, kumpikin vaihtoehto toteutuu, syntyy kaksi rinnakkaista maailmaa. Toisessa kehitys jatkuu ratkaisun A mukaan, toisessa ratkaisun B. Minulla oli onni tavata erään rinnakkaisen maailman asukas ja hän kertoi että tuo visioni täydellisestä maailmasta on heillä toteutunut. Hänen kuvauksensa rinnakkaisen maailman Suomesta.

Kommarilähiö

Kommarilähiössä on kansalaispalkka 3000 e kk, työskentely vapaaehtoista ja verotus progressiivinen. Palkkaerojen maksimi on yhden suhde neljään. Laskukaava on yksinkertainen. Lasketaan koko kunnan tulot ja jaetaan saajien lukumäärällä. Verotus ja kansalaispalkka mitoitetaan niin että suurituloisin tienaa enintään neljä kertaa sen minkä pienituloisin. Työnteosta vastaa lähinnä robotit. Ne työt jotka ovat liian likaisia tai raskaita niin ettei robotti niitä tee, annetaan maahanmuuttajille. Maahanmuuttajia tulee lähinnä läheisistä kokoomuskunnista joiden väestössä esiintyy pyrkyä kommunismin kurjuuteen. Kommarikunnat pyrkivät mahdollisimman suureen tavaran tuontiin, vientituotteita valmistetaan vain tilanteen pakosta ja suurta vastenmielisyyttä tuntien.

Kokoomuslähiö

Kokoomuksen lähiössä kaikki ovat kuntouttavassa työssä 9 e päiväpalkalla ja 16 tunnin työpäivällä. Työmatka on kaikille sama. Jokainen velvoitetaan ajamaan ennen ja jälkeen kuntouttavan työn 90 km omalla autolla rinkiä. GPS panta kaulassa tarkkailee ajovelvoitteen toteutumista. (Pannan vuoksi kommarilähiössä esiintyy ikävää nimittelyä, kokoomus koira. Tämä johtuu kuitenkin kateudesta, yleensä kokoomuslaisten pannat ovat korumaisen kauniita.) Päätuote vientiin menevät tarvikkeet. Yrittäjyyttä kannustetaan voittojen verottomuudella ja regressiivisellä verotuksella. Yli miljoonan euron vuositulot ovat verovapaita, pienemmistä menee tasan 100% veroa. Verotus on pääosin kulutuksen verotusta niin että alv 5000%, kiinteistövero 100% asunnon hinnasta vuoteen. Veron joutuu maksamaan asukas aivan kuten meidänkin veromallisamme jossa se lisätään vuokraan. Ulkomaalaisille vuokratut sijoitusasunnot on vapautettu kiinteistöverosta. Kokoomuslainen asuukin pääosin teltassa, vieressä olevia sijoitusasuntoja taas vuokrataan ulkomaalaisille turisteille.

Koulutus on tehostettu niin että jokainen maksaa oman koulutuksensa. Koska kellään ei ole varaa opiskella, opettajat ovat työllistyneet yksityiselle sektorilla tai kuntouttavaan työtoimintaan. Naisopettajat työskentelevät bordelleissa, miehet ovat kuntouttavassa työssä tehden risusavottaa. Tämän ansiosta kokoomuslaisen alueen metsät ovat puistomaisen siistejä eroten täten meidän todellisuutemme puistoista ja metsistä. Kyllä rinnakkaistodellisuuden metsistäkin saattaa tarkkasilmäinen löytää kuivia kuusenhavuja, äkkivilkaisulla ei roskaa löydy. Terveydenhuolto on äärimmäisen tehokasta koska mitään lääkärinlupia ei vaadita, markkinat hoitavat asian niin että heikot lääkärit karsiutuvat töistä. Tällä hetkellä heikkoja on tasan 100% lääkäreistä. Myös he työskentelevät kuntouttavassa risusavotassa taikka seksipalveluiden myyjinä. Toisaalta vapaa lääkärintoiminta on luonut kilpailevat markkinat, shamaanit, woodoopapit ja henkiparantajat pitävät huolta väestön terveydestä.

Perussuomalainen lähiö

Perussuomalainen lähiötalous on samanlainen kuin kokoomuslähiössä, erot tulevat suhtautumisessa maahanmuuttajiin. Jokaisella on oikeus potkia mustia ja muita maahanmuuttajia. Jollei lähiössä ole mutakuonoja, viikoittain arvotaan yksi persu maahanmuuttajaksi. Hänet tervataan mustaksi. Hän on viikon potkittavana ja pieksettävänä. Viikon lopuksi hänet poltetaan ristillä. Polttajat ovat pukeutuneet valkoiseen kaapuun jonka rintamuksissa on tunnus KKK.

Perussuomalaisessa lähiössä kiinnostusta herättää lähinnä ihmisten kävely. Se on vaappuvaa. Syykin on helppo arvata. Kuten meidänkin maailmassamme, myös rinnakkaisessa on puheenjohtaja määrännyt. Persu ei persettä myy. Myymiselle jää vain yksi vaihtoehto. Antaa ilmaiseksi. Valitettavan moni ilkeämielinen ihminen käyttää tätä hyväkseen ja peräaukon hiertymät aiheuttavat vaikeuksia kävelyyn.

Kepulainen lähiö

Kepu lähiö muuten samanlainen kuin KOK mutta Sipilän kuvia kadunvarsilla.

Vihreä lähiö

Vihr muuten KOK mutta sähkö tulee pistorasioista eikä ydinvoimaloista. (Näkyvillä ei ole yhtään ydinvoimalaa.)

Kristillisdemokraattinen lähiö

KD on taloudeltaan samanlainen kuin kokoomuskunnat. Ero tulee uskonnollisesta suhtautumisesta. Homot poltetaan roviolla. Homojen loputtua roviolla päätyvät vääräuskoiset. Jos muslimit ja juutalaiset on loppuneet, keskitytään kerettiläisten metsästykseen. Pääasiallinen uskonkiista koskee suuseksin sallimista. Noin puolet kristillisistä kunnista näkee suuseksin luonnottomaksi koska heidän mukaansa raamattu ei siihen kehota. Toinen puoli taas pitää suuseksiä jokaisen kristityn velvollisuutena. Perustelu ei pohjaa kirjaimeen vaan tulkintaan. Sodomasta pelastui yksi synnitön perhe, Lootit. Pelastumisen jälkeen Lootin tyttäret juottivat isänsä sikahumalaan ja naivat hänen kanssaan. Ensimmäisenä yönä vanhempi tytär, seuraavana nuorempi. Uskonoppineet väittävät. Sammuneen miehen nussiminen ei onnistu ilman kunnon suihenottoa. Siksi suuseksi on luonnollista ja raamatun hyväksymää. Vain kerettiläinen voi sitä vastustaa.

Pahat kielet väittävät suuseksi myönteisen kannan takana olevan turismilla elävien kristittyjen kapitalistien halu houkutella turisteja kristillisiin kuntiin. Menetelmä näyttääkin toimivan, turismi tuo kunnille suuret tulot. Monesti leikkisä turisti sanoo kioskilla. Pieni kahvi. Oho, anteeksi, vaikutat kerettiläiseltä. Uskossaan kilvoitteleva ja roviota vierastava myyjä yleensä vastaa. En ikinä, niin totta kuin Jumala on, minä en ole kerettiläinen. Kävisikö herralle / rouvalla pieni suuseksi sessio. Joskus myyjät ehdottavat jopa ennen kerettiläisepäilyä, onhan niin että innoton saatetaan leimata pelkästään epäluulon perusteella. Ja usein leimataan. Kristillisen kunnan tunnistaa ilmassa leijuvasta savupekonin hajusta joka tulee roviolla palavista kerettiläisistä. Suuseksiin kielteisesti suhtautuvissa kunnissa kiinnijääneet taikka epäillyt päätyvät liekkien ruuaksi joten sama raikas henkäys tulvii niissäkin nenään. Niissä ei tosin turisteja käy jostakin syystä.

Ruotsalaiset kunnat

RKP kunnissa talous toimii kuten kokoomuslaisissa kunnissa mutta kaikki raha kiertää veroparatiisin kautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

asiateksti vetää? no omasta mielestäni tää on parhaita koskaan suoltamiani. mikä näkyy siinä ettei kommentteja tai suositteluja ole pahemmin tullut.

Pirjo Jokinen

Kiitos! :D

Sopiva illan "jäniskevennys". Nauramaanhan täällä äidyin oikein makeesti!

Pirjo Jokinen

Mutta mites kun Björn Wahloosilla on se Luxuskartanonsa.

Pitäiskö sinne sitten tehdä niiq kuningaskunta, monarkistilähiö, lähiympäristöön porvaristo ja hajuetäisyydelle hökkelikylä ja vankityrmiä?

Käyttäjän AnssiBekowskyKeskivli kuva
Anssi Keskiväli

Eiks Börren lähiö ole sijoitettu Ruotsiin ja sen julkiset palvelut ulkoistettu virolaisille yrityksille?

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Entä Demarilähiöt? Vasemmistolähiöt?

Käyttäjän AnssiBekowskyKeskivli kuva
Anssi Keskiväli

TISMALLEEN! SDP-, Vasemmisto- ja Piraattipuolueiden lähiömalli olisi vielä hyvä saada tähän :D

Toimituksen poiminnat