Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Kasvihuoneilmiö, uhka vai mahdollisuus?

Joillakin tahoilla kasvihuoneilmiötä pidetään todellisena uhkana. Esim CIA pitää sitä USA pahimpana uhkana. Toinen taho, ns ilmastoskeptikot joiden uskomusjärjestelmä lähtee Reganin aikoinaan luomasta väitteestä, asia ei ole 100% varma joten odotamme todisteita, taas kieltää tieteelliset faktat. Tämä saudien ja monien hiiliyhtiöiden jakama väittämä leviää voimakkaasti suuren rahan tukemana ja on saanut monet äärimuslimit taakseen. Saudien motiivi on tietysti selvä. Mikäli ryhdytään toimiin energian kulutuksen hillitsemiseksi, öljyn menekki laskee. Siitä seuraa rahoitusvaikeuksia pyhään sotaan, ehkä jopa demokraattinen vallankumous saudeissa.

Olipa ilmastonmuutoksesta mitä mieltä vaan, totuus on, ilmasto muuttuu. Se muokkaa elintarvikkeiden tuotantoa koska monet maailman vilja aitat aavikoituvat. Pörssikeinottelu lisäksi heiluttaa hintoja voimakkaasti joten voidaan suoralta kädeltä arvioida, kapitalistinen maatalous on loppunsa edessä. Maaseudun tulevaisuudessa logiikka esitettiin pelkistettynä.

Jos ruuasta on ylitarjontaa, sen hinta laskee ja viljelijät tekevät konkurssin. Jos siitä on pula, keinottelijat korjaavat voitot ja viljelijät tekevät konkurssin.

Kävi miten kävi, viljelijät kärsivät ja sadot pienenevät. Tästähän seuraa globaali nälänhätä mikäli pitäydymme kapitalistiseen tuotantoon. Toisaalta omavaraistuotantoon pohjaavat maaomistajat hyötyvät, nälkä on hyvä mauste ja korjaa ruuan hintaa. Tällöin me paremmat ihmiset (maalla asuvat maaomistajat) voimme korjata asemaamme. Ehkä jopa orjatalouden paluu on mahdollinen, onhan nälkäinen kaupunkilaisruipelo halukas työhön mikäli vaihtoehtona on nälkäkuolema.

Vaihtoehtojakin on. Se toivo piilee merissä ja Siperian ikijäässä.

Metaani saattaa pelastaa ihmiskunnan nälänhädältä. Jos hyvin käy, merten metaani hydridit purkautuvat ja kiihdyttävät kasvihuoneilmiötä niin paljon että koko tunnettu eläinkunta tuhoutuu. Tällöin ruokapula helpottaa, ihmisetkin kun sattuvat kuulumaan tunnettuun eläinkuntaan ja tuhoutuvat samassa rysäyksessä. Kukaan ei kykene ennustamaan tarkkaa rajaa joka saa metaanin purkautumaan. Siihen saattaa riittää jo nyt tapahtunut lämpeneminen mutta se saattaa vaatia vielä vuosikausia jatkuvan hiilidioksidin lisäyksen. Emme siis tiedä onko maailmanloppu jo tapahtunut vai tapahtuuko se vasta lähi tulevaisuudessa. Siihen asti voimme vain rukoilla pikaista ruokapulaa joka korjaa hintoja ja palauttaa orjuuden. Itse suunnittelen porkkanakommuunia jossa vietän uuden keskiajan.

Metaanista (Tiede: Merten metaani - mahtava energianlähde mutta myös iso riski)

UusiSuomi - Ruokavarastot syödään loppuun

Porkkanakommuunin idea on yksinkertainen. ”

Olen pidemmän aikaa mainostanut uutta luomu tuotantoon pohjaavaa kommuunia. Idea on yksinkertainen. Kesällä viljellään porkkanaa ja naidaan. Talvella syödään porkkanaa ja naidaan. Kohderyhmänä on ollut enimmäkseen eteläsuomessa asuvat akateemiset naiset. Monia on idea kiinnostanut mutta yllättävän moni on sanonut. Se porkkanan viljely ei minulle sovi.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Ei ole sellaista kuin "kasvihuoneilmiö".

Nimen esitti yli sata vuotta sitten ruotsalainen Svante Arrhenius SPEKULOIDESSAAN ilmaston tilaa.

Sama mies SPEKULOI avaruuden halki "valopaineen" kuljettamista elämän itiöistä.

Kasvihuoneessa lämpenemisen aikaansaa konvektion estyminen lasi/muoviseinämän johdosta, ei hiilidioksidi. Ilmakehällä ei ole lasikattoa.

Susanna Kaukinen

Porkkananviljely alkaa maistua ku nälkä tulee. Nähdäkseni tää sun suunnitelma on hyvässä putkessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset