Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Käväsin miekkaris

Hiukka myöhässä aloitukseen kerkesimme. Pari toverinnaa oli mukana kuvausryhmänä, tv kamera ja pikkanen 180 asteen objektiivilla varustettu käsikamera. Toverinna Kaukinen vaahtos porukkaan intoa, otin kännykkään sen minkä lopusta kerkesin. Meinasin että minäkin suuni avaan mutta lähti liikkeelle ennen kuin kerkesin. Kuvattiin koko paraati. Arvio marssijoiden määrästä vaihtelee hiukan esittäjän mukaan. Poliisi arvioi 700, minä siinä kuvatessa arvioin määrän vähintäin viideksi sadaksi. Mustat anarkistiliput oli aika näkyvästi, IPUn tunnuksia kanssa jonkin verran. Mua se kävi hiukka kypsii kun nimenomaan oli tarkoitus olla ilman tunnuksia. Onneksi marssijoiden määrä kasvoi ja joukkoon ilmaantui punalippuja. Oli kuulema Tampereen toverit päättäneet liput ottaa mukaan. Sen jälkeen alkoikin näyttää aika asialliselta. Ei mua häiritse IPU tai mustat liput mutta se punalippujen puute alussa häiritsi.


 

Eduskuntatalolle päästessä oli väkimäärä kasvanut. Juha Juoni joka on yhdeksän kertaa festarit järjestänyt, esitti määräksi 1500 mikä saattaa olla aika oikeaan osunut arvio. Minä lienen syyllinen väkimäärän kasvuun parilla henkilöllö. Pari ihmistä samaan suuntaan kulki ja aristeli meidän tv kameraa joka kyllä laadullisesti antoi kuvan valtakunnan uutisista. Sanoivat etteivät halua mihinkään tv kuvaan eivätkä yhdistetyksi mielenosoitukseen. Selitin että kyse on leikkauspolitiikkaa vastustavasta puolueisiin sitoutumattomasta miekkarista ja kuva menee meidän omaan netti dokkariin. Liittyivät joukkoon.


 

Eduskuntatalolla muutama tyyppi hiukan juttua heitti mikin kanssa. Ei kummoistakaan vaikutusta mutta henki oli loistava. Ottaen huomioon että olin täysin selvin päin, ihmetellä täytyy miten hyvä fiilis oli. Netti tuttuja sattui aika paljon, juttua tuli.

Toverinna Kaukista kävin jututtaa eduskuntatalon rappusilla. Hiukka aikaa Susannan kameraa pidin kun sanoi että käsi puutuu, tunnin streemannut yhtä kyytiä. Ai millainen tyyppi? No ihan ok. Ei se niin kiukkuinen ole kun blokeista voisi päätellä. Yllättävää kyllä, melkoinen korsto. Siis blokissa antaa sellaisen pikkasen vaikutelman mutta livenä pidempi. Tietty karisma antaa muutaman sentin lisää pituutta. Totesin että mu on turha puhua, tää on enemmänkin fiilis kun fakta juttua. Kaukinen myönsi asian olevan niin.

Parisenkymmentä huppari poikaa poliisiketjua vastaan nojaili. Nuorempi poliisi yhtä paristi pampulla kopautti edemmäs. Pojat ei siitä hätkähtänyt vaan ketjuun nojasivat joten joku vanhemmista poliiseista purkillisen pippuria suhautti jonka jälkeen pojat lähti silmiään pesemään. Aika asiallista touhua siis, toi pippuri oli helppoa tapa estää tappelut. En nyt tiedä olisiko muutenkaan tullut, aika selvin päin olivat. Mä seurasin kymmenen metrin päässä takana muutaman IPUlaisen kanssa. Ne hiukka kiukkusivat, ei tuo ole oikea tapa toimia. Mä rauhoittelin, ainahan ne pojat nujuaa. Yrittävät lehteen päästä.

Kiertelin porukkaa jututtaa, sitten huomasin, yksi mikki on vapaana. Menin kyselee toimiiko se. Pistivät virrat joten hiukka turpaani soitin. Kerroin vaan että ei tämän leikkauspolitiikan syynä ole pahuus vaan tyhmyys. Euro on liian kova valuutta suomelle, siksi teollisuus tuhoutuu. Lisäksi mainitsin, yhteinen valuuttaa vaatii tulonsiirtoja menestyvistä maista menestymättömiin, se taas vaatii liittovaltiota ja siihen ei kukaan ole valmis. (Olen täysin varma ettei saksakaan liittovaltioon halua jos se tarkoittaa 20% liittovaltio veroja kreikkaan.) Tota en saanut sanotuksi kun joku pojan naskali tuli rankuttamaan mikkiä itselleen. Rauhanomaiseen tapaani sanoin, kohta saat, nyt suksi vittuun tai vetäsen turpaan. Jatkoin puhetta tuttuun pasifistiseen tyyliin. "Rock, rauha ja rakkaus." Poika odotti kun kerroin että vaihtoehdot on, joko euron rakenne on muutettava kokonaan toiseksi tai siitä on erottava, suomi ajautuu muuten tuhoon. Mainostin hiukan raha ja talous blokia, omaa blokiani ja käskin lukemaan taloutta, minä en voi ratkaisua kertoa mutta joku voi itse sen keksiä.

Tallustelin yleisön joukkoon ja joku tamperelainen kehui. Sanoi, niin kaunista kieltä että tamperelaista nauratti, mistä olet. Pakko oli uskoutua, kiteeltä. (olin savoksi puhunut.)

Eräs toveri tuli kehumaan puhetta, sanoi. Olet karismaattinen puhuja, harjoittelitko tuota kauan? Kerroin että ei ollut tarkoitus suuta avata mutta kun mikin löysin, pitihän se jotakin huikata. Kaveri kertoi olevansa vasemmistolainen. Ei demari, vassari tai skp jäsen koska kaikki nuo puolueet on hänet potkineet pois liian vasemmistolaisena. Mulla on kyky, aina kun suuni avaan, onnittelemaan tulee henkilöt joiden näkemykset on aikoinaan olleet liian vasemmistolaisia kaikille puolueille. Siitäkin huolimatta että yleensä en puhu mitään ääripunaista juttua vaan ihan normaalia taloutta. Usein vielä kapitalistisilla termeillä ja logiikalla. En siis marxia sotke juttuihin ellen puhu SKP tilaisuudessa.

Tuli sitten muitakin puhuu kun mikki kerran avattu. Osa oli todella hyviä, niinkus se joka naton kannattajia tiputanssilla kuvasi ja lauloi englanniksi kanojen urheudesta.


 

Muutama aika hyvä asu oli, eräs pankkiporhoksi pukeutunut kaveri, naisystävä hiukka maksullisen rakkauden ammattilaiselta näytti. Kummallakin reilu kerros toppauksia.

Kolme polven korkuista lasta seisoi eduskuntatalon rappusilla, mukana kyltit, irti meidän rahoista. Mä niitä hiukka aikaa huudatin. Irti meidän rahoista. Aika mahtavia.

Sitten tuli esiintyjät lavalle. Räppiä. Sanoitus hiukan virkavaltaa halveksiva. Nauratti kun huomasin että poliisiketjussakin muutama rokkasi.

Arhi Kuitisen kanssa juttua heitin, kertoi että Urhon pubiin lähtee jatkamaan. Me tietty mukaan kuvaajien kanssa. Juoni liittyi joukkoon. Arhin kanssa suomen muinaishistoriasta puhuttiin. Lapseni ukki oli aikoinaan töissä museovirastossa arkeologina ja samalla kirjoitti muutaman alan kirjan. Avoliiton rauha edellytti kirjojen lukemista, minulla on perustiedot. Siitäkin kuvaan otettiin kun Arhi vauhtiin pääsi. Hiukan perinteinen historian kirjoitus sai kyytiä. Mä vielä yllytin sanomalla. Putinhan on melkein suomalainen kuten suurin osa pietarilaisista, kukaan ei tiedä kenen perustama kaupunki Novgorod oli.

Juha kysyi miksi Hitler aikoinaan otti käyttöön rinnakkaisvaluutan. Koska en ole asiaan tutustunut, esitin teorian. Arhi tunsi saksan rahahistorian paremmin ja selitti asian. Ei me sitä Juhan kanssa uskottu, mä pysyin omassa teoriassani rahan luotettavuuden varmistamisesta luomalla kaksi rahaa josta toinen pidetään vaihdettavana ja luotettavana, toinen on tarvittaessa roskaa. Juha vaati selvyyttä asiaan. Noi tyypit, Arhi ja Juha on hiukka omalaisiaan persoonia. Ei sellaista harmaata massaa. Väittäisin että itsepäisiä, erittäin aikaansaavia ja välistä käsittämättömän tarmokkaita. Tietty myös nerokkaita. (Arhi muuten on Ipun ehdokkaaksi asettunut eurovaaleihin.)

Naistakin jututin pubissa. Nainen kertoi päätyneensä elämään selibaatissa. Ylistin ratkaisua ja kerroin että me jouhipaitaa käyttävät kommari munkit on ajat sitten luovuttu seksistä, nykyisin enää korkeintaan hädänalaisia toverinnoja jeesataan. Nainen kertoi, tykkää puutarhassa möyrimisestä. Meinasin pudota tuolilta kun sen kuulin.

Olen pidemmän aikaa mainostanut uutta luomu tuotantoon pohjaavaa kommuunia. Idea on yksinkertainen. Kesällä viljellään porkkanaa ja naidaan. Talvella syödään porkkanaa ja naidaan. Kohderyhmänä on ollut enimmäkseen eteläsuomessa asuvat akateemiset naiset. Monia on idea kiinnostanut mutta yllättävän moni on sanonut. Se porkkanan viljely ei minulle sovi. Nyt ratkesi se viljely pulma. Kerroin naiselle porkkanakommuuni ideastani ja siitä että tähän asti on ollut vaikea saada viljelijöitä. Nainen innostui, osa sopii hänelle loistavasti. Eli kommuuni ideani otti suuren loikan eteenpäin. Lupasi facessa palata asiaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Tapio Vehmaskoski

Sinun juttuja, kun lukee niin tulee hyvälle tuulelle.

Reijo Tossavainen

Mikä oli mielenosoituksen lopputulos? Siis miltä osin yhteiskunta on tänään parempi kuin eilen ja nimenomaan mielenosoituksen ansiosta?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ei maailma muutu päivässä. mä suosittelin ihmisiä lukemaan raha ja talous blokia, kerroin että suomen tuho johtuu euron rakenteesta.

jos yksi lukee, se on saatua. ja yksi ainakin lupasi lukea. pikkuhiljaa tieto leviää.

elikkä tollasilla jutuilla on pitkällä aikavälillä vaikutusta. lisäksi siellä oli hauskaa.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Miten yhteiskunta on parempi teidän blogaustenne jälkeen?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ne muuttaa yhteiskuntaa, sit siitä tulee parempi. esim kun työttömyys poistuu, alkaa duunis olla kivaa. kun köyhyys poistuu, ei tartte kuunnella köyhien marinaa. sit kun rikkaat kans saadaan kuriin, loppuu niidenkin kitinä. eli korvat lepää, ei o ruikuttajia.

tiiäks muita keinoja muuttaa maailmaa kun kirjoittaminen, osallistuminen politiikkaan?

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Kiinnostaisi kovasti kuulla Tossavaisen mielipide tästä mielenosoituksesta? Onko niin, että kritisoit ihmisten mielipiteen osoitusta, koska tyyli oli väärä? Vai onko tavoite, hyvinvointivaltion rapautumisen estäminen, mielestäsi väärä? Jos tavoite on sinunkin tavoitteesi, niin miksi kritisoit ja vähättelet tällä tällä tavala tapahtumaa? Eikö sinun päinvastoin pitäisi tukea ja kannattaa tapahtumaa jos päämäärä on sama.

Tämä on niin vakava asia, että kaikkien tulisi yhdistyä yhdeksi rintamaksi puolustamaan hyvinvointivaltiota. Puolue- ja aaterintamat pitäisi siirtää syrjään. Sellaisten ylläpitäminen on politikointia ilman oikeaa tavoitetta. Nyt ei ole aika kerätä poliittisia irtopisteitä, nyt on aika yhdistyä puolustamaan suomalaista hyvinvointivaltiota.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

en usko että tossavainen menetelmää arvostelee, onha itse Timo Soini käynyt ulkomaillakin mieltään osittamassa tasa arvoista avioliittolakia vastaan. tietääkseni ei kyllä puhetta pitänyt elikkä jätti kansan valistamisen muiden duuniksi.

eli jos mua jostakin syyttää niin siitä että kehoitin ihmisiä lukemaan taloustiedettä.

Rainer Nuorinko

Olipas typerä kysymys Tossavaiselta. Sekö on parempi, että istutaan vaan koneen ääressä ja kirjoitetaan nettiin, kuinka asiat on perseestä. Ei sitä maailmaa muuteta yhdellä miekkarilla, eikä edes eduskunnan puhujanpöntöllä, mutta siemenen voi laittaa itämään.

Reijo Tossavainen

Eri tuuteissa minulla on vuositasolla liki pari miljoonaa lukukertaa. Arvelen, että pystyn vaikuttamaan.

Toinen keino on parlamentaarinen. Asetuin ehdolle vaaleissa, sain liki 6000 ääntä. Nyt eduskunnassa olen pystynyt mielestäni vaikuttamaan merkittävästi monissakin asioissa.

Suosittelen muillekin käytännön tekoja turhan riehunnan sijaan.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

no vaikuttamisen keinoja on monia. yksi on pitää puhe miekkarissa. toinen on olla vas foorumin kirjoituskilpailun tuomarina. kolmas on valmistella puolueen ohjelmaa. neljäs on kirjoittaa blokeja ja kolumneja. viides on keskustelle pubeis...

mä pyrin käyttää kaikkia. menestys ei ole päätä huimannut. toisaalta mulla on aika isot tavoitteet. niihin ei pääse helpolla. kyllä mulle on moni neuvonut, loikkaa ps, pääset eduskuntaan. se ei o mun tavoite. vaan tuo:

http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87216...

jos joku tossa miekkaris puhuu riehumisesta niin aika tynnyrissä kasvatettu on.

tietty aina on joku joka hiukka rettelöi. tollasee joukkoon mahtuu. jos siitä numeron tekee, sama kun kaikkia persuja kirkkorosvoiksi syyttäisi jos yksi on hiukka hairahtunut ehtoollisviinei nuoruudessaan nauttii.

Susanna Kaukinen

Koitas poika ny vähän miettiä mitä juttelet. Auvo on sentään kansan asialla, vaikka EU-asiassa ollaan eri mieltä. Mitä sinä teet? Keulit kansan rahoilla ja kulutat parlamentin penkkejä, vaikka sulla ei ole kansan paras sydämessäsi.

Kivasti siellä Kansallisessa Kokoomuksessa (tunnetaan myös nimellä PS) kansaa kuritat, EU:ta ja euroa edistät, NATO:on meitä viet ja vapaakauppasopimuksia (siirtomaavaltaa) syleilet.

Pysyttele siellä omassa blogissasi, mihin höynäytettävät ravaa. Se on sulle sopivampi paikka ku oikeasti ajattelevien ihmisten foorumi.

...

Koska on niin tylsä aihe, puhutaan kanssa asiaa ja kuunnellaan mitä kansalla oli sanottavanaan:

"Fasismi on vitun huono valinta!" #NytSaaRiittää

=> https://www.youtube.com/watch?v=5ZjY1dveTx8

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olin siellä niin kiireinen - jaoin yhteyskortteja, etten huomannut sinua.
Saitko yhteyskorttini? Jaettiin niitä noin 2.000 kpl:tta.

Henry

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo kyllä tuli kortti. parikin jakajaa tarjosi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset