Kuinkahan käy Käsittelen lähinnä talouspolitiikkaa ja hyvinvointia.

Kommari ministerinä-muistelmia

  • Talouden toimintakaavio
    Talouden toimintakaavio
  • Millaista on vapaassa maassa
    Millaista on vapaassa maassa

Muistelmia 2030. Kuten jokainen muistaa, Suomessa siirryttiin sähköiseen äänestykseen ennen viimeisiä vaaleja. Virolainen firma järjesti äänestyksen edullisesti. Äänestys tulos oli yllätys, vas menestyi suhteellisen hyvin, äänimäärä oli 110% annetuista äänistä. Rouvinen loisti äänikuninkaana, 89% annetuista äänistä. Ylen toimittajat joita kiinnosti oman työpaikan säilyttäminen kuten yleensä selkärangattomia yksilöitä, intoutuivat täysin. Koko illan ohjelma jossa ylistettiin demokratiaa.

Hallitusneuvottelut etenivät hyvin, kaksi kokousta joihin tietokone oli arponut hallitusneuvottelijat voittaneesta puolueesta. Sattumalta Rouvinen edusti kumpaakin. Hallitus siis saatiin kasaan nopeasti. Rouvinen toimi salkuttomana ministerinä. Säästösyistä muita ei valittu. Isänmaan ankea tilanne ymmärrettiin kautta maan.

Alkoi leikkauslistojen laatiminen. Talvisodan hengessä kaikki osallistuivat talkoisiin. 50% omaisuusvero vei köyhien viimeiset roposet, sisäinen devalvaatio puolitti palkat. Teollisuuden kilpailukyky nousi, ainut ongelma, jokainen suomalainen ajautui köyhyyteen. Kommunismi ja sisäinen devalvaatio on kaunis ajatus mutta ei toimi. Katastrofia korjaamaan perustettiin valtion omistama pankki joka otti huonokkaiden raha asiat hoitaakseen. Pankki myönsi pienehköjä leipä lainoja avun tarvitsijoille. Tietysti jouduttiin turvautumaan myös perustuloon. 300 e kk, summa jolla köyhimmänkin täytyy tulla toimeen. Lakia laatiessa sattui virhe. Summa luiskahti 3000 e kk. Kukaan ei huomannut asiaa.

Ihmiset kitkuttivat eteenpäin pienellä palkalla, perustulo oli tukena. Tietysti tuon suuruinen perustulo aiheutti kulutuksen kasvun. Samalla Rouvinen suostui EK vaatimukseen veron kevennyksestä. Yritysverot alas. Taas pienehkö moka kuten kommareille tuppaa sattumaan. Vahingossa nollattiin yritysten maksama ALV eikä suinkaan veroparatiiseja rankaiseva yhteisövero. Se vahingossa nousi 120% tasoon.

Yritysten ei tietenkään kannattanut nostaa voittoja vaan investoida. Kasvanut ostovoima ja keventynyt ALV vielä lisäsi kulutusta joten yritysten motiivi oli kunnossa. Siirryttiin siis täystyöllisyyteen. Maa vaurastui silmissä, jokaisella oli uudehko mersu, velaton asunto, terveydenhuoltokin alkoi pelata kun terveyskeskukset alkoivat maksaa ihmisille jonotuksesta, käynnistäkin sai pienen bonuksen. Yksityisen sektorin lääkärit vaihtoivat jonossa rehellisiin töihin asiakaspulan seurauksena.

Ympäri Euta ihmeteltiin miksi Suomi ei velkaantunut, kaikki muut maat kituivat yhä pahenevan laman kourissa, koko Eu vientisektori oli Suomen varassa. Tehtiin tarkastus, miksi valtio menestyy, verotulot kasvaa. Se ei teoriassa pitänyt olla mahdollista, eihän yksikään Eu maa kyennyt rimpuilemaan keskuspankin kahleissa edes välttävästi. Valtion asiat olivat kuitenkin kunnossa. Virkamiesten palkat oli puolitettu, kaikki pitkän linjan kok virkamiehet irtisanottu, tilalle työharjoittelussa olevia kommunisteja.

Sitten hyökättiin valtion pankin kimppuun. Millä se rahoitti toimintansa ja valtion pienet vipit. Tase oli kunnossa. Eu alueen suurin pankki. Asiakkaita valtio ja 4 milj. henkilö asiakasta. Ei niin mitään huomautettavaa sielläkään.

Miksi yksi menestyy, muut rypevät konkurssissa? Selitystä ei löytynyt. Eu tarkastajien mukana oli pari finanssivalvonnan tyyppiä. Pankin taseita tutkiessa sattui onnettomuus. Vanhempi tarkastaja kuoli nauruun. Tai ei siis nauruun vaan tukehtui käteensä. Puri kättään ja nauroi kun saksalaiset tarkastajat laskivat helmitaululla pankin saatavien ja velkojen määrää. Toinen, naamaltaan siniseksi muuttuneena kantoi kiireellä työtoverinsa ruumiin ulos ennen kuin räjähti nauruun. Tarkastajat poistuivat tyytyväisinä, taseesta oli löydetty virhe. Antolainaus 40 biljoonaa 1c, ottolainaus 40 biljoonaa. Voimatoimilla uhkailtiin, valtio kuitenkin pelasti tilanteen ja maksoi puuttuvan centin pankkitukena.

Selitystä kuitenkin kaivattiin edelleen, olihan Berliinissä juuri kuollut 200 000 ihmistä nälkään. Jotenkin saksalaisista tuntui pahalta haudata laman uhreja samalla kun seurasivat televisioista suomalaisten rikkautta. Etenkin täystyöllisyyttä seurannut ay liikkeen yleislakon uhka jonka seurauksena Suomessa oli siirrytty neljän tunnin työpäivään ja kuuden kuukauden kesälomaan. Päälle palkalliset vapaat Rouvisen syntymäpäivän johdosta, talvilomat. Voitiin sanoa, suomalaiset elivät kuin keisarin ajan roomalaiset, yli 400 palkallista vapaapäivää vuoteen. Osa tosin päällekkäisiä kuten Roomassakin.

Selitys löytyikin. Rouvinen kertoi sen koko illan tv lähetyksessä. Syy on sama kuin Kiinassa. Kun johdossa on kommunisti, maa vaurastuu väkisin. Kyse on marxilaisen teorian mukanaan tuomasta Midaksen kosketuksesta. Kaikki mihin koskee, muuttuu kullaksi. Innostus levisi koko EU alueelle. Riemuitsevat kansanjoukot ryntäsivät kadulle, Euroopan kevät oli alkanut. Kommunisti salkuttomaksi komissaariksi, muille lopputili, parlamentti lomalle. Demokratian voitto.Että siihen loppui mun ministeri pesti ja siirryin EU tehtäviin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Mutta-mutta.
Miten kävin väärin äänestäneen Sveitsin?
Entä vääriä ajatuksia aatelleen Norjan?
Ammuttiinko ne?


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 4

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Vähänkös oot Jotain, saanko lankata kenkiäsi?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

hmm. vai valtion duunia meinaat. no, ainahan niitä töitä tekevälle on. odotin kyllä jonkun kyseenalaistavan tuon mallin toimivuuden. olisi tullut jonkinlainen kiistely asiasta. ehkä jokainen ymmärtää kuinka tuo toimii, ei kiistä.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Suurta Johtajaa kun haen, niin kyllä tuo malli minulle käy,
ilman mitään sanomista ja kritiikkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset